Home Redactie Partyreports SLEEPLESS @ INSOMNIA “THE UNDERWORLD�
SLEEPLESS @ INSOMNIA “THE UNDERWORLD�

Insomnia staat voor slapeloosheid. De Insomnia-mantra geeft de 3-fases van bewustzijn aan; wake, dream and deep sleep. YvonnY bezocht het Insomnia feest en een feest werd het zeker. Lees meer hier...

Slapeloosheid is één van de betekenissen van Insomnia. En de lokatie is, in de volksmond bekend als “de Catacomben�, de Haarlemmerstraat te Amsterdam. Ik kreeg in ieder geval slapeloze nachten van een Haarlemmermeerstraat, Haarlemmerplein, Haarlemmerhouttuinen en Haarlemmerolie, voordat ik de Haarlemmerstraat vond. Oké sorry, maar ik ben ook maar een provinciaaltje en Amsterdam is voor mij de “grote stad�.

Eenmaal aangekomen in de Haarlemmerstraat, konden wij zo doorlopen naar de gewelven onder de kerk en werden we verwelkomd met een lekker drankje. “Come as yourself, leave like an angel� was een kreet behorende bij dit feest. Nou ben ik al heel wat geweest in mijn diverse vorige levens, maar een Engel? Nee dat ben ik nooit geworden. Ik was daarom reuze benieuwd hoe ze dat voor elkaar wilden spelen, met name omdat men verzocht werd voor twaalven binnen te zijn. Daarna zouden de deuren sluiten en behoorde het feest slechts toe aan the insiders of the underworld. Angels en underworld, ik had het gevoel dat ’t een complot was.

Tot mijn verbazing waren “de Catacomben� helder wit, met veel rode verlichting en accessoires, gezellige hoekjes en zitjes, kleine dansvloer met lekker dichtbij de dj (in dit geval) Darren Tate (UK). Met lekkere trance probeerde hij de druk opeengehoopte dansmassa in beweging te houden. Dat kostte hem geen moeite! Nadeel in “de Catacomben� is dat de zaaltjes niet zo groot zijn, maar daardoor wel heel knus, en je kan er met een beetje moeite ook verdwalen. Er was zelfs een rookvrije ruimte, waar het overigens erg stil was. En het was er laag, voor lange mensen toch iets om rekening mee te houden en zelfs YvonnY met 1,63 m (na meetcorrectie: 1,68 m schoon op een hak) moest af en toe bukken. Overal in de ruimtes was de muziek te horen. Goed geregeld!

Er liepen vele mooie, sexy uitgedoste mensen rond. Kennelijk waren ze allemaal nog zichzelf, want engelen zag ik nog niet, maar het was zojuist twaalf uur geworden, deuren op slot en er was geen weg meer terug. Ik was al een beetje licht in het hoofd van het welkomstdrankje. Oh oh, wat zat daar in? En ja hoor, terwijl Darren Tate er nog een hardtrance-schepje bovenop deed, verschenen er opeens twee Angels of Darkness, een soort volwassen Rosemary’s baby’s met hun eigen gebroed in de armen. Heel gepast werden deze baby’s gevoed met alcohol en sigaretten! Al snel nam DJ Cross plaats achter de decks en begon op zijn geheel eigenwijze manier met zijn voornamelijk progressive set. Het ging almaar dieper, lekkerrrr!!! Toen hij de plaat van Infusion met “Girls can be cruel�, opzette sleurde hij ons definitief de diepte in. We were lost! Hel en verdoemenis stonden ons te wachten in de zinderende hitte van “de Catacomben�. Opzwepend dieper, steeds maar dieper. How low can you go?

Ik moest even de dansvloer verlaten voor een wandelingetje naar al die andere gezellig plekjes, en om even mezelf terug te vinden (was ik nog mezelf?). Ik vond mezelf niet, maar wel een heleboel andere gezellige partyfreaks, want wat een leuk en aardig volk liep daar allemaal rond zeg! En ik vond ook nog wat figuren die zichzelf allang niet meer waren, verdoemden, halfnaakt dansend met hun eigen spiegelbeeld! Dit feest is kennelijk ook geliefd onder vele dj’s, want ik kwam er nogal wat tegen. O.a. Astrid, Emjay (dat bracht weer oude goede herinneringen boven zo samen met Cross, maar daar zal ik verder niet over zeuren), Dazzle en Spider liep ik tegen het lijf! Er waren zelfs mensen uit Jordanië overgevlogen om hier bij te zijn!

De dansvloer trok weer aan me, dus ik gooide me weer tussen de warme lijven. Ik werd bijna geplet door 2 lange kerels die me als een tosti te grazen namen. Gelukkig net op tijd, kwam er een stroomstoring, die wel een kwartier duurde, en konden we even heerlijk afkoelen. Overigens wel vervelend voor Cross. Maar hij pakte de draad weer op om nog een nummertje of 3 te laten horen, voordat organisator en DJ Maron “Rebel, rebel� het van hem overnam. Maron liet ons ook nog even in het diepe, hete duister spartelen met een paar lekkere progressive platen. De duivel lag op de loer, hoe kon ik toch zo goedgelovig zijn en nog steeds hopen dat we nog engelen zouden worden?

Toen sloeg het tij om. Maron trok ons letterlijk met de muziek opeens op een hoger niveau. Dat was een technisch hoogstandje! Knap gedaan! Hij bracht ons weer in hogere sferen met trance, soms techno ertussendoor om ons niet teveel te laten zweven, maar uiteindelijk bleven we toch zweven!

Tegen de klok van vijf vertrok ik als een tevreden engel, maar wel eentje die het padje kwijt was, want, bleek achteraf, we waren vertrokken via de achteruitgang! Wel leuk, dat we nog een cd van DJ Maron meekregen als afscheid van een apart feestje.

Flyer: Voorkant flyer – Achterkant flyer

Insomnia is een mooi feest wat ongeveer 4x per jaar plaatsvindt, met als extra: welkomstdrankje, hapjes, surprise-acts. Drankjes v.a. € 2,—.

Vakantiefeesttip: op 29 juli draaien dj Maron en Ferry Corsten, beiden een 3-uurs-set op Distant Heat II in de woestijn van Wadi Rum, Jordanië. Een Red Desert Dance Trip van 19.00 tot 7 uur onder de gigantisch sterrenhemel in Mars-achtig rood zand. En geloof YvonnY, dat wordt een mega-superfeest op een unieke lokatie. Ik heb zelf vorig jaar een dag en een nacht in deze woestijn doorgebracht en dat was al prachtig, laat staan als daar ook nog feestmuziek en partypeople zijn! (Daar zou ik best een report over willen schrijven!)

Meer info over insomnia? Bezoek de website, http://www.insomnia-events.com en veel plezier.

 

Share/Save/Bookmark