Home Redactie Partyreports George Acosta brengt tweede studio album “Visions Behind Expressions” uit op Black Hole Recordings.
George Acosta brengt tweede studio album “Visions Behind Expressions” uit op Black Hole Recordings.
George_Acosta 

Trance DJ en producer George Acosta, met een carrière die ruim 14 jaar geleden begon een van de succesvolste namen in de industrie, brengt zijn tweede en lang verwachte studio album “Visions Behind Expressions” uit. De 14 eigen producties, het merendeel met de vocalen van Fisher, May Britt, Terry Bennett, Emma Lock en Jerique Allan, zijn geschikt voor de huiskamer, de carstereo en uiteraard voor de clubs.


 

“Visions Behind Expressions” biedt een gevarieerd overzicht van moderne electronic dance music en beweegt tussen house en trance. Zo is daar het typische radiogeluid van “Nothing You’ve Ever Seen”, de bubbelende synths van “Break Me Down”, het emotionele “Falling Deep” maar ook de scheurende strings van “True Love”. Veel tracks op het album kunnen als crossover worden beschouwd, maar de echte ‘party people’ zullen nog het gelukkigst zijn met underground titels als “Crystalline” (lekkere rauwe horns en de nadruk  op de pompende bassdrum) en “Things Are Not The Way They Used To Be” met medewerking van Gerry Cueto. 
 

Gevraagd naar het concept achter de release zegt George: “Voor mij is het album een vocaal gegeven. Aanvankelijk bestond het vooral uit instrumentale tracks. En toen werd ik voorgesteld aan Fisher. Dankzij het overweldigende succes dat ik met haar had in tracks als “True Love”, “Beautiful” en “Tearing Me Apart”, besloot ik de switch van instrumentaal naar vocaal te maken. Het album bevat daarnaast de vocalen van Emma Lock, May Britt en Terry Bennett. Overigens is de titel “Visions Behind Expressions” gebaseerd op het idee dat dit album je een indruk geeft van mijn visie en waar ik nu sta als  artiest. Wie mij persoonlijk kent weet dat ik een man van weinig woorden ben; ik spreek me liever uit via de muziek. Ik kan zo mijn gedachten en emoties kwijt. Het is mijn drive en passie voor muziek die me letterlijk visions behind expressions hebben gegeven.” 
 

George Acosta heeft een Cubaanse achtergrond en woont tegenwoordig in Miami. Hij noemt zichzelf een echte workaholic en is in 2007 door de lezers van DJ Times Magazine uitgeroepen tot “America’s Best DJ”. Zijn eerste commerciële succes had George  in 1996, met de platina single “Set You Free”; toen nog uitgebracht onder zijn Planet Soul alias. Sinds de lancering van zijn Aco Music label in 2009, verspreidt George zijn sound over de dansvloeren en radiofrequenties van de wereld; op Nieuwjaarsavond 2010-11, verscheen de 337ste aflevering van zijn “Lost World” radio show op Sirius XM Radio in Amerika. Voor George is rustig achteroverleunen geen optie. En nu eerst eens kijken naar de track listing! 
 

Tracklist:  


CD 1

01. Intro: The Way She Loves (featuring Fisher)
02. Love Rain Down (featuring Fisher)
03. Nothing You’ve Ever Seen (featuring May Britt)
04. Break Me Down (featuring Fisher)
05. Something About You (featuring Terry Bennett)
06. Beautiful (featuring Fisher)
07. Never Fear (featuring Emma Lock)
08. Falling Deep (featuring Emma Lock)
09. Tearing Me Apart (featuring Fisher)
10. True Love (featuring Fisher)
11. Crystalline
12. The Way She Loves (featuring Fisher)
13. Things Are Not The Way They Used To Be (vs. Gerry Cueto)
14. Round The Clock (featuring Jerique Allan)
                        

Share/Save/Bookmark