Home Redactie Partyreports Little Sins @ de grotten van Kanne
Little Sins @ de grotten van Kanne

Anticiperend
Wekenlang was er door iedereen in de scene naar uitgekeken. Zelfs op de diverse fora werd er dagelijks over niets anders gesproken. In de zogenaamde party winkels was er een run op allerlei witte kleding en accessoires en in het hele land waren de kaarten en de gereserveerde hotels voor deze party al ver voor D-Day uitverkocht. De voorpret was niet mis en eindelijk was het dan zover; Little Sins in a Cave. Dit werd niet zo maar een party, neen, dit werd een fantastische belevenis, tot in de kleinste details over nagedacht en uitgevoerd en waarover nog lang zal worden nagepraat. Maar zucht…..wat jammer want nu ik dit schrijf is dit het getuigschrift dat het alweer voorbij is.

Blij en vrij
Maar laat ik bij het begin beginnen. Zaterdagochtend, koffertje gepakt, onze witte outfits voor de party erin gedaan, broodjes en drank voor onderweg, zonnebrilletjes op onze neus want ja, zelfs het weer werkte mee en onder een stralende zon zwaaiden wij onze kids gedag “jippie een weekend zonder ouders!� en vertrokken wij richting Maastricht. Het leek wel of we op vakantie gingen, zo heerlijk blij en vrij gevoel hadden we. We waren erg benieuwd naar dit feest en alles wat er omheen draaide. De eerste keer dat een Little Sins werd georganiseerd, nu ruim een jaar terug, op de boot in Antwerpen, waren wij er ook bijgeweest en dat was destijds ook al een fantastische ervaring. Nadien had deze organisatie nog veel meer leuke thema en dress code parties georganiseerd en elke keer weer op een aparte en unieke locatie. Deze keer lachtte het geluk ons weer ‘s toe en hadden wij eindelijk weer ‘n keer de mogelijkheid om een Sins Party mee te maken. Kaartje gekocht en natuurlijk meteen een hotelkamer geboekt. Een gouden greep van de organisatie deze overnachting mogelijkheid, want de kamers waren zo snel volgeboekt dat er nog een ander hotel gereserveerd werd voor de party gangers.

Jugendstil
Little Sins - Grand Hotel de l’EmpereurOns hotel was het Grand Hotel de l’Empereur, een Jugendstil Rijksmonument, direct gelegen tegenover het Centraal Station in Maastricht. Een schitterend vier sterren hotel, waar wij allerhartelijkst werden ontvangen. Toen wij op de gang aankwamen waar onze kamer zou zijn, hoefden wij niet lang te zoeken. Op elke deur hing er een flyer van Little Sins met de namen erop van de feestbeesten die daar zouden overnachten. Niet alleen handig maar tegelijkertijd ook één van de eerste leuke kleine details die dit feest tot een waarlijk genoegen maakten. Little Sins - De namen van de feestbeesten die in deze kamer zouden overnachtenOok in de kamer lag weer een kleine, leuke attentie. Op ons bed lag een witte roos op ons te wachten en dat gaf ons echt een echt welkomgevoel. We liepen even de mooie kamer en badkamer rond en knikten goedkeurend naar elkaar, schitterend, het leek wel of we op huwelijksreis waren. Zenuwachtig pakte ik onze koffer vast uit en legde onze witte outfits voor het feest alvast klaar op het bed.

Vrijthof
“Kom we gaan lekker naar het Vrijthof wandelen en een terrasje pakken�, zei manlief en trok me aan me arm mee naar buiten. We voelden ons al in een feeststemming toen we van huis gingen en hadden daarom een van onze favoriete zwarte partyoutfits aangetrokken en zo wandelend door Maastricht trokken we veel bekijks, erg grappig. Zo werden we ook al snel herkend door onze mede-partygangers en hoorde ik mijn naam ineens over het Vrijthof schallen. Hier begon onze voorpret al. Lekker terrasje, even samen keuvelen en eten om vervolgens je eigen weg weer te gaan en de voorbereidingen te treffen voor de bewuste nacht.

Tutten
Little Sins - drankmuntjesTerug in het hotel ging ik lekker uitgebreid badderen en tutten en manlief ging alvast beneden aan de receptie onze drankmuntjes halen voor die avond. Erg handig en met een van die muntjes konden we ook gelijk de bus in, die deze avond speciaal voor de little sinners, van hotel naar de grotten reed. In de hal hadden zij zich allemaal verzameld en het was een prachtig gezicht al die mensen in al die schitterende witte creaties. De andere hotelgasten keken hun ogen uit en slaakten bewonderende kreten toen wij met zijn allen door de hal het hotel uitliepen en de bus instapten. Perfecte organisatie dus weer.

