Home Redactie Partyreports Dancefair 2014; Listen. Learn. Get inspired!!
Dancefair 2014; Listen. Learn. Get inspired!!

Dancefair_2014

Afgelopen weekend, op 15 en 16 februari, vond het jaarlijkse Dancefair evenement plaats in de Jaarbeurs Utrecht. Ook het derde jaar van dit grootse evenement was sold out. Ondanks het korte bestaan lijkt het alsof Dancefair er al altijd is geweest en is niet meer weg te denken uit de wereld van DJ’s en producenten.  Dancevenue nam een kijkje.

17 Area’s, workshops en seminars
Voor iedereen die werkzaam is of wil worden in de EDM, Techno of Harder Styles industrie zijn er meer dan 200 workshops en seminars verdeeld over 17 area’s. De grootste spelers uit de industrie hebben het concept definitief in de armen gesloten. De verschillende DJ’s, waaronder ook grote namen zoals Hardwell en Armin van Buuren gaven workshops over het draaien van muziek en wat daarbij allemaal komt kijken. Naast de workshops en seminars is er ook ruimte voor management seminars, optredens en zijn er bijeenkomsten voor eventorganizers en promotors.

 100 artiesten, 70 recordlabels en 2000m2 beursvloer

In totaal zijn er 100 artiesten, industrie specialisten en 70 recordlabels waaronder Spinnin’ Records, Scantraxx, Revealed, Armada Music, Mixmash en Cloud 9 over de 2000m2 beursvloer geweest. De verschillende stands van de labels geven de mogelijkheid om advies te krijgen van tientallen A&R’s en artiesten managers. Daarnaast kunnen zij ook demo’s te beluisteren en aannemen. Ook waren er artiesten aanwezig om je vragen aan te stellen.

Software, producer- en DJ-gear
Verschillende fabrikanten, distributeurs en product specialisten waren aanwezig om de nieuwste software, producer- en DJ-gear te verkopen. Natuurlijk is er de mogelijkheid om alles uit te proberen.

Seminar met La Fuente, Vato Gonzales & D-Wayne
Tijdens de seminar met deze DJ’s kwamen de mooiste verhalen ter sprake. De DJ’s vertelden over de start van hun carrière en wie hun daarbij geholpen heeft. Zo is La Fuente begonnen als DJ op bruiloftpartijen en in kroegen. Mond tot mond reclame heeft ervoor gezorgd dat hij tegenwoordig niet meer weg te denken is uit de dance industrie. Naar zijn mening is alleen een plaat maken niet voldoende, je moet ook de skills en de ballen hebben om een set van 10 uur neer te kunnen zetten.

D-Wayne heeft contact gezocht via de e-mail met Afrojack. Na ongeveer 10.000 mailtjes besloot Afrojack toch een mail te openen en zijn demo te beluisteren. Sindsdien is het balletje gaan rollen.

 Hoe gaaf is het om je helden te ontmoeten, je demo te geven aan je favoriete label. Op de Dancefair is alles mogelijk!

 Linda van der Mespel

 


Share/Save/Bookmark