Home Redactie Partyreports WOOFERLAND 2014; een knaller van jewelste!
WOOFERLAND 2014; een knaller van jewelste!

woofOp zaterdag 30 augustus vond de 11e editie van Wooferland plaats. Dit festival biedt het aanwezige publiek de allereerste house- acid- en techno tracks. Zo’n 5000 Woofers gingen uit hun dak in the House of Love, the House of Energy of in the House of Freestyle. Onder andere Billy Nasty, Jurgen, Miss Djax en Tom Harding bedienden de decks en deden dat tot in de puntjes. De sfeer was voortreffelijk en het weer geen spelbreker. Kortom Wooferland 2014 was een topper!

Wooferland; klein maar fijn
Het fijne aan Wooferland is dat het bij de oorsprong is gebleven. De organisatoren startten in 2004 in het Amsterdamse Bos. Op het terrein stond een grote en kleine legertent, plus een partytentje dat dienst deed als bar. Wooferland was geboren. De organisatie rekende op een man of 300, maar het nieuws ging als een lopend vuurtje rond, en toen stonden er opeens 1.200 man op dat kleine terrein. 10 jaar later is Wooferland nog steeds klein en heel erg fijn. Daar waar andere festivals binnen een paar jaar uit hun jasje groeien, blijft Wooferland zoals het in 2004 bedoeld was; een feest in een familiaire chille sfeer!

Geen standaard retro feest
Wooferland is van oorsprong een classics festival. Maar het is absoluut geen standaard-retrofeest waar alleen 40+ Dance liefhebbers rondlopen. Afgelopen zaterdag toonde aan dat Wooferland een generatie-overstijgend festival is. Jong en oud dansten en maakten plezier met elkaar. Eigenlijk is er maar weinig verschil tussen de muzikale magie van toen en nu. Woofers vieren feest met een gelijkgestemde familie en leeftijd speelt hierbij geen rol.

Feest in the House of Love en the House of Energy
Het begin van de dag bracht Dancevenue door in the House of Love. Hier zorgden Erick-E en Olaf Basoski met hun pompende house voor een volle dansvloer en vrolijke gezichten. Het zonnetje scheen op dat moment heerlijk. De muziek en de zon zorgden dan ook voor een uniek relaxt sfeertje. Drankje in de hand en knallen maar.

Aan het einde van de middag was het tijd voor the House of Energy. Energiek was het daar zeker. Onder andere Steve Rachmad en Spider Willem zetten de boel flink op stelten. Rachmad gaf de techno liefhebbers waar voor hun geld en Spider Willem zorgde met zijn herkenbare geluid voor een waar gekkenhuis. Uiteindelijk liet Tom Harding de boel echt ontploffen. Zijn hardhousebeats bracht de complete House of Energy-tent in extase. Helaas zat Wooferland er na zijn set op. Nu is het helaas een jaar wachten op het volgende festivalhoogtepunt!

Logistiek; een dikke pluim
Om een festival echt te laten slagen moet de logistiek goed geregeld zijn. Wooferland slaagde hierin met vlag en wimpel. Er waren voldoende drankpunten zonder al te lange rijen. De toiletten waren dik in orde en de aanwezige beveiliging vriendelijk en onopvallend aanwezig. Af en toe viel er flink wat regen maar dat heb je als organisatie natuurlijk niet in de hand. Gelukkig kon iedereen droog staan in de ruim opgezette tenten. 

 

Share/Save/Bookmark