Home Redactie Partyreports Profiles @ Las Palmas met DJ Rush
Profiles @ Las Palmas met DJ Rush

Ach koninginnedag…. Ik ben niet zo nationalistisch dat ik daar warm voor loop. Voor mij geen braderietjes, vrijmarkten en ander vast erg leuk volksvermaak. Nee, voor mij is de Nacht er voor belangrijker. Meestal zijn er dan erg leuke feestjes geprogrammeerd, maar dit jaar haalde Xcess events wel erg groot uit.

Logo van XcessProfiles @ Las PalmasIn de Las Palmas stond namelijk weer een Xcess Profile feestje op het programma. Deze feesten zijn altijd al voor technoliefhebbers van een kwaliteit om van te smullen. Xcess events organiseert zoals gezegd Technofeesten met veelbelovende line ups vanaf meerdere locaties maaar sinds 2003 met als thuisbasis Las Palmas. In de feesten is geen regelmaat te vinden maar ze zijn stuk voor stuk geweldig om mee te maken. Over de afwezigheid van regelmaat zegt de organisatie zelf: “als wij een feest plannen, maar we kunnen niet de kwaliteit bieden die wij willen, laten we het event niet doorgaan. Dus zo kan het voorkomen dat er meerdere feesten kort na elkaar zijn en dan weer een tijdje niet.�. Dit vind ik een perfecte instelling voor een organisatie. Kwaliteit en anders niet…

Profiles @ Las PalmasEindelijk was het dan toch de avond van de 29ste april geworden. Eindelijk een live set meemaken van RUSH, want het moet gezegd daar ging ik toch voor. Aangezien er een hoop grote feesten waren op de kop van zuid, was ik iets eerder dan normaal van huis gegaan om rond 23 uur bij de Las Palmas aan te komen. Het was al snel duidelijk dat er echt nog maar 200 kaartjes vrij in de verkoop waren, want het was een gekkenhuis voor de deur. Honderden mensen die in de rij stonden te hopen dat zij bij die 200 kaarten zouden komen. Ik was blij dat mijn reporterschap mij een gastenlijstplaats had opgeleverd, want ik kreeg het behoorlijk benauwd van die rij. Na het openen van de deuren kwam het allemaal goed op gang en eigenlijk verloopt het dan wel weer soepel. Af en toe moesten er mensen, die wilden voordringen, tot de orde worden geroepen, maar verder erg ordelijk.

Profiles @ Las PalmasBinnenkomen in een lege Las Palmas is een vreemde ervaring, maar gelukkig duurde het niet lang. Het feest was dan wel uitverkocht, maar de organisatie had goed rekening gehouden met de dansplekjes die mensen nodig hebben. Uitverkocht, druk, maar niet afgeladen stampvol, dus helemaal perfect. Paul Hazendonk was degene die het spits mocht af bijten en dat deed hij erg goed. Lekkere relaxte Techno, die erg goed dansbaar was. Dit was belangrijk, omdat de spieren flink warm moesten worden voor de rest van de avond. Paul had maar een uur om zijn kunsten te vertonen, maar hij heeft zeker indruk op mij gemaakt. Ik ga deze jongen binnenkort zeker vaker horen.

Profiles @ Las PalmasOm 24 uur werden de decks het terrein van Valentino Kanzyani en wow wat voerde hij het tempo gelijk op. Knallende techno waar je niet op stil kon blijven staan en werkelijk een lust voor het oog om hem tekeer zien gaan. Springen klappen een dansje opvoeren niks is te gek om zijn set tot topset te laten worden.Heerlijk dansbare muziek met bassen die door je hele lijf denderden. Kortom Spangen heeft er weer een nieuwe held bij zullen we maar zeggen…

Profiles @ Las PalmasRond 3 uur werden de echte fans, die in grote getale waren gekomen, een beetje zenuwachtig, want RUSH himself was ‘in da house’. Erg grappig om te zien hoe deze grote vriendelijke vriend reageert op zijn fans. Zeer vriendelijk staat hij tientallen handen te schudden en met mensen te praten. Maar om 3 uur was het over met de vriendelijkeid en begon hij met zijn keiharde set. Hij begon al keihard maar bouwde het op naar snoeihard. Mensen kinderen nooit geweten dat ik op deze sound nog zou kunnen dansen, maar het lukte. De interactie tussen Rush en publiek liep eigenlijk net zo als met Valentino, lekker enthousiast en duidelijk zichtbaar dat hij er zin in had.

Profiles @ Las PalmasOm 6 uur hield Spangen het voor gezien, mijn beentjes zijn na deze nacht nog minimaal 10 cm korter geworden van al dat gedans en gespring, maar het was het me allemaal waard. Bij deze wil ik dan ook voor de volgende lintjesregen de jongens van Xcess events voordragen.

Meer informatie over Club Las Palmas is terug te vinden op www.club-laspalmas.nl

Meer informatie over toekomstige evenementen van Xcess-events zijn terug te vinden op www.xcess-events.nl

Spangen

Share/Save/Bookmark