De Caves
Little Sins - ontvangst met witte kaarsNa een ritje van ongeveer een kwartier kwamen we bij de grotten aan. Aldaar werden we weer welkom geheten en werd ons een witte kaars overhandigd, om in de donkere tocht door de hoge mergelgrotten onze weg te kunnen volgen. Aan het begin van de tocht, die toch 500 meter lang was stond een in het zwart verklede steltloper vuur te spuwen. Hij verzorgde voor een perfecte verlichting van de gang als er een stroom bezoekers voorbij liep. Aan de wanden hingen brandende fakkels en stonden er hier en daar mysterieus in het zwart gehulde figuren met kaarsen, in kooien en aan kettingen ons de weg te wijzen. Na een lange wandeling was dan toch eindelijk licht aan het eind van de tunnel.

Black lights
Little Sins - de dansvloer We kwamen ineens terecht in een oase van wit en licht en zagen dat de dansvloer al goed vol was en dat de muziek heerlijk trancy klonk. Links van de dansvloer was een aantal witte verhogingen en zit/ lounge gelegenheid gecreëerd. In deze lange corridor waren in het midden een DJ booth, een tweetal grotere dansvloertjes en nog een met wit gordijn afgesloten (topless) lounge gedeelte. Aan het eind van deze lange corridor was de grote Cave zaal. Deze was mooi en sfeervol verlicht met veel blacklight en ook nog met groene lasers. Dat gaf met al die wit verklede mensen een heel mooi sprookjesachtig effect. Hier stond de DJ booth aan het eind in de cave op een verhoging.

Trance en progressive
Little Sins - dj.booth Er werd die avond door alle DJ’s heerlijk en veel trance of licht progressive gedraaid. Aan het eind van de nacht werd dit opgevolgd door wat loungemuziek. Even wil ik aangeven dat The Freak echt lekker draaide daar – precies “hard� genoeg. Ook DJ Marko, bekend uit La Rocca draaide toppie. Hij werd onder begeleiding van “O Fortuna� en in wit geklede dames met fakkels door de zaal naar de DJ booth geleid. Zijn style werd typisch La Rocca style genoemd; een mix van lekkere trance en club en zelfs wat progressive sounds. Mmmm, wij moesten toch ook maar is een keertje naar La Rocca toe, dachten we gezamenlijk.

Sprookjesachtig
Little Sins - The Diva familyIk kan niet anders zeggen, dan dat dit een fantastisch georganiseerd feestje was. Vooral het oog voor de kleinste details zegt al genoeg dat over alles goed nagedacht is. Ook het feit dat de feestgangers zich optimaal aan de dress code hebben gehouden zegt ook al veel van deze party. Mooie creaties passeerden continu de revue. Er waren erbij die zelfs hun trouwjurk omgetoverd hadden in een werkelijk schitterende sprookjesachtig geheel. En vele die heel mooi, maar heel simpel of juist heel geraffineerd, zelf iets gemaakt hadden. Echt je keek je ogen uit en bewonderde en werd bewonderd. Iedereen was mooi en aardig, vele mensen en groepjes kende elkaar al en de sfeer was heel erg relaxt. De DJ’s wisselden mekaar ongemerkt meerdere keren af en ook al werden sommige plaatjes ook meerdere keren gedraaid [vooral Tiesto’s “love comes again�], het publiek was dankbaar en genoot van alles! Er heeft de hele avond geen wanklank geklonken, geen mensen die te ver heen waren door wat dan ook. Geen mensen die aanstoot hoefde te nemen aan het gedrag van anderen en rustig achter het witte gordijn in de topless lounge konden vertoeven. Door dit alles bleef het een klasse feest. Mijn complimenten voor de organisatie, de DJ’s en de party people, die tezamen er een heel speciaal, fantastisch feest van gemaakt hadden. Het einde naderde en om te voorkomen dat de rijen voor de taxi’s en taxi-busjes te groot werden, werd het publiek hierover ingelicht en mochten de DJ’s voor extra lange ‘achtergrond sounds’ zorgen.

Aanrader
Little Sins - Liza & BertjeMoe en voldaan zaten wij in de taxibus die ons weer netjes tegen betaling van ieder een muntje bij ons hotel afzette. Heerlijk lekker meteen het bed in te kunnen zonder nog kilometers te hoeven rijden, wat een luxe! We hoefden pas om 1 uur de sleutel van de kamer in te leveren en dat deden we dan ook en daarna lekker de Brasserie in waar tezamen met ons vele Little Sinners een overheerlijke lunch aan het verorberen waren. Wij zijn zelfs nog zo bijdehand geweest om van het zwembad in het hotel gebruik te maken en hebben we nog een uurtje daar rondgedobberd, lekker hoor. Heel verbaasd, vanwege de regen, stapte wij zondagmiddag laat weer in onze auto richting Breda. We voelden ons net alsof we van een kleine vakantie weer naar huis gingen, heerlijk zo even helemaal er uit en lekker uit je dak te kunnen gaan, met lekkere muziek en hele leuke mensen!! Een echte aanrader deze feestjes van Little Sins!! Maar wees er snel bij, er zijn er meer die er zo over denken…….

Partygreetzzzz,

Liza de Diva

Met dank aan Ladida voor zijn foto’s! ‘De rest van zijn foto’s zijn te zien op Partyflock!

Website Little Sins: www.littlesins.nl

 

Share/Save/Bookmark