Home Redactie Partyreports Boulevard of Dance, Koninginnedag Dordrecht 30 april 2004
Boulevard of Dance, Koninginnedag Dordrecht 30 april 2004

Een veelbelovend zonnetje scheen door de kieren van de rolgordijnen naar binnen in onze slaapkamer, en zo over ons bed heen. Met een blij en vrolijk gevoel werd ik wakker. Feest vandaag, We gingen koninginnedag vieren en het was mooi weer. Dat was in ieder geval een goed begin. Zeker omdat we de dag ervoor hadden besloten om bij mooi weer lekker naar een buitenfeest te gaan. En dit keer gingen we eens niet naar Amsterdam, maar bleven we lekker dichterbij huis. Want in Dordrecht werd er vandaag voor de 2e keer een Koninginnefeestje gevierd met een line-up die er niet om loog.

Snel maakte ik iedereen wakker, een lekker ontbijtje en huppekee in onze toepasselijke oranje outfits. Ja dat hoort erbij vind ik, dat oranje! Zelfs de drankjes die we meegenomen hadden voor onderweg waren oranje. Alle drie waren we in een opgewonden stemming. Wat heerlijk zeg, zo’n lekker voorproefje op al die leuke zomerfeesten die nog gaan komen. Op naar de Boulevard of Dance!

Boulevard of Dance, Koninginnedag Dordrecht 30 april 2004Jammer genoeg had al ons getut vooraf ervoor gezorgd dat we Misja al gemist hadden, maar dat mocht de pret niet drukken. Toen we ook nog vlakbij een gratis parkeerplekje vonden, was manlief ook weer tevreden. We liepen zo door het centrum van Dordrecht richting muziek en dat klonk erg lekker. Dochterlief maakte al een paar danspasjes. En ja, daar zagen we de hekken en de achterkant van het podium. We keken op de brug uit over de Boulevard en constateerde dat we er helemaal om heen moesten lopen om op het terrein te komen. En stel je bij een boulevard niet teveel voor, het is geen Scheveningen, maar meer een grote sloot met een brede straat met kantoren aan de ene kant en een rijtje nieuwbouw huizen aan de andere kant. We liepen het straatje door en daar was het ook al erg gezellig. Mensen dansten en dronken op straat. Sommigen hadden zelf hun bankstel voor de deur gezet en zaten te genieten van het zonnetje en van de muziek. Jammer genoeg kon je vanaf hier geen blik werpen op het feestterrein, maar de aanblik van de vrolijke dansende menigte die door hun straatje liep, was voor hen genoeg. Boulevard of Dance, Koninginnedag Dordrecht 30 april 2004Toen we op het terrein waren aangekomen, moesten we eerst door poortjes heen en daar stonden we dan uiteindelijk op de boulevard zelf. Eén lang groot uitgerekt terrein en al aardig bevolkt met allerlei mensen. En alhoewel zulke gratis feesten niet alleen het vaste partypubliek trekt, maar ook andere nieuwsgierigen en vooral veel jonge jeugd die anders nooit de deur van de disco voorbijkomen, bleef het toch de hele middag een gezellige happening!

We kwamen ook veel bekende tegen en we hadden ons lekker dicht vooraan bij het podium strategisch opgesteld met een leuk en gezellig groepje mensen. Rank 1 draaide toen al de sterren van de hemel en dat op klaarlichte dag, kan je nagaan! Op een of andere manier had ik zelf altijd in gedachten dat Rank 1, twee mensen waren, maar ik zag er maar eentje draaien. Ja er stonden wel meer mensen op het podium, met foto en filmcamera’s. MC Da Silva - Boulevard of Dance, Koninginnedag Dordrecht 30 april 2004En jawel, daar stond ook MC Da Silva te springen en de op zijn zo geheel eigen opzwepende manier de menigte toe te schreeuwen. Een knap iemand die hierop nog stil kon blijven staan. Het is een kunst om op zo een opzwepende wijze je stem te laten horen zodat die geheel bij de muziek past en geïntegreerd wordt. En het is ook een kunst om je stem te doen zwijgen als de muziek dat vereist!

