Home Redactie Partyreports Sfeervol Sphere
Sfeervol Sphere

Na 2 zaterdagen XL was het tijd voor iets “rustigers�, want ik hou wel van een beetje afwisseling. Ik had wel zin in iets duisters, erotisch en stevigs. Dus togen we naar Lelystad voor een avondje “Sphere� in de House of Rock. Resident-DJ’s Ralphi & Chane (Tekhead) en Jerremy zouden weleens in staat kunnen zijn om ons in hogere sferen te kunnen brengen!

Sphere is een maandelijks terugkerend feest met een eigen sound: van diepe, donkere progressive tot uplifting techhouse. Helaas was door allerlei oorzaken het feest voor het laatst in oktober gehouden. Maar nu weer helemaal terug! De House of Rock is een kleine, gezellige intieme ruimte met een goede geluidsinstallatie, grote bar en statafels (met krukken) aan de zijkanten.
Bij binnenkomst om ca. 23.15 uur kwamen de warme klanken van DJ Ralphi ons al tegemoet. Hij was de al aanwezige verkleumde mensen aan het ontdooien met eerst nog rustige progressive klanken. Het klonk hartverwarmend! Het werd al snel drukker en net toen ik dacht: �het praatkwartiertje is voorbij, de muziek mag harder�, werd de muziek harder gezet! Ik mag dat wel, als men mijn gedachten op zulke momenten kan lezen! Ralphi ging gelijk over tot heerlijike ophitsende plaagstootjes. Hij had er zin in en wij ook! Hij was heerlijk aan het stoeien met platen- en cd-speler. Knap hoor!
Het ontdooipunt lag al ver achter ons, toen hij afsloot met Matthew Dekay’s “Intergalactic�. Wereldnummer! Sphere-organisator en DJ Jerremy nam helaas niet over, maar begon aan zijn eigen set, op zijn manier. Het was een soort cooldown met later weer opbouwende lekkere platen naar een bijna-hoogtepunt. Bijna, omdat de breaks me tegen hielden! Jammer, want ik wilde méér! Kennelijk wilde de meeste mensen dat niet, want er waren er alweer een redelijk aantal vertrokken. Misschien was Jerremy iets teveel met draaien bezig en te weinig met het publiek, ik miste ook een glimlachende uitstraling!
DJ Chane nam “brutaal� over en gooide meteen de beuk erin. Hij sleurde ons mee het diepe in. Lekkere beats met een hoog erotisch gehalte. Aangekomen bij een wel heel bijzonder vet nummer, hield hij een bord de hoogte in, waarop wij konden lezen: “It’s a Tekhead Track�. Strakke aktie: de eerste produktie van het duo Tekhead. En wij hadden de primeur! Tekhead is klaar voor het grote publiek! Helaas past dat publiek niet in de kleine House of Rock in het “kleine� Lelystad.

Aan Chane’s lange hoogtepunt kwam helaas abrupt een eind. Helaas, omdat ik er weer niet genoeg van kon krijgen en abrupt, omdat ik even niet opgelet had en het al weer diep in de nacht was.

Volgende maand 3 april: het 1-jarig bestaan van Sphere met een verrassing uit de U.K. Laten we hopen dat het Lelystadse publiek dit moois niet laat lopen!
Entree: € 8,—, toilet en garderobe gratis, drankjes v.a. € 1,50.

XXX YvonnY

 

Share/Save/Bookmark