Home Redactie Partyreports Stephan Bodzin VS Marc Romboy - Luna
Stephan Bodzin VS Marc Romboy - Luna

mailZes jaar gezamenlijk productiewerk van Stephan Bodzin en Marc Romboy is uitgemunt in het project Luna. De studiokameraden zijn afgereisd naar de verste uithoeken van de muzikale cosmos. Dit album blinkt niet alleen uit in diversiteit, maar ook in kwaliteit en is verkrijgbaar als een cd-drieluik en in de vorm van een vinylpakket met maar liefst zes EP's.

Stephan Bodzin en Marc Romboy zijn muziekproducenten van naam in de Europese underground scene. Niet voor niets zijn hun labels Herzblut Recordings en Systematic Recordings bekende platformen voor vernieuwende sounds. Hun visie past in de huidige tijdsgeest van de elektronische muziek. Maar deze vakbroeders weten ook elkaar te stimuleren. Luna heeft een persoonlijke betekenis voor beide heren. Het is zowel de naam van Marc Romboy's dochter als de naam van Stephan Bodzin's vrouw.

Hogere levels
Zoals een goed understatement betaamt, kan met recht worden gesteld dat de heren niet over één nacht ijs zijn gegaan om dit album te voltooien. Wat heet? Luna is een exponent van zes jaar produceren, waarbij Romboy en Bodzin elkaar naar hogere levels hebben gestuwd. Ze hebben de knoppen van hun productieapparatuur met tederheid betast. Daarmee is het album een geschikte sfeermaker op de dansvloer, maar ook in de huiskamer. De tracks zijn laag voor laag opgebouwd. Op basis van subtiele plots en bijzondere drives brengen ze een extatisch gevoel in elke luisteraar naar boven.

Het uitgebreide album kan worden bestempeld als een uniek verzamelwerk met verschillende dimensies. De tracks Puck, Atlas en Phobos hebben al goed gescoord in de wereldwijd bekende playlists en charts. Maar Bodzin en Romboy hebben speciaal voor het album twee gloednieuwe tracks gemaakt, Triton en Oberon, die dezelfde potentie hebben. De heren hebben hun tracks op het album ook achter elkaar gemixt. Een adembenemend elektronisch spektakel van 80 minuten.

Twintig gewaardeerde producers
Marc Romboy en Stephan Bodzin zijn voor het album Luna niet alleen uitgegaan van hun eigen kracht. Ze hebben meer dan twintig zeer gewaardeerde Internationale producers gevraagd een remix te maken voor hun mix cd. Hun landgenoten en collega-musici Moritz von Oswald (Basic Channel, Rhythm & Sound), Pan-Pot (Mobilee), Dominik Eulberg, Chris Liebing, Martin Buttrich (Desolat), Roman Flügel (Dial) en Robag Wrühme (Pampa Records) hebben meegewerkt, net als de Braziliaan Gui Boratto (Kompakt), Miniloque uit Zweden en de befaamde dj/producer uit New York Abe Duque. Ook de Nederlandse technoartiesten Speedy J (Plus 8) en Joris Voorn hebben allebei een exclusieve remix voor het album gemaakt.

Tracklist Stephan Bodzin VS Marc Romboy - Luna
CD 1
1.) Triton
2.) Oberon
3.) Callisto (Synthapella)
4.) Luna (Album Edit)
5.) Atlas (Album Edit)
6.) Miranda
7.) Ferdinand (Album Edit)
8.) Hydra
9.) Phobos (Synthapella)
10.) Telesto
11.) Puck

CD 2 (Mix)
1.) Hydra (Minilogue Remix Part 1)
2.) Hydra
3.) Io
4.) Hyperion (Stimming Remix)
5.) a.) Callisto
5.) b.) Callisto (Joris Voorn Remix)
5.) c.) Callisto (Dominik Eulberg Remix)
6.) Puck (Chris Liebing Remix)
7.) a.) Phobos (Pan-Pot Remix)
7.) b.) Phobos (Synthapella)
8.) Telesto (Martin Buttrich Remix)
9.) Pandora
10.) Mab (Speedy J Remix)
11.) Triton
12.) a.) The Alchemist
12.) b.) The Alchemist (Robag's Kopakkmuuf-Rekksmo)
13.) Hydra (Minilogue Remix Part 2)

MP3 CD
1.) Phobos (Moritz Von Oswald Remix)
2.) The Alchemist (Robag's Kopakkmuuf-Rekksmo)
3.) Callisto (Joris Voorn Remix)
4.) Oberon (Ribn Remix)
5.) Telesto (Martin Buttrich Remix)
6.) Atlas (Gorge Remix)
7.) Ferdinand (Gregor Tresher Remix)
8.) Luna (Mutant Clan Remix)
9.) Hyperion (Stimming Remix)
10.) Miranda (Oliver Huntemann Remix)
11.) Callisto (Dominik Eulberg Remix)
12.) Phobos (Pan-Pot Remix)
13.) The Alchemist (Roman Flügel Remix)
14.) Atlas (Gui Boratto Remix)
15.) Pandora (Brendon Moeller Remix)
16.) Luna (Oxia & Nicolas Masseyeff Remix)
17.) Hydra (Minilogue Remix)
18.) Ariel (Abe Duque Remix)
19.) Mab (Speedy J Remix)
20.) Puck (Chris Liebing Remix)
21.) Phobos (Synthapella)
22.) Callisto (Synthapella)
23.) Hyperion (Synthapella)
24.) Triton (Gaiser's Trial Tone Remix)

Share/Save/Bookmark