Noekie’s Questionnair

Anoek reporter/medewerker van Dancevenue.nl heeft sinds enige tijd haar eigen rubriek "Noekie's Questionnair." De bedoeling van deze rubriek is om door middel van een mini interview een dj/artiest beter te leren kennen en misschien zaken openbaar maken te die wij nog niet weten. Elke week staat er een nieuwe artiest in de spotlight zetten.

Jordy Lishious

jordylishiousNoekie's questionnair

met

Jordy Lishious

 

De DJ:

1) Jordy Lishious , hoe ben je aan je naam gekomen (mits het een artiesten naam is).

Toen ik nog bij Freaky Records in Eindhoven werkte, kwam Marcel Woods daar dagelijks over de vloer. Ook hij vond het tijd om een leuke naam voor me te verzinnen, want DJ Jordy was toch een beetje aan de karige kant (zacht uitgedrukt). Dus na een aantal dingen opgeschreven te hebben, kwam Jordy Lishious toch wel het beste uit de verf!

2) Wanneer en waarom ben je begonnen? Hoe ben je tot de stijl die je draait gekomen?

De liefde voor muziek is er eigenlijk altijd al geweest. Toen ik een jaar of 10 was, had ik mn eerste mengpaneel. Ik draaide veel schoolfeestjes en maakte thuis mixjes op m'n cassette deck! Op m'n 15e begon ik daadwerkelijk in de horeca te draaien en werd het alsmaar serieuzer. Ik weet zelf maar moeilijk te verwoorden welke stijl ik draai, omdat het niet echt in een hokje te plaatsen is, denk ik. Ik draai zowel progressive, tech-house en electro, met uitstapjes naar minimal en techno. Daarom omschrijf ik het zelf als "Dope & Dirty"!

3) Hoe zou jij je eigen muziek/producties√ā¬†omschrijven en waar haal je je inspiratie vandaan? (Waar luister je zelf naar?)

Zoals ik hierboven al zei, denk ik dat de term "Dope & Dirty" wel op z'n plaats is. Ik zelf vind de drive en de beats in een track erg belangrijk. Een goede beat draagt namelijk de hele plaat. Het is niet dat ik specifiek m'n inspiratie van een bepaalde artiest krijg, maar wel van goede muziek! Want zelf luister ik naar bijna alles. Van Kanye West tot Gnarls Barkley, en van Justin Timberlake tot Opgezwolle. De beats die Delic van Opgezwolle maakt zijn serieus te ziek voor woorden.

4) Wie staat/staan er bovenaan je wish-list om mee samen te werken?

Nou, ik maak eigenlijk voornamelijk muziek met Boy Lamoen. De vibe die wij in de studio hebben en de positieve sfeer die er nagenoeg altijd is, maakt het altijd onwijs fijn om in te werken. Maar het zou natuurlijk te gek zijn om ooit eens met Funkerman, John Dahlback, Sebastien Leger of Sebastian Ingrosso en Eric Prydz de studio in te duiken!

5) Welke tracks zitten op dit moment standaard in je platen tas?

Eigenlijk neem ik altijd alles mee. Heb 2 dikke mappen die zo goed als vol zitten. Je weet maar nooit wanneer die ene vette plaat van een tijdje terug het beste tot z'n recht kan komen! Maar standaard zit Hardwell - Guess What er in. Die draai ik nu bijna al een jaar (!). En natuurlijk al m'n eigen tracks,√ā¬† remixes, edits en nog veel meer.

6) wat is je top3 dance tracks aller tijden?

Dat vind ik echt een verschrikkelijke vraag! Daar is namelijk geen antwoord op te geven denk ik. 3 tracks noemen uit de honderden goede tracks die er zijn is namelijk een onmogelijke opgave. Maar als ik dan toch iets moet zeggen, dan zal het momenteel zoiets zijn:

01. Southside Spinners - Luvstruck
02.
Chemical Brothers - Star Guitar
03.
Energy 52 - Café Del Mar

(Dat is na 10 minuten denken, en waarschijnlijk is er nog niet eens een kwart van alle tracks lang m'n hersenpan gevlogen...)

7) En wat is je top 3 plaat aller tijden?

Oh nee toch! Nog 1! Zoals ik al vertelde, vind ik naast house nog zo veel meer stijlen lekker om naar te luisteren. Je snapt wel dat dit voor mij dus echt zoeken naar een speld in een hooiberg is! Maar ik ben de moeilijkste niet, ik doe wel weer ff een gooi:

01. Justin Timberlake - What Goes Around...
02.
Opgezwolle - Dip Saus
03.
Kleur - Plaat

8) Wat is tot nu toe hét hoogtepunt en je dieptepunt van je carrière ...?

9) Kun je het gevoel beschrijven dat je hebt/krijgt als je voor een waanzinnig publiek staat te draaien?

Ik zal het proberen! Vol energie en adrenaline. Dan waan ik me echt in een andere werled en ga dan helemaal op in de sfeer. Waarschijnlijk maak ik dan ook moves die ik zelf niet onder controle heb! Voor mij het beste gevoel wat er is.

10) Een dj's grootste angst?

Dat de techniek het begeeft op het hoogtepunt van je set, als je iedereen mee hebt kunnen krijgen. Heb het zelf al een paar keer meegemaakt, dan kan ik m'n concentratie moeilijk terugvinden.

De scene:

1) Hoe zie jij de Nederlandse dance scene op dit moment?