Mijn mannetje zag tot op de dag van vandaag het nut van een MC niet zo in, maar nadat hij Da Silva had aanschouwd en gehoord, was die helemaal om! Ja hij was bekeerd tot Da Silva en is van mening dat een paar andere MC’s maar eens op cursus moeten bij hem! Rank 1 draaide heerlijke trance plaatjes , heel melodieus en op het eind ook wat steviger om de weg voor zijn opvolger JP vast vrij te maken. JP had ik zelf nog nooit horen draaien en ik moet zeggen, ik was aangenaam verrast. Ik had mijzelf op het allerergste harde beukwerk voorbereid. Ik was in de veronderstelling dat JP altijd beukte. Ja sorry hoor, maar ik word ook een dagje ouder en dat eentonige beukwerk is aan mij niet zo besteed en trek ik ook niet zo lang. DJ, JP - Boulevard of Dance, Koninginnedag Dordrecht 30 april 2004Maar tot mijn verbazing draaide JP helemaal in mijn straatje, opzwepende tranceplaatjes en lekker wat hardere trance ertussendoor. Ik weet niet of die altijd zo draait, maar zo wil ik hem wel vaker horen.

Na JP kwam een dj die ik altijd wel graag hoor draaien, namelijk: Marco V. Deze bescheiden vriendelijke kleine kale man heeft een geheel eigen sound ontwikkeld; de “Marco V sound� Deze sound is onmiskenbaar en herkenbaar, maar laat zich niet in een hokje plaatsen. Het hokje hardtrance doet hem ook te kort. Toen Marco V draaide was ik in de gelegenheid om ook eens een kijkje vanaf het podium te nemen. Fantastisch is dat, zo een uitzicht op zoveel mensen, op een uitbundige en dansende menigte. Ik kan me nu heel goed de kick indenken die je als dj krijgt als je daar zo staat. Mijn hemel, zelfs ik kreeg er de kriebels van en ik draai nog niet eens plaatjes, ik schiet ze alleen maar. Die middag had ik overigens wel een erg mooi plekje om plaatjes te schieten. Het was een topmiddag en alle dj’s hebben heerlijk gedraaid. Iedereen op zijn eigen wijze. Marco V - Boulevard of Dance, Koninginnedag Dordrecht 30 april 2004En ook Marco V draaide heerlijk zijn eigen sound! En dat is toch redelijk hard, maar dan toch zodanig dat het niet alleen maar eentonig beukwerk wordt. En dat vind ik nu juist zo knap, een mooie middenweg te vinden, want ik houd niet zo van beuken, maar wel van hard! En daarom staat Marco V juist in mijn rijtje van favorieten! En met een door MarcoV gesigneerd cd’tje (“Simulated� één van mijn all time favourites!) verliet ik gelijk met hem het podium, om mij vervolgens weer in de feestende menigte te begeven. Marco bedankt!

Omdat Scot Project nog niet was gearriveerd mocht de Dordrechtse DJ N-Tony zolang zijn plaats innemen en dat deed hij met verve. Jammer dat de lucht nu begon te betrekken. Wij besloten daarom ook weer richting het zuiden te keren. Daar stond ons in het Bredaase nog een leuk klein feestje te wachten en net voor de eerste druppels, zaten wij weer in de auto. We hebben een top Koninginnedag gehad. Het feest was heel gezellig en we hebben zelf gelukkig geen enkele wanklank gezien of gehoord. En zo hoort het ook. Helaas is het op sommige plaatsen in Nederland niet allemaal zo gezellig verlopen.

Line up

Misja Helsloot,
Rank 1,
JP,
Marco V,
Scot Project,
N-Tony.
Hosted by: MC Da Silva

Flyer: Voorkant flyer

Partygreetzzzz
Liza de Diva

Share/Save/Bookmark