Home Redactie Partyreports The Sessions, De Kelder, Amersfoort
The Sessions, De Kelder, Amersfoort

Het weekend stond nog niet voor de deur of YvonnY had ‘m al binnengelaten. Vrijdagnacht was De Kelder in Amersfoort het decor, dj’s Monroe, C-Jay, Dennis Ruyer en ?surprise? waren de toneelspelers, en wij, samen met nog veel meer liefhebbers, het enthousiaste publiek. De Kelder is gesitueerd aan een heel gezellig (kerk)pleintje (Lieve Vrouwestraat) in het centrum, met veel cafeetjes, terrasjes, restaurants en winkeltjes. En natuurlijk ondergronds, dus je rolt er zo naar binnen. Wanneer je € 5 (!) entree hebt betaald, zijn dat meteen alle vaste kosten van een avondje The Sessions. De variabele kosten hangen af van de hoeveelheid vloeibare dorstlessers die men tot zich neemt, maar v.a. € 1,60 heb je al een vol glas.

 


Geheel tegen mijn principe in, was ik pas een uur later dan openingstijd (23.00 uur) binnen. In een behoorlijk druk Keldertje (max. 150 personen, gezellig barretje, redelijk duister sfeertje, iets teveel rookkanondampen, heel goed geluid en kleurrijke lichtshow) stond ik met verbazing te kijken en te luisteren naar de surprise-dj van deze avond. Een kleine ondeugend ogende en enthousiaste dj was daar behoorlijk heftige Tribal aan het draaien. Het klonk wel lekker, maar mijn timing, die vandaag toch al wat traag was, klopte nog niet met de zijne, dus stond ik maar een beetje “vals� te dansen. Ik viel ook zomaar met mijn neus in de boter en moest eigenlijk nog wat handjes schudden, zoenen en praatjes maken.

Helaas heb ik deze dj niet voldoende kunnen horen, want al gauw was het de beurt aan dj Monroe (o.a. Dance Valley, Amnesia Ibiza), die de Tribal-set van “?� met eveneens Tribal-sounds overnam. Ik liet hem begaan, want het was nu eerst tijd om uit te vinden wie “?� was. Ik schreef al, dat hij ondeugend oogde, nou hij is het ook! Ik heb even serious talking met ‘m gedaan, maar af en toe had ik het idee dat ik in de maling werd genomen, zeker naarmate de avond vorderde. “?� = dj Prins Jan, sinds een jaar of 6. Hij is 25 jaar jong en werkt al 4 jaar voor Dance Department/538, waar hij de eerste 2 uur van de uitzending aan elkaar knutselt. Hij had nog niet veel voor publiek gedraaid. Daar was dus weinig van te merken, gezien de enthousiaste crowd en ook zijn eigen temperamentvolle verschijning achter de draaitafels. Wij gaan vast nog meer van hem horen,
Ondertussen was Monroe, na een paar ups en downs, in wat rustiger tempo, een beetje groovy en progressive aan het opbouwen. Opeens kwam hij op “Higher Thoughts� (Matthew Dekay) om daarna wat steviger door te gaan. Lekkerrrrr!
Hoe snel kan een nacht gaan? Opeens stond C-Jay (the man behind The Sessions) achter de draaitafels. Had ik net mijn timing teruggevonden, werd deze toch weer danig door elkaar geschud! C-Jay was aan het experimenteren met allerlei klanken ergens tussen progressive en techno in, om het geheel te smeden tot een wel heel bijzondere set. Je kan het goed of slecht vinden. Ikzelf vond het een beetje vreemd, maar erg lekker. En knap, want hij week niet af van zijn eigen lijn en mixte heel strak! Ik vind hem momenteel steeds sterker worden, alhoewel hij me in ’t verleden weleens heeft teleurgesteld, maar dat is verleden tijd. De overige aanwezigen waren zo te zien ook aardig van onder de indruk.
Pas tegen het einde van zijn set waren mijn danspassen weer wat bijgekomen van de “schrik� en konden ze eindelijk vol overgave meedoen met Dennis Ruyer’s (radio 538) sterke, vette set, die overigens wat rommelig begon. Ik geloof dat hij even ruzie had met een platenspeler. Wat hij achter de draaitafels neerzet is overigens (gelukkig) niet te vergelijken met zijn radioprogramma. Sterker nog, staat er zelfs helemaal los van. En passant kwam “Intergalactic� van alweer Matthew Dekay (sorry, ik heb iets met die man, geloof ik) ook nog even voorbij gevlogen. Heerlijk!

Om half vijf ging Prins Jan zich er ook nog even mee bemoeien en draaide samen met Dennis back to back tot het laatste klankje wegstierf in de vroege ochtend. Nou ja, klankje? Het was gewoon nog vette techno wat die twee daar nog even succesvol stonden weg te draaien! Het was weer een smakelijk begin van het weekend!

The Sessions, oftewel: Uplifting progressive and deep techno at it’s best: elke 2e vrijdag van de maand met volgende maand vrijdag 9 april: Johan Cyber, Phil Davy en Mark Holmes (beiden uit de UK). Ik zag C-Jay niet in de line-up staan, maar ik denk dat hij, zoals altijd, ook weer draait. Bovendien is hij op 3 april te beluisteren in een live-mix en interview op radio 3 FM van 21-22 uur!
Nadeel van De Kelder: moeilijk toegankelijk voor DJ’s met een platenkoffer op wieltjes! Dat is dus sjouwen op de trap!

 

Yvonny 

 

Share/Save/Bookmark