Groot. Misschien wel té groot. Er is een overkill aan house-muziek, en met name slechte house-muziek. Alles wordt maar uitgebracht in de hoop wat centen te verdienen. Ik denk dat er veel mensen zijn die het niet meer vanuit liefde voor de muziek doen. Desondanks mogen we erg blij zijn dat we zo'n ontzettend bewogen house-muziek landje zijn. Als je ziet hoeveel goede en bekende dj's en producers uit Nederland komen met internationale allure, is dat best iets om trots op te zijn!

2) Hoe zie jij de Internationale dance scene op dit moment?

Groter dan ooit. Nagenoeg elk land heeft het house-virus getroffen. Het is geweldig om te zien dat zo gigantisch veel mensen zich ermee bezig houden. Als daarmee√ā¬† ook nog de kwaliteit gewaarborgd zal blijven, is dat natuurlijk iets onvoorstelbaar moois.

3) Wat zijn de grootste verschillen tussen draaien in Nederland en draaien in het buitenland?

Ik heb een aantal keer in Engeland en Noorwegen gestaan. De sfeer is daar niet te vergelijken met Nederland. Mensen zijn veel uitbundiger en enthousiaster, dan op de meeste plaatsen in Nederland. Dit komt ook omdat daar (lees Noorwegen) de scene nog niet zo ontzettend groot is. Het is denk ik te vergelijken met het gevoel wat iedereen een paar jaar geleden had, toen het niet standaard was dat je elk weekend naar een feest kon gaan, en je er ook echt naartoe leefde.

4) Welke plek "around the world" zou je graag willen veroveren met jou muziek?

Amerika!

5) Waarom juist dat land?

Dat land is zo onwijs groot en biedt denk ik tal van mogelijkheden. De scene is daar denk ik groter dan ik me nu nog kan voorstellen.

6) Mocht je alles ter beschikking hebben ( geld, dj's, locaties etc etc) hoe zou jou ultieme feest er dan uit komen te zien?

Daar ben ik momenteel mee bezig, dus daar ga ik liever niet al te ver op in ;-)

Maar in ieder geval een aantal DJ's die een perfect gevoel hebben voor kwaliteits house muziek. En natuurlijk met een bonk van visuals en effecten om de sfeer naar een nog hoger niveau te tillen.

7) Wat maakt een locatie ideaal/perfect? Mocht je alles ter beschikking hebben ( geld, dj's, locaties etc etc) hoe zou jou ultieme feest er dan uit komen te zien?

Dit is volgens mij dezelfde vraag als hierboven! Maar de ideale locatie is er een met een gigantisch vet geluidssysteem, een vette lichtshow en een indrukwekkende omgeving.

8) Heb je een voorbeeld van jouw (bijna) perfecte locatie (club/ festival/ binnen- en buitenland)?

Festivals hebben altijd iets speciaals. Met name als het weer ook mee zit. Dit brengt al een hoop sfeer met zich mee.

9) Wat zou je aan de scène willen veranderen/ verbeteren?

Niet veel hoor. Maar als iedereen elkaar in z'n waarde laat en gewoon geniet van de house muziek en er ook af en toe bij stil staat dat dit allemaal mogelijk is in ons land, dan zijn we een heel eind!

10) Waarom juist dat?

Omdat we, zoals ik al eerder vertelde, het allemaal maar voor lief nemen soms. Het is vanzelfsprekend geworden dat we kunnen feesten wanneer wij willen, en dat we zo'n gigantisch scala aan feesten hebben om naartoe te gaan. Daar mogen we erg tevreden over zijn!

 

Kies en waarom (max 2 regels):

Produceren of draaien?

Draaien! Maar ook produceren hoor ;). Als je je eigen platen kunt draaien, en het publiek reageerd er nog goed op ook, dan is dat de allerbeste combinatie die mogelijk is!

Binnen of buiten?

Als het mooi weer is, buiten! De sfeer is dan onbeschrijfelijk.

Club of festival?

Festival. Zie hierboven!

Residence of guest?

Guest. Zo sta je vaak voor een hoop nieuwe mensen, en houdt dit je scherp.

Klein of groot?

Ook dit heeft beide z'n charme. Groot, omdat het te gek is om zo veel mensen voor je neus te hebben, maar meteen ook moeilijker om iedereen tevreden te stellen. En klein, omdat je dan meer dingen kunt uitproberen.

CD's of vinyl?

CD's. Voorheen vinyl, maar cd's zijn zoveel praktischer. Je kunt meer meenemen, kunt meer trucjes doen met de CD-Spelers, en je kunt je eigen edits en tracks meteen uitproberen!

Pioneer of Technics?

Pioneer, wat de CD-Spelers betreft dan. Ik heb al jaren Pioneers en zal nooit iets anders willen! Alles klopt gewoon aan deze spelers.

Europa of Amerika?

Amerika. Zie vraag 5.

Black of White?

Black. Ik draag veel zwarte kleding, haha!

Mysteryland of Disneyland?

Haha! Disneyland! Of de efteling! Heerlijk om af en toe als een klein kind door zo'n pretpark rond te struinen! Whoehooeee!

 

Het laatste woord aan de artiest...

Tot slot: Is er nog iets wat je zelf graag kwijt wil? (Famous last words)

Check elke zaterdag tussen 21.00 uur en 22.00 uur op XFM m'n eigen "Dope & Dirty" radioshow! En hou www.jordylishious.com in de gaten! M'n nieuwe site wordt echt helemaal de bom!!! Thanks!

Share/Save/Bookmark