Home Redactie Recensies Osdorp Posse Top 100
Osdorp Posse Top 100

 

osdorpOsdorp Posse was in 1988 de eerste Nederlandstalige hip hop groep. De boys uit  Amsterdam West hebben hun 100 grootste hits op een verzamelalbum gezet. De band werd opgericht door  de neven Def P en IJsblok, waarna de broers Seda en King Arthur zich al snel aansloten bij de formatie. Nu bijna 25 jaar en ruim 200 singles later, verschijnt dus het eerste verzamelalbum met 100 Osdorp Posse hits.

 

Het is niet zomaar een verzamelalbum;  de OP-fans mochten bepalen welke nummers op het album kwamen te staan. Bekende hits als ‘Origineel Amsterdams’, ‘Moordenaars’ en ‘Geen Slapend Osdorp’ , maar ook hun minder bekende nummers zijn onderdeel geworden van deze top 100. 
Na hun eerste album ‘Osdorp Stijl’ dat in 1992 werd uitgebracht, volgde er vrijwel ieder jaar een nieuw album van de band. Waar ze eerst niet serieus werden genomen door de media, omdat rappen in het Nederlands ‘not done’ was, werden ze later op handen gedragen toen in 1995 het album ‘Afslag Osdorp’ werd uitgebracht. Het werd hun best verkochte album waarmee ze na de heruitgave in 2009 zelf een gouden plaat status behaalden. De groep ging in 2008 definitief uit elkaar.

Cloud 9 Music stelt 2 exemplaren van dit historisch overzicht beschikbaar. Wil jij kans maken op één van deze exemplaren, mail dan voor 28 september naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Winnaars krijgen daarna z.s.m. bericht. 

 


 

Share/Save/Bookmark