Noekie’s Questionnair

Anoek reporter/medewerker van Dancevenue.nl heeft sinds enige tijd haar eigen rubriek "Noekie's Questionnair." De bedoeling van deze rubriek is om door middel van een mini interview een dj/artiest beter te leren kennen en misschien zaken openbaar maken te die wij nog niet weten. Elke week staat er een nieuwe artiest in de spotlight zetten.

DJ Dazzle

djdazzleNoekie's questionnair

met

DJ Dazzle

 

 

De DJ:

1) De naam , hoe ben je aan je naam gekomen (mits het een artiestennaam is).

Als dj wilde ik altijd al graag een artiestennaam waar een dubbele Z in voorkwam. Ik heb het woordenboek gepakt en kwam bij de 'D' op 'to dazzle' uit. Wat zoveel betekent als 'versteld doen staan' of 'verwonderen'. Dat werd dus Dazzle.

2) Wanneer en waarom ben je begonnen? Hoe ben je tot de stijl die je draait gekomen?

Ik ben met draaien begonnen toen ik zestien was. Ik kwam in Breda in De Spock terecht en daar draaide een jongen die echt iedereen he-le-maal gek maaktye met zijn platen en draaistijl. Breaks verlengen, superlange overgangen (het vocale deel van de ene plaat mixen met de melodie en ritmes van de andere plaat) scratchen, etc, etc. Dat wilde ik ook en zodoende ben ik ook rustig aan begonnen met platen kopen. De stijl die ik draai heb ik eigenlijk altijd al aangehouden. In het begin was het vooral mellow (Robin S, Strictly Rhythm) in tegenstelling tot de hardcore die op dat moment erg hot was. Van daaruit naar house en trance, maar in ieder geval muziek met melodie en vocalen erin.

3) Hoe zou jij je eigen muziek/producties√ā¬†omschrijven en waar haal je je inspiratie vandaan? (Waar luister je zelf naar?)

Ik draai en produceer vooral hetgeen ikzelf leuk vindt. Het ene moment is dat rustige sfeervolle trance (Continuous, Chained, Shadow Dancing), op het andere moment is het stevige instrumentale techno-achtige dance (Backwards, Stage 11). Wat ikzelf het meeste luister, thuis of in de auto, is toch echt alleen maar dance. Van Eric Prydz naar Tiesto, van Marco V tot Erick Morillo.

4) Wie staat/staan er bovenaan je wish-list om mee samen te werken?

Ik heb geen echte wish-list maar als ik hoor wat een Pascal Feliz of Paul Woolford maken, dan zou ik daar graag eens samen mee gaan zitten om een track te maken

5) Welke tracks zitten op dit moment standaard in je platentas?

Dat zijn er heel veel (dat is het voordeel van die grote cd-mappen), maar de voornaamste tracks voor mij nu zijn bijvoorbeeld Lustral - When My Satellite Falls Down, Gareth Emery - This Is That, Noir - Superskunk en John Dahlback - Everywhere. Maar ook de eigen tracks Shadow Dancing, Cold Outside (Dazzle's Riel Remix) en Stage 11 draai ik erg vaak en graag.

6) Wat is je top drie dance tracks aller tijden?

1. Lionrock - Packet Of Peace
2. Secret Cinema - Timeless Altitude
3. KenLou - The Bounce

7) Wat is tot nu toe het hoogtepunt en je dieptepunt in je carriere?

Mijn hoogtepunt is toch nog steeds mijn gig in Tel Aviv (Israel) jaren geleden. Ik draaide destijds in de open lucht, het was dertig graden, de tent was afgeladen en er kwamen vliegtuigen over. Toen daar bovenop ook nog vuurwerk werd afgestoken was het he-le-maal af. Om nooit te vergeten.

Het dieptepunt is eigenlijk een klein optreden ooit in Zevenbergen, ik zou draaien, maar voordat ik kon beginnen kwam er een oude eigenaar binnen die de boel met een ijzeren staaf kort en klein kwam slaan. Dat was erg beangstigend, op dat moment.

8) Kun je het gevoel beschrijven dat je hebt/krijgt als je voor een waanzinnig publiek staat te draaien?

Dat is de grootste kick die er is. Adrenaline, vrolijkheid, energie, alles tegelijk.

9) Een dj's grootste angst?

Overslaande cd's (voorheen stof onder de naalden)

De scene:

1) Hoe zie jij de Nederlandse dancescene op dit moment?

Als een overspannen markt met heel, heel veel goede dj's en teveel minder goede feesten. De meeste organisaties vissen in dezelfde vijver (de housevijver, zeg maar). Daarnaast durven veel organisaties niet meer echt voor vernieuwing te kiezen (lees onbekendere, minder populaire dj's)

Aan de andere kant is dat wel weer goed voor de opschoning in de markt.

2) Hoe zie jij de internationale dancescene op dit moment?

Helaas zit ik niet veel in het buitenland, waardoor ik niet goed kan inschatten hoe het er in de verschillende uithoeken van de wereld aan toe gaat. Voor mij is het beeld vooral dat het in het buitenland allemaal nog wat 'frisser' is als in Nederland. Alles is wat nieuwer en nog niet alles is gedaan.

3) Welke plek 'around the world' zou je graag willen veroveren met jou muziek?

Dat zijn twee landen. Aan de ene kant zou ik heel graag in Engeland voet aan de grond krijgen. Dat is voor mij de bakermat van de dance. De grote organisaties komen daar vandaan en de scene is daar groot en wijdverbreid. Daarnaast is Amerika natuurlijk een droom. Zo'n groot land, waar dance nog maar zo klein is. Als je daar wat kunt betekenen beteken je veel voor dance in het algemeen.

4) Mocht je alles ter beschikking hebben (geld, dj's, locaties etc, etc) hoe zou jouw ultieme feest er dan uit komen te zien?

Een feest met Sasha, Tiesto, Remy, Lucien Foort en mijzelf op Ibiza, in de open lucht.

5) Heb je een voorbeeld van jouw (bijna) perfecte locatie (club/ festival/ binnen- en buitenland)?

Nee, niet echt de perfecte locatie. Iedere plek, groot of klein, ver weg of dichtbij heeft zijn charmes en goede en slechte kanten. Voor mij is het geluidssysteem erg belangrijk, dat moet toch echt wel loepzuiver zijn.

6) Wat zou je aan de scene willen veranderen/verbeteren?

Alles gaat zoals het gaat. Er zitten heel erg leuke dingen bij, maar de scene heeft ook een minder leuke kant. Dat is overal zo. Het gras is namelijk altijd groener aan de andere kant.

 

Kies en waarom (max twee regels):

Produceren of draaien? Draaien, omdat je direct respons krijgt op je acties.

Binnen of buiten?'s Winters binnen. 's Zomers buiten.

Club of festival? Club: moeilijker draaien, maar veel voldoening als het publiek los gaat.

Residence of guest? Guest, op die manier kun je op meer plekken je ding doen

Klein of groot? Groot

CD's of vinyl? Vroeger absoluut vinyl, nu duidelijk cd's

Pioneer of Technics? Beiden, Pioneer voor cd-spelers, Technics heeft super headphones

Europa of Amerika? Europa

Black of White? Als je refereert aan Sensation dan White

Mysteryland of Disneyland? Mysteryland!

 

Het laatste woord aan de artiest...

Tot slot: Is er nog iets wat je zelf graag kwijt wil? (Famous last words)

Enjoy the little things en probeer alles er uit te halen wat erin zit!

Share/Save/Bookmark