Home Redactie Partyreports SLAM!FM Koninginnedag feest 2012 groot succes
SLAM!FM Koninginnedag feest 2012 groot succes

attachment_2Afgelopen Koninginnedag barstten de feesten los in Amsterdam. De dag van het Nederlandse volk, trok half Nederland naar onze hoofdstad om dit te vieren op het Java-eiland. Hier vond het grootste festival plaats en konden mensen van alle leeftijden genieten van het SLAM!FM Koninginnedagfeest 2012 die gevuld was met te gekke optredens van top acts en de bekende DJ’s, zoals Sidney Samson, Sander van Doorn & Afrojack! Tropische temperaturen en een strak blauwe zucht zorgde voor een zonnige start.
Al zeven jaar viert SLAM!FM Koninginnedag op het Rembrandtplein in A’dam. Dit jaar verhuisden ze naar het Java-eiland, terecht, want het is een perfecte locatie. Er is ruimte voor 12.000 man. Binnen één maand heeft de organisatie dit fantastische feest op de kaart gezet, en hoe! Het spektakel begon om 12:00 en duurde tot 20:00. Er was vooraf een advies uitgegeven om op tijd aanwezig te zijn, om o.a. Afrojack, Ferry Corsten en Lange Frans aan het werkt te zien. 

Grote drukte
Een stoet van jongeren was onderweg naar het eiland, maar kregen tot grote verbazen geen toegang. Het was te druk op het eiland. Niemand kon er meer op. Burgemeester Van der Laan wilde dit jaar geen massale feesten meer in de stad. Grote teleurstelling op ieders gezicht.
 
Oranje boven
Op het eiland was het feest in volle gang. Het zonnetje was ook aanwezig en dat maakte de sfeer compleet. De oranje massa ging namelijk flink los op The Partysquad. Deze twee mannen wisten het golvende publiek flink in te pakken met hun swingende beats. Wanneer Menno de Boer wordt aangekondigd als knapste DJ van SLAM!FM worden alle vrouwen gek. DJ Jean had de smaak flink te pakken en zorgde ervoor dat het Java-eiland compleet op zijn kop stond. Wanneer Quintino zijn entree achter de draaitafels maakte en zijn hit ‘EPIC’ draaide, leek het even alsof je met je voeten in het water stond. Het eiland kreeg heel wat te verduren met de springende menigte. De kreet ‘Oranje boven’ was ook duidelijk van toepassing wanneer er honderden uitgedeelde oranje hoedjes de lucht in werden gegooid. Het hoogtepunt werd behaald wanneer Afrojack zijn skills liet horen behind the turntables. What a amazing sound! Het publiek ging finaal los op ‘No Beef’. Het kon niet meer op, het was het beste feest van Amsterdam. Samen met Shermonology draaide Afrojack hun nummer ‘Can’t Stop Me’. De danseressen maakte het plaatje compleet. Het zonnetje ging langzaam onder en iedereen genoot volop.

SLAM!TV
Wanneer je niet aanwezig was bij het festival kon je live meekijken op het digitale kanaal van SLAM!FM. Op deze manier hoefde je geen enkele seconde missen van alle optredens.

Leve de koningin!

Linda van der Mespel

Share/Save/Bookmark