Home Redactie Recensies Fausto vs Tommy Pulse – Pirates
Fausto vs Tommy Pulse – Pirates

Toen ik hoorde dat deze twee heren samen de studio in zijn geweest, waren de verwachtingen meteen huizenhoog.

Over Fausto kan ik kort zijn; sinds ik HQ ontdekt heb, ben ik fan van hem. Tommy Pulse is van oorsprong een hardcore DJ die zijn pijlen pas de laatste jaren van zijn carrière ook op de harddance en hardtrance heeft gericht.
Voor een harddance/-trance junkie als ik, die zijn hardstyle/-core verleden nooit is vergeten, moest deze combinatie wel smullen worden. Binnen no-time had ik de Hardtrance mix digitaal te pakken en smullen werd het zeker.
Maar als hobby DJ moest ik deze plaat toch eigenlijk ook op vinyl hebben. Kreeg ik ‘m een tijdje geleden toch zomaar in mijn handen gedrukt!
-“Hier jongen, voor jou, als je er een recensie over schrijft.�
-“Euh … natuurlijk Jeff, DEAL!�

Original mix
Na de intro met hihats, een minimaal acidlijntje en een roffel komt er een trancetune die me de eerste keer dat ik het hoorde aan Tiësto deed denken.
Maar met trance heeft dit nummer niets te maken, want het vervolg is een lekker diepe bass, hihats en een korte acidline.
Na bijna tweeënhalve minuut komt de eerste break en als de bassline dan terugkomt schiet de grove acid de speakers uit. Echt een track waarbij je het volume helemaal open moet zetten en lekker kunt stampen.

Hardtrance mix
De eerste minuut heeft een korte, niet te diepe bassline, hihats en een trancetune die doet vermoeden dat het een pure hardtrancetrack gaat worden, maar na de eerste break bouwt het nummer verrassend op met de acidline van de Original mix. Daar komt vervolgens die heerlijk diepe bass weer bij … yes, beuken maar!!
Na een minuut of drie komt de tweede break met een zweefmoment waar je U (met hoofdletter dus) tegen zegt en als dan de bassline erin knalt is het ‘hardtrance all the way’ om volledig op los te gaan, totale euforie wat mij betreft!

Double T

 

Share/Save/Bookmark