Home Redactie Partyreports Het WIJ-feest; Storm buiten en binnen
Het WIJ-feest; Storm buiten en binnen

100829_005_wij_partymania_151_cw151_ch100_thumbAfgelopen zondagavond was ik uitgenodigd op het een na laatste WIJ feest van dit seizoen. Voor mij de eerste kennismaking met dit feest, dat inmiddels een begrip is geworden in de Haagse regio!

Als reporter van Dancevenue wil je natuurlijk goed beslagen ten ijs komen, dus in ieder geval een zonnebankje bij gebrek aan zon en natuurlijk last van het "wat moet ik aan syndroom”. Dus hup hup om vier uur toch maar even de stad in en een gezellig jurkje scoren. Deze partyliefhebbende vrouw kan er nu tegenaan!

Laarzen tot over mijn knie en het nieuwe jurkje zorgen ervoor dat ik in stijl met een flinke dosis dance vibes voor zevenen binnen ben. Ik geniet bij het vuurtje van de mooie mensen die één voor één binnendruppelen. Dames met een gemiddelde hakhoogte van 7 cm, lipjes gestift, kantje hier, bandje daar en ook heel fijn: kerels ook goed gekleed en in alle maten, soorten, kleuren én geuren. Ik heb het gevoel dat ik op het punt sta om een geweldige verjaardag te gaan vieren. En dan niet één van één persoon alleen, maar van ons samen. Tjee een echt WIJ gevoel!

Drambuie cocktail
Ik ontmoet mijn date, die helemaal blij is want op zijn super hippe nieuwe telefoon probeert hij het Internet, en WIJ biedt Wifi! Langzaam ontdooit iedereen en buiten wordt het nu echt heel heel goor weer. De paar die-hards die buiten nog proberen te roken geven het op en komen ook binnen. Ik verheug me op de gratis Drambuie cocktail die bij de buiten bar te krijgen is. Helaas moet mijn trip naar buiten even wachten want de tent waait weg en de bar en de bijbehorende heren barkeepers worden toch binnengehaald. Zandstralen is niet ons ding vanavond.

Ondertussen is DJ MK helemaal in zijn element en zorgt ervoor dat langzaam de dansvloer voller loopt. Leuk leuk ik herken Diana Ross: good old Who’s the Boss en vraag me af hoe oud DJ MK is en bedenk lachend dat Diva Diana wel z’n oma kan zijn. Oh lekker lekker dansen, daar hoor ik Aretha Franklin met een lekkere beat erdoor heen nog steeds om Respect vragen! Die DJ MK draait lekker en is ook heel gezellig om naar te kijken. Ook leuk dat ie contact met zijn (vooral vrouwelijk) publiek heeft en zichtbaar aan het genieten is!

Sam Holt & Gavin Milis
Ondertussen staat Copyright -het duo Sam Holt (wat een smile!) en Gavin Mills (hoe meer kilo’s hoe gezelliger het wordt)- achter de draaitafels. Al elf jaar een setje als producers en dat merk je. Ze weten het publiek te bespelen en ondertussen genieten ze zelf ook van het sfeertje dat ze binnen no time neer zetten. Voor mij genoeg melodie en ook een stevige beat om in trance te komen en te blijven. Ik hoor van alles erdoorheen; latin, afrobeat, disco & funk invloeden. Heerlijk!

Ook als ik even weg van de dansvloer loop, dan hoor, zie en merk ik dat de muziek overal goed te horen is dus door de hele WIJ heen staat iedereen te dansen! Voor praten is weinig plek, dus mijn voorgenomen diepte interview gaat niet door. Wil je meer over het duo weten en in de gaten houden wat ze doen, word dan vriendjes op facebook. 

Dan mijn langverwachte cocktail van Drambuie! Ik las op de website dat Drambuie honderd jaar bestaat en nu antiek is maar zich zeker niet zo wil profileren. Tonight we serve you our Drambuie Cocktails and we intend to surprise you! Geen woord te veel gezegd want zowel de Moijito als de cocktail waren lekker en zo verdwenen. Ik heb al een fles gekocht (mijn vader was vol nostalgie) en op de website gekeken voor wat een lekkers je ermee maken kan.

MC Chappel en resident Arshad
Het copyright duo heeft vanavond gezelschap van MC Chappel. Terwijl ik met deze mooiste man van het feestje probeer te praten val ik stil. Wouw … wat een beesten, dames JADE staan met zn vieren in gouden pailletten hotpants (mijn jurkje valt in het niet)  voor me op het podium. Heerlijk om naar te kijken en wat lekker én vrolijk dansen die meiden!
De aanwezigheid van MC Chappel wordt dan ook duidelijk. Hij zingt de sterren van de hemel en met z’n glimlach krijgt hij alle dames vooraan op de dansvloer. Om een uur of elf wordt het stokje overgedragen aan onze huis DJ Arshad. Terwijl mijn dansgenoot al vertrokken is realiseer ik me dat het nu echt helemaal over de top gaat want inmiddels staan er vier man achter de draaitafel en iedereen klimt op het podium. Feest beesten in Jerney Kaagman – back to the eighties- broekpakken; housers van vijftig plus en ondergetekende maken er een stormachtige climax van om dan braaf om twaalf uur naar huis te gaan.

Nagenietend in de auto onderweg naar huis moet ik ook nog even blazen van oom agent… Poeh gelukkig was de alcohol al lang verdampt en mag ik door naar huis. Heerlijk rozig, moe en voldaan kijk ik reikhalzend uit naar het volgende WIJ feestje!

Anoek.

 

 

Share/Save/Bookmark