Home Redactie Recensies Tom Cloud "The Sky Is The Limit"
Tom Cloud "The Sky Is The Limit"
In_Trance_We_Trust_005_800Tom Cloud presenteert  tweede artiestenalbum getiteld “The Sky Is The Limit” op In Trance We Trust
Met het succes van zijn debuutalbum “A New Day”, met daarop de hitsingle “Told You So” in zijn achterzak, keerde de Duitse DJ/Producer Tom Cloud terug naar de studio om aan de opnamesessies voor de opvolger te beginnen. Zijn harde werk werd beloond en het is met trots dat Tom Cloud zijn gloednieuwe album “The Sky Is The Limit” presenteert op het wereldberoemde In Trance We Trust label.
Tom’s plannen om aan een nieuwe release te werken kwamen niet uit de lucht vallen. Al langer had hij het gevoel dat het tijd was voor een tweede album en het bewijs dat het zover was kwam toen het bekende titelnummer “The Sky Is The Limit” door Richard Durand werd geclaimd voor zijn “In Search of Sunrise 9, India” mixcompilatie.
Serieus werk
De opnamesessies namen iets meer dan een jaar in beslag. Tom wilde per se een serieus stuk werk afleveren en geen haastig in elkaar gedraaid niemendalletje: “Dit is mijn tweede artiestenalbum. Ik wilde er echt iets moois van maken en om te focussen op wat ik zelf wilde en wat mijn fans vet vinden, probeerde ik een balans te vinden tussen muziek met veel gevoel en de progressive, trancey sound waar ik om bekend sta. Natuurlijk ben ik daarbij de peak time DJ tracks die ik kan draaien op grote evenementen niet vergeten. Je moet oprecht de tijd willen uittrekken voor zo’n project. En toen ik nadacht over een titel wist ik al vrij snel dat het niets anders kon worden dan “The Sky Is The Limit”. ’t Is een sterke titel met een wat diepere gedachte erachter: kijk en beweeg altijd naar de toekomst! Wees niet bang om groot te denken als je iets wilt bereiken.”

Antonia Lucas 
Voor het album besloot Tom met slechts een vocalist te werken: Antonia Lucas, die eerder al song op “Silent Sun” voor Tom’s debuutalbum “A New Day”. Antonia zingt op “Do It Over”, “Crazy 4 U”, een samenwerking met de Engelse David Forbes en “4’O Clock In The Morning”, wat een coverversie is van Beverley Craven’s nineties hit “Promise Me”. Tom Cloud: “Ik had al lang met het idee gelopen om een rework van dit nummer te maken en ik blij dat ik het nu ook echt gedaan heb.”  De eerste single die uitkwam voor het titelnummer was “C-Sharp”. Het is een nieuwe versie van Tom’s all-time favoriete trance track van Benno De Goeij alias The Quest. Tom Cloud: “Ik draai deze klapper nog steeds in elke live set en de mensen gaan iedere keer weer uit hun dak, of het nu in een club is of op een groot festival.”
 
Met “The Sky Is The Limit” laat Tom Cloud de concurrentie zien dat hij zowel als artiest als producer gegroeid is en dat hij perfect in staat is om een magnifiek album af te leveren dat z’n titel waard is. Noem het gerust een wereldalbum voor elke serieuze fan van EDM in het algemeen en trance fanaten in het bijzonder.
Tracklist:
01. 4 O’Clock In The Morning (Promise Me)
02. Nightingale
03. The Sky Is The Limit
04. C-Sharp 2012
05. Crazy 4 U (with David Forbes featuring Antonia Lucas)
06. Stella
07. Confusion
08. Empire
09. After Dark
10. Do It Over
11. The Darkest Star
12. Disturbia

Share/Save/Bookmark