Home Redactie Partyreports Bas & Ram's Beachparty at Bloemendaal
Bas & Ram's Beachparty at Bloemendaal
Een goede vriendin van mij, Cay-T, was door Bas&Ram uitgenodigd om te komen zingen en MC'en tijdens hun avond in Q-beach Bloemendaal. Samen met mijn maat Halogen reisde ik af van het Zuiden naar Bloemendaal, al waar we Cay-T zouden treffen......

Eerder dan verwacht voel ik weer de behoefte om hetgeen wat ik dit weekend beleefd heb op te schrijven.

Een goede vriendin van mij, Cay-T, was door Bas&Ram uitgenodigd om te komen zingen en MC'en tijdens hun avond in Q-beach Bloemendaal. Samen met m’n maat Halogen reisde ik af van het Zuiden naar Bloemendaal, vergezeld door “de zwarte doos�, al waar we Cay-T zouden treffen. De meesten herkennen “de zwarte doos� wellicht uit het nieuws na een vliegtuig ongeval. Zo’n zwarte doos is het niet maar voor een zangeres minstens zo belangrijk als voor het onderzoek naar een ongeval. Deze “zwarte doos� zit volgestopt met zangapparatuur.

Na een haastige rit richting Bloemendaal om op tijd te zijn begonnen we aan expeditie “zwarte doos� van auto naar Q-beach. De weergoden brachten een extra dimensie aan deze expeditie door tegengas te geven met daar doorheen een melange van zand. Na deze struggle for life, en het passeren van de broer met zijn nieuwe zonnebril op het terras, bereikten we ons einddoel en prikte onze vlag in de vorm van een pilsje op het spreekwoordelijke hoogste punt. Daar aangekomen constateerden we dat we onze afhaalchinees en onze reis wel rustiger aan hadden kunnen doen want het vriendelijke gezelschap zat nog relaxed te dineren. Wij in Brabant kennen het Brabants kwartiertje maar in de Randstad kennen ze het uurtje van Bas&Ram. Lekker hoor dat Bourgondisch leventje, Bas&Ram verstaan deze kunst ook. Na dit culinair onderonsje bestegen de twee heren de DJ booth om de mensen te vermaken met hun draaikunsten. Nou en dat hebben ze gedaan ook.

Aan deze avond is weinig ruchtbaarheid gegeven en door het mindere weer was de aanloop op Q-beach ook niet groot maar dat had weinig tot geen invloed op de sfeer en de set van Bas&Ram. De nieuwe indeling van Q-beach maakt het met weinig mensen al snel gezellig op de dansvloer. Ook de inrichting is stukken gezelliger geworden dan vorig jaar. En ze hebben er gelukkig een rechte vloer ingelegd, de vloer van vorig jaar was een regelrechte ramp voor de dansliefhebber.

De drie uur durende set van de heren was helemaal geweldig. Één lange gevarieerde reis langs diversen muziekstromingen verweven tot een aanhoudend hoogtepunt met pieken van euforie. Je moest wel gillen en je moest wel bewegen, de muziek was de baas over je lijf. En deze liet je niet los. De pompende drive met een opbouw naar steeds intenser. Geen eenheidsworst van drie uur, nee steeds gingen ze steeds een stukje verder via techno geluiden naar zelfs acid geluiden. Het vriendelijke publiek genoot van de muziek en Bas&Ram van het publiek. Beide partijen hadden het duidelijk zichtbaar en hoorbaar naar hun zin aangemoedigd door de vocals van Cay-T die zelf ook stond te feesten op de dansvloer.

Helaas kwam er een eind aan deze geweldige avond en was het tijd om de “zwarte doos� in te pakken en voorbereidingen te treffen voor de expeditie terug naar de auto. Halogen wist zich op strategische wijze te ontrekken aan dit hele gebeuren, maar uit onverwachte hoek kreeg ik assistentie van een geweldige vrouw. Hierdoor werd zelfs het afsluiten en inpakken van de zangapparatuur avontuurlijk. Waarna we met de loeizware “zwarte doos�, via de broer die het terras doet, ons een weg baande naar de auto.

Q-beach is stukken gezelliger geworden en een heerlijke plek om ongecompliceerd lekker te feesten. Het uitzicht op zee met de zonsondergang is vergezeld met goede muziek en toffe mensen is echt een hemels decor.

Share/Save/Bookmark