Home Redactie Partyreports N&W is Back
N&W is Back

Eindelijk was het dan 15 mei, tijd voor de try out van de nieuwe NOW&WOW. Vol spanning stond deze reporter ruim op tijd voor de deur, want grote drukte werd verwacht. En dat klopte ook helemaal. Mensen kinderen, om 23.30 stond er een rij voor de deur, waarvan ik denk dat die mensen zeker een uur in de rij hebben moeten staan. Na een kleine 3 kwartier vertraging met de opening was het dan eindelijk zover. De portiers deden hun oortjes in en opeens was daar het teken: ‘kom maar binnen’. En dat deed de menigte .. op naar binnen.

 

Voor de kassa’s was het ook weer een drukte van belang en er was duidelijk nog iets mis, want er gebeurde helemaal niets. Gelukkig was één van de eigenaren in de buurt en die was zo vriendelijk om de hele eerste lichting mensen maar gewoon door te laten lopen. Deze reporter begon haar avondje dus met een mazzeltje. Bij de garderobe was het allemaal erg netjes geregeld, meerdere balies en afgiftepunten waardoor de doorstroming redelijk vlot verliep.

En toen kon het grote zoeken beginnen. Nadat we binnen waren gekomen was het eerste dat opviel dat er nog vorkheftruckjes door de zaal reden. Men was dus nog volop bezig met de laatste aanpassingen. Je moet je de nieuwe locatie voorstellen als een hele lange zaal, waar 3 onderverdelingen in zijn gemaakt. Het eerste stuk dat je tegen komt is de Wow, daarna kom je in het relax gedeelte, de Superwow, en dan kom je vervolgens in de Now (mijn voorkeur).

Wat erg opvalt is dat de zalen nog erg licht zijn (zeker in tegenstelling tot de oude locatie). De hele zaak blijft ondanks een modern jasje nog iets authentieks uitademen. Waarschijnlijk ook omdat zoveel oude elementen uit het graansilo verleden, een prominente rol hebben gekregen in de club. Om hier een voorbeeld van te geven; als je naar het herentoilet gaat moet je dus eerst door een regelkamer. Hier hangen alle klokken, knoppen ed. nog en krijg je een echt fabriekshal idee.

Maar goed na wat vertraging dan eindelijk binnen in een club waar iedereen zo lang naar had uitgekeken. Gelukkig weer open, maar valt het dan niet tegen?Verwacht je er niet teveel van? Nou nee, bij binnenkomst stond Cleon Macnack de zaal al te verwarmen met zomerse clubklanken. Zelfs ‘club tropicana’ van Wham, in een nieuw jasje, kwam voorbij. Cleon stond erg lekker te draaien, maar duidelijk was wel dat er ook nog het een en ander aan de afstelling van het geluid moet gebeuren. In het begin stond de muziek vrij zacht, maar toen de muziek harder ging vond ik het geluid slecht. Of dat nu was omdat de muziek toen zo hard stond of dat er nog iets met de boxen moet gebeuren, ik heb geen flauw idee, maar het klonk niet best. Dat is dan wel het voordeel van een try out, want dan mag dit allemaal nog.

Na Cleon kwam Benny Rodriques het deck overnemen. Deze Rotterdamse held had er duidelijk zin in om in zijn N&W weer eens een stevige set neer te zetten. En geloof me knallen deed hij. Hij trakteerde op een erg lekker set van stevige club met hier en daar een techno afwisseling. Benny is 3 maanden weg geweest om ideeën op te doen voor zijn toekomst. Als dit de voorbode is, van wat ons nog te wachten staat, heeft Benny er in ieder geval 1 fan bij. Grappig om te zien hoe Benny van de ene kant op gaat in zijn muziek, en van de andere kant ook zo duidelijk geniet van het publiek.

Rond 4 uur kwam de laatste dj van de avond, LaCroix, en hij nam de set lekker over van Benny. Lekker stevig draaide hij door en het publiek smulde van deze set.

Rond 6 uur was het nog steeds gezellig druk in de N&W, maar Spangen had wederom zoveel gedanst dat het tijd was geworden voor een klein dutje.

Samenvatting van de avond:

Sfeer9
Muziek9
Geluid6.5
1e indruk9

Kortom een dikke voldoende voor deze nieuwe N&W, met hier en daar wat verbeteringspuntjes.

Algemene informatie

VenueNOW&WOW
AdresMetro-station Maashaven
Maashaven ZZ 1
3081 AE Rotterdam

Voor meer info, kijk op: WWW.NOW-WOW.COM

Kuzzels Spangen

Share/Save/Bookmark