Home Redactie Partyreports Soul of Motown is back; zaal uit zijn dak!
Soul of Motown is back; zaal uit zijn dak!

soulOp maandag 27 september was de première van Soul of Motown III in de Rijswijkse Schouwburg in Rijswijk.
De derde Soul of Motown zag zijn levenslicht in het enorme succes van de vorige twee edities, die steevast uitverkocht waren. Soul of Motown is een theaterspektakel met de grootste Motown-hits aller tijden. De zangers, zangeressen, dansers en muzikanten nemen je mee terug in de tijd, naar de gouden jaren van Motown Records. Ik waande me deze maandag even in het Detroit van de Funk Brothers begin jaren zestig, compleet met rode loper!

Als één van de meest belangrijke en meest invloedrijke onafhankelijke platenlabels ooit, ontwikkelde Motown records zich tot een succesvol muziekbedrijf. Het putte uit een enorm bestand aan talentvolle zangers, muzikanten, songwriters en producenten en legde de grondslag voor het succes van zwarte artiesten in Amerika en ver daarbuiten. Hit na hit werd geproduceerd. Nummers als Dancing In The Streets, Baby Love, My Girl en I Heard It Through The Grapevine, staan in ieders geheugen gegrift.

De show
Soul of Motown III is een feest der herkenning. In deze spectaculaire show brengen verschillende zangers en zangeressen de klassieke hits van onder andere The Jackson Five, Michael Jackson, The Supremes, The Temptations, The Four Tops en Marvin Gaye ten gehore. Een groots decor, schitterende kostuums uit de jaren 50-70, de bijzondere performers en een live orkest zorgden ervoor dat het publiek compleet uit zijn dak ging en niet lang in de stoelen kon blijven zitten. Maar liefst 16 man op het toneel gaven daarbij het goede voorbeeld en swingden als nooit tevoren.

De sterren en hits
De hits van de avond werden gezongen door Talita Angwarmasse, Aisata Blackman, Cosmea Panka, Brandon Delagraentiss, Jorginho Paunussa en Jeffrey Zuhdy. Dit alles wordt met dans ondersteund door Shari Labadie en Giovanni Eduard Menig. Het acht mans orkest, de Groningse formatie DiepTriest onder leiding van  Kees Douma zorgde voor de verbluffende muzikale ondersteuning. Dit enthousiaste gezelschap trakteerden het publiek onder andere op Reflections, My Girl, Going to the Go-go, The way you do the things you do, Ain’t no Mountain high enough, Can you feel it, My old Piano, I’ll be there en Dancing in te Streets.

Niet missen
Wil jij je ook even in Detroit 1959 wanen, dat kan. Soul Of Motown is van 17 september tot en met 30 december te zien in de Nederlandse theaters. Voor meer informatie en de complete speellijst kun je kijken op www.soulofmotown.nl
      

 

Share/Save/Bookmark