Home Redactie Partyreports AmsterdammeetsRotterdam
AmsterdammeetsRotterdam

Spangen zat dit weekend met een groots dilemma! Hoe kan ze in hemelsnaam objectief zijn wanneer het Amsterdammers in haar geliefde Rotterdam betreft. Moeilijk, moeilijk! Lees verder hoe ze de Amsterdamse invasie van haar Las Palmas doorstond.

Logo Las PalmasIedereen die mij wat beter kent weet wat een moeilijk feestje dit voor mij was, als reporter dan. Voor de mensen die mij nog niet zo goed kennen….: Spangen en Amsterdam zijn niet echt dikke vriendjes…. En dat is dan nog positief uitgedrukt.

Dus zat ik met een dilemma, namelijk: ben ik super enthousiast over het feest, dan zullen er mensen zijn die zeggen, hmm nu durft ze niet kritisch te zijn. Ben ik negatief over het feest dan komt dat vast door mijn antipathie tegen alles dat met Amsterdam te maken heeft. En ben ik gematigd dat durf ik mijn mening dus niet te geven. Kortom met een zware taak op mijn schouders ging ik zaterdag naar de Las Palmas.

AmsterdammeetsRotterdamBij binnenkomst was het al gezellig druk, maar zoals altijd is er een goede doorstroming bij fouilleren en garderobe, dus dat is altijd goed geregeld.
Denniz, een van de LP residents was al duidelijk bezig om een stukje Rotterdamse gastvrijheid ten toon te spreiden. Met zijn lekkere vrolijke clubtunes gaf hij iedereen het gevoel welkom te zijn op het feestje en nodigde ook erg uit tot dansen, wat dan ook door iedereen wel gedaan werd.

Tegelijkertijd liep ik even het Go Play cafe in, aangezien ik van eerdere avonden weet dat het er als ik eenmaal gepakt ben door de vibes van de grote zaal ik daar nooit meer terechtkom. 2O’Clock Ron was in het Go Play Cafe bezig met zijn Boogie Nights, erg lekkere, zomerse plaatjes met een vleugje verleden. Lekkere, ouwe plaatjes die je net zoals toen, nu ook nog een lekker gevoel gaven.

Natarcia @ AmsterdammeetsRotterdamTerug in de grote zaal werd het voor Denniz tijd om de decks af te staan aan Natarcia. En zoals al in het begin duidelijk nu begon dus het moeilijkste deel van mijn avond ;-)… opletten dus voor Spangen.
Natarcia zette al duidelijk in het begin van haar set de toon naar een wat steviger ritme. Deze dame heeft duidelijk Soul in haar set. Lekkere, donkere klanken die wel iets tropisch hebben, kortom stevige Club waar iedereen nog vrolijker van werd en stevig de danspasjes verder gingen verdiepen.
Natarcia bouwde haar set ook erg lekker op met eigenlijk geen moment verveling voor de zaal. Rond drie uur werd het tijd om de booth af te staan aan Miss Monica maar niet voordat MC Nova, Natarcia had afgekondigd, heel de zaal ging uit zijn dak dus ik denk wel dat daarmee duidelijk is gemaakt dat dit stukje Amsterdam van harte welkom is in Rotterdam.
(Trouwens Natarcia heeft 2 jaar in Rotterdam gewoond dus dat maakt het voor Spangen allemaal weer dragelijk om zo positief te zijn ;-)

AmsterdammeetsRotterdamMcNova weet altijd op haar zo sublieme wijze te MCen, en dat was deze zaterdag niet anders. Deze MC heeft zo’n geweldige stem dat het altijd een feest is om haar aan te horen. Ook erg leuk om te zien met welke bezieling zij op gaat in de sets van de DJ’s. Swingend staat ze achter de booth en haar gouden keeltje valt lekker in de muziek.

AmsterdammeetsRotterdamMaar de set werd dus overgenomen door Monica, en alle Rotterdamse gezegdes werden weer helemaal waar gemaakt. Deze dame zette een set neer waar je echt van kon smullen. Haar 2 grootste fans Emilio en Joel waren er natuurlijk ook weer en vanaf het begin van haar set stonden zij de zaal op te zwepen voor hun Monica.
De set van Monica zat lekker stevig in elkaar, handen uit je mouwen Club muziek waar je je lijf wel bij moest laten werken. Maar ook open en toegankelijk voor iedereen.

Om de Rotterdamse gastvrijheid nog maar eens kracht bij te zetten besloten de dames om ook nog even samen de decks te gaan besturen… Nou ik kan niet anders concluderen dan dat Rotterdammers en Amsterdammers het best leuk met elkaar konden vinden. AmsterdammeetsRotterdamDeze dames samen een set horen neerzetten is echt een lust voor het oor en oog. Allebei zo duidelijk genietend van de set en de zaal, zo inspelend op de fans. Kortom een set om je vingers bij af te likken. Nu zullen er best mensen zijn die zijn geweest en zeggen: Ja maar ik hoorde ook wel foutjes… Kan best kloppen dat er foutjes in zaten, maar Spangen is niet zo technisch luisterend dat ze dat allemaal hoort. Spangen gaat voor het geheel en dat was om je vingers bij af te likken.

Greetzzzzzzzzzz,

Spangen

Share/Save/Bookmark