Home Redactie Partyreports The Matrixx - Five 2 Five Queensday Festival
The Matrixx - Five 2 Five Queensday Festival

Koninginnedag,… de dag waarop ik en heel Nederland natuurlijk de verjaardag vieren van onze onlangs overleden oud-koningin, prinses Juliana! Of is het meer de dag die we als excuus gebruiken om eens lekker uit ons dak te gaan?

Koninginnedag,… de dag waarop ik en heel Nederland natuurlijk de verjaardag vieren van onze onlangs overleden oud-koningin, prinses Juliana! Of is het meer de dag die we als excuus gebruiken om eens lekker uit ons dak te gaan? Een combinatie van beide was afgelopen vrijdag op het Queensday Festival in The Matrixx meer van toepassing.

The Matrixx - Five 2 Five Queensday FestivalIk ging dus naar The Matrixx die op deze feestelijke dag wederom een uniek feest organiseerde met wel een zeer bijzondere line-up. Voor de tweede keer stond de excentrieke Japanse DJ, Yoji Biomehanika, op het programma. Dit keer samen met Dana, onze Leading Lady of Hardstyle! The Matrixx heeft hiermee een primeur binnengehaald want het was tot op heden geen enkele club gelukt om deze twee grootheden voor een en hetzelfde feest te boeken.

The Matrixx - Five 2 Five Queensday FestivalBinnen in de club aangekomen zag ik dat de crew van The Matrixx op zich niet echt veel aan de aankleding van de zaal had gedaan. Maar ja, met het oog op de verschrikkelijk goede line–up, de videoscreen achter de DJ booth en de voice van MC Mighty Mike viel dat toch helemaal niet op. Sowieso heeft The Matrixx een al erg stijlvolle uitstraling dus wat extra decoratie was waarschijnlijk niet nodig geacht. Er waren wel een foodcorner en wat sieradenkraampjes toegevoegd om je kooplust te bevredigen.

The Matrixx - Five 2 Five Queensday FestivalHet viel me overigens meteen op dat de zaal al goed gevuld was. En natuurlijk ontbraken de vele ‘Nederlandse’ Japanners niet, want zij zijn altijd aanwezig wanneer hun landgenoot ons land aandoet. Bas & Ram openden als het ware de avond met hun eigen stijl van Hardtrance. Hun stijl is eigenlijk niet echt te vergelijken met Hardstyle of Hardhouse. Toch zetten zij een set neer die heel wat raakvlakken heeft met de twee hardere ‘styles’. Ondanks het vroege tijdstip begon de feeststemming er al lekker in te komen. Bas & Ram zweepte het publiek lekker op met hun cross overs en trancy tracks.

The Matrixx - Five 2 Five Queensday FestivalOp het moment dat DJ JP zijn plek opeiste achter de draaitafels zag ik dat het publiek nog steeds bleef binnenstromen. JP is voor mij de absolute topper op gebied van Harddance. Het publiek werd wild bij het zien van zijn komst. Dit was dus Het startsein voor een tweede Koninginnenacht. JP zette een geweldige set neer met voor de liefhebbers veel bekende tunes. Een opening met het o zo bekende “Renegade Master� viel natuurlijk goed in de smaak waardoor JP het publiek al meteen op z`n hand had. Persoonlijk heeft JP voor mij de beste set gedraaid.

The Matrixx - Five 2 Five Queensday FestivalYoji Biomehanika werd door het publiek ontvangen als een ware koning. Yoji heeft natuurlijk zijn naam gemaakt op Dance Valley en HQ, zodoende heeft hij wel bewezen dat hij de man is achter de draaitafels! Met zijn opvallende uiterlijk en nogal orthodoxe techniek was hij de hoofdact van het hele festival. Veel van zijn eigen geproduceerde tracks kwamen aan bod om ook te laten horen dat hij een producer van hoge kwaliteit is. Binnenkort komen ook de nieuwe CD`s “Samurai� en “The Rain� van hem uit [zie www.hellhouse.net].

The Matrixx - Five 2 Five Queensday FestivalOnder luid applaus werd de volgende act aangekondigd, de beurt was aan onze eigen Dana… Wat kun je over deze dame nog kwijt? De afsluitende act op het programma moet natuurlijk van hoge kwaliteit zijn dus is Dana de aangewezen persoon daarvoor. Zo ook deze keer maakte zij de avond compleet! Toen Dana ging draaien werd natuurlijk het volume wat opgekrikt zodat het een afsluitende klapper van Queensday Festival werd. Het dak ging er af!

Nog even een paar wetenswaardigheden van deze avond. De doorstroming van de entree verliep deze keer lekker soepel omdat de deuren al om 17.00 uur open waren gegaan. Normaal is dat wel anders en kan het zo zijn dat je een half uur tot een uur moet wachten voordat je eindelijk binnen bent. De toiletten waren weer eens overvol. Het wordt nu ‘s tijd dat The Matrixx iets daaraan gaat doen! De sfeer was overigens heel lekker en relaxed, op een luttele vechtpartij na, [compliment voor de bouncers die hard maar erg adequaat optraden] was het een geslaagd feest en ik denk dat de medebezoekers het daar zwaar met mij eens zullen zijn.

Coco

Share/Save/Bookmark