Home Redactie Recensies Manufactured Superstars presenteren hun "Freak On You" EP
Manufactured Superstars presenteren hun "Freak On You" EP

jeroenDe Manufactured Superstars, ook bekend als “the funnest DJs in het universum” presenteren hun gloednieuwe EP, getiteld “Freak On You”. De langverwachte EP bevat een selectie fantastische remixen van bekende Manufactured Superstars singles, inclusief een knallende dubstep remix van “Take Me Over” featuring Scarlett Quinn; een hit die al hoog in de charts van de bekende danceradio stations staat.

Of het allemaal nog niet genoeg is, bevat de Freak On You EP ook nog vier nagelnieuwe tracks die inmiddels overal ter wereld de clubs in vuur vlam zetten: “Dance With You”, “We Don’t Have To Take Our Clothes Off”, “Happy Panda” en “Make My Body Move”. En zoals in hun live shows overal op internet te zien is, weten de Manufactured Superstars perfect wat werkt op de dansvloer.

 

De tracks
De pulserende, dikke beats van “Take Me Over” brengen bij iedereen een lach op het gezicht zodra het catchy thema en de synth akkoorden inzetten. De radioversie staat zoals gezegd al hoog in de charts, maar het is vooral de Bingo Players Remix die op dit moment door alle grote namen grijs wordt gedraaid. Let ook even op de J Flash & Tyler Blue Dubstep Mix, want die versie is het schoolvoorbeeld van een poptrack die verandert in een scheurende dubstep single die met kracht uit de speakers rolt.

“Dance With You” is een ware houseklapper, zeker omdat Molly Cottrell’s loepzuivere zang perfect past bij de rollende bassline en een classic ‘four to the floor’ beat. “Serious” featuring Selina Albright, is dan weer een lekkere stevige deep-house plaat. De radio-edit doet het al goed en zoals de meeste DJ’s intussen al weten zet je tijdens je liveset de tent helemaal op z’n kop zodra je de pompende Calvin Harris Remix inmixt.

Selina Albright neemt ook de vocalen op “We Don’t Have To Take Our Clothes Off” voor haar rekening. We hebben het dan over een briljante cover van de gelijknamige hit uit 1986 hit van Jermaine Stewart die nu opnieuw tot leven komt met een dampende, tribal beat. “Happy Panda” is het ‘piece-de-resistance’ van de EP; een hit met een lekker stroperige beat die perfect werkt op de piek van de nacht in de clubs.

“Drunk Text”, featuring Lea Luna, is een juweeltje dat in gesproken woord haarfijn uitlegt wat zoveel clubgangers al is gebeurd toen ze diep in de nacht een aangeschoten SMSje verstuurden. Zet je schrap voor een hypnotiserend rhythme en een verslavende synth-melodie, terwijl Lea Luna’s stem de temperatuur in de club een paar graden opschroeft.

Tot slot kan iedereen ook nog genieten van de Save The Robot Remix van “Angry Circus”; het debuut van de Manufactured Superstars dat van begin tot eind staat voor hun kenmerkende, energieke stijl vol oprechte fun, precies zoals je het kunt ervaren tijdens hun live optredens. Voor zowel de professionele DJ’s als fans is de “Freak On You EP” een echt juweeltje om direct aan de verzameling toe te voegen; noem het maar gerust een spetterende selectie knockout club tunes!

Share/Save/Bookmark