Home Redactie Partyreports 'Everybody' in het Paard van Troje te Den Haag
'Everybody' in het Paard van Troje te Den Haag

Eindelijk was het dan zo ver. Zaterdagavond klokslag 23.00 uur, we bevonden ons tussen de wachtende menigte voor het Paard van Troje in Den Haag. Het was ons 1ste bezoek aan de club het Paard en ook de 1ste keer dat wij Deep Dish live gingen aanschouwen. Onze verwachtingen waren hoog gespannen. Ik ben een geboren Hagenees en toen ik 16 jaar was, 30 jaar geleden, bestond het Paard al! Toen stond ik nog onder het strenge regime van mijn ouders en mocht ik niet naar deze “poel des verderf�! Dansen mocht je in mijn jeugd slechts op schoolfeestjes en werd de opkomst van discotheken en clubs door de ouderen met afgrijzen bekeken.Vanavond ging ik dan eindelijk het Paard van Troje van binnen bekijken, dansen en genieten en zo een jeugdtrauma kwijtraken…haha!

Alhoewel er een behoorlijke grote rij stond buiten, verliep de entree, mede door de vriendelijke portiers, heel soepel en waren we vrij vlot binnen. De hal is licht en ruim van opzet en het ophangen van de jassen verliep ook snel. Hier bevonden zich ook meteen de toiletten dus die hebben we maar meteen bezocht. Daarna bestegen we de ijzeren trap naar de 2 zalen boven. Daar ging het immers allemaal gebeuren. In de grote zaal was Stef Vrolijk lekker rustig bezig de mensen welkom te heten en op te warmen voor de 5 uur durende set van Deep Dish na hem. Een groot verlicht bord naast het podium kondigde in verlichte letters de naam van dit Amerikaanse duo al aan.

Een duo dat eigenlijk per ongeluk bij elkaar is gekomen toen zij in 1991 door een foute boeking tegelijkertijd moesten draaien in een club in Washington DC. Ali Shirazinia en Sharem Tayebi ontdekten toen dat zij erg veel gemeen hadden, elkaar precies aanvulden in hun muziekstijlen en besloten als duo samen verder te gaan. Deep Dish begon beroemd te worden met hun typische ‘deephouse’ stijl en hun mixen van beroemde artiesten, zoals Sven Vath, Depeche Mode, Janet Jackson, Rolling Stones, Madonna, ’N Sync en Justin Timberlake. In 2001 kregen zij hun 1ste Grammy Award nominatie voor “Remixer of the Year�, in 2002 gevolgd door hun 1ste Grammy voor hun remix van Dido’s “thank you�. Ook ontvingen zij 2 DanceStar Awards voor hun Global Underground Compilaties; “Moscow “(in 2002) en recentelijk voor “Toronto�. Deep Dish is beroemd, wereldberoemd en draait in alle grote clubs over de hele wereld en nu vanavond in het Paard van Troje te Den Haag.

Ja, hier om ons heen bevonden zich de echte Deep Dish fans en de grote zaal was ongemerkt tot aan de nok toe gevuld. De menigte stond dan ook te joelen toen Deep Dish achter de draaitafels verscheen en de 1ste plaat op de draaitafel legde. En wat voor een plaat; een harde diepe donkere dreunende bas-drum denderde door de zaal, nodigde ons uit om mee te gaan op reis als in een voortrazende trein. Hun hele set was één lange opwindende, opzwepende mix van diepe donkere drums en hoge melodieuze variaties er doorheen. Nog nooit heb ik zulke mooie diepe en melodieuze muziek gehoord. Ik kan het dan ook niet vergelijken met wat andere dj’s draaien. Dit was uniek! Dit was Deep Dish die de hele zaal in extase kreeg. En zelfs diegene die menen dat progressive ‘saai’is moesten hier toch het tegendeel ervaren! Dit was alles behalve saai, dit was enerverend, verrassend, opzwepend, dit was een unieke muzikale reis, zo mooi, dat je wilde dat er geen eind aan kwam. Ook de wisseling van de beide heren, ging zo ongemerkt in elkaar over, perfect op elkaar aangesloten. Ja eigenlijk kom ik superlatieven te kort om dit duo te prijzen. En ik overdrijf niet eens!

We konden ons nauwelijks losmaken van deze muziek, maar vonden toch dat we ook nog even in de andere zaal naar Sander Kleinenberg moesten gaan luisteren. Jammer dat die zaal zo donker is. In ieder geval kwam die donker op mij over en vond ik de verlichting vrij summier, zeker op de dj-booth zelf. Sander deed hier heerlijk zijn eigen ding, maar hem hadden we al veel vaker gehoord, dus we keerden al snel terug naar de denderende trein van Deep Dish. Wat is ook het geluid mooi in het Paard, overal even goed te horen, alsof je er middenin zit en nergens, ook vooraan bij de boxen niet, dat het zo pijnlijk vervormend in je oren klinkt, perfect! Gewapend met mijn camera liep ik door de zaal plaatjes te schieten. En wat mij hier opviel, zoals ook in diverse andere clubs, is dat de dj-booth zo massieve hoge kast is, waardoor je alleen nog maar een klein kopje van de dj erboven uit ziet komen. Jammer is dat toch. Daardoor heeft het publiek in de zaal er ook weinig kijk op. Hier in het Paard kun je gelukkig ook nog even naar boven lopen op de 2 balkons, waar je dus wel een mooi uitzicht hebt op de dj-booth. Toch blijf ik het jammer vinden van die hoge kasten eromheen. Kan daar niet iets anders op verzonnen worden denk ik dan, iets minders massiefs, doorzichtiger of schuin geplaatst, zoals bij de dj-booth bij Tiesto in Concert. Er is dan veel meer interactie tussen het publiek en de dj mogelijk. Maar goed dit is even een zijsprongetje van mij, omdat het mij toevallig iedere keer ergert. Maar op deze bewuste avond kon niets mijn gemoedstoestand verstoren. Deze avond was zo uniek en zo bijzonder. Deze muzikale reis was er ééntje die ik nog nooit gemaakt had. Dit duo heeft mij van begin tot eind kunnen bekoren. Op geen enkel wijze hebben zij, al was het maar even, een inzinking gehad, of iets mindere plaatjes gedraaid, nee dit was als één mooie lange plaat die 5 uur duurde!

Te snel waren die 5 uren ineens voorbij en moesten wij afscheid gaan nemen van vele vrienden en bekenden. Ik kan niet anders zeggen dan dat dit een topavond was! Een avond die met stip op nummer 1 staat op ons lijstje van party’s. Deep Dish krijgt van ons een dikke tien!

En het Paard van Troje is dan ook een perfectie locatie om zo’n feestje te geven. De entourage, het geluid, super. Het Paard, dat genomineerd is als beste club en vandaag op maandag 22 maart misschien wel een Gouden Kabouter Award in de wacht sleept. Ik ben heel benieuwd. Voor mij verdienen zij het!

Met partygroeten,
Liza de Diva

 

Share/Save/Bookmark