Home Redactie Recensies Ferry Corsten – WKND
Ferry Corsten – WKND

ferryHet is zover! Na vier jaar wachten heeft DJ Ferry Corsten weer een solo album uitgebracht. Op vrijdag 24 februari 2012 verscheen het 4e studio album WKND. Van dit album zijn al 3 tracks als single uitgebracht: Feel it! en Brute met Armin van Buuren en Ain’t No Stoppin met Ben Hague.
"Het album is gemaakt om het weekend gevoel te geven waarbij mensen relaxt zijn en zichzelf vermaken. Iedereen wilt de positieve invloeden van het weekend ervaren. Even niets aan je hoofd en lekker genieten", aldus Ferry.

WKND bevat meer vocale nummers dan we van Ferry Corsten gewend zijn. Het bevat 14 nummers en een iTunes bonus track. Op het album werkt Ferry onder andere samen met Ellie Lawson, Ben Hague, Betsie Larkin, Armin van Buuren, Aruna, Sarah Bettens, Duane Harden, JES & Pierre In The Air.

 

De tracks
Het eerste nummer A Day Without Rain klinkt al heerlijk in je oren. Ellie Lawson laat haar musicale vocals goed uitkomen. De track Feel it neemt een hele andere wending aan. In dit nummer komt de bass iets meer naar boven. Een perfect nummer om op de dansvloer te draaien.  Het nummer met Ben Haque Ain’t No Stoppin is een wat drukker. Met dit nummer heeft Ferry Corsten zijn zoveelste radio hit te pakken. De track Don’t Be Afraid komt in de buurt van electric. Later in het nummer komt er toch wel een goede beat om de hoek kijken. Het nummer waarmee Ferry samenwerkt met Armin van Buuren: Brute is al een bekend nummer. Een heerlijk nummer, al zeg ik het zelf. De samenwerking met Aruna werpt ook z’n vruchten af. En klinkt door je speakers ook heerlijk. Check It Out vergelijk ik met het type festival nummer, goed de sfeer opbouwen en daarna knallen! De track met Duane Harden: Love Will, bevat wat muzikale instrumenten en daarnaast een goede vocal. De cd bevat verder fantastische tracks en is een genot om naar te luisteren. De cd wordt afgesloten met het nummer WKND. Dit nummer draagt de cover naam en ik moet zeggen, na deze nummers voelt het ook als weekend.

Conclusie
WKND is een cd met heerlijke dance tracks. De sound is erg volwassen en het is dan ook overduidelijk een aanrader. De lat wordt hoger gelegd en daarmee bewijst Ferry Corsten dat hij bij de top behoort. Een mix die niet mag ontbreken in je collectie.

Begin je WKND goed, met Ferry Corsten!
Linda van der Mespel

 

Share/Save/Bookmark