Home Redactie Recensies Pulser presenteert debuutalbum “The Space Between The Stars”
Pulser presenteert debuutalbum “The Space Between The Stars”

pulserPulser, ook bekend als Andy Perring, bracht de wereld classics als “Cloudwalking”, “My Religion”, “Spiritualised” (als Olmec Heads) en “Open Our Eyes” (als Insigma). En nu, 15 jaar na zijn eerste single, presenteert Pulser zijn langverwachte debuutalbum, getiteld “The Space Between The Stars”, uit op Black Hole Recordings.

De, zeg maar gerust, future-retro-trance van “The Space Between The Stars” staat voor een gevarieerd album dat leunt op een sterke invloed van de electronische muziek uit de jaren ’70, ’80 en ’90: het was het werk van Depeche Mode, Kraftwerk en New Order dat in de jaren negentig de aftrap vormde voor Andy’s eigen carrière in de wereld van EDM.

Twaalf gloednieuwe tracks
Voor de DJ/producer die gewend is aan epische live sets voor publiek, was het natuurlijk het makkelijkst geweest om eenvoudigweg wat nummers bij elkaar te rapen en er een simpel album van te maken, maar gelukkig blijft “The Space Between The Stars” daar verre van. De twaalf gloednieuwe tracks zijn stuk voor stuk zorgvuldig in elkaar gezet en het zijn de unieke producties die je meenemen op een ruimtelijke, soms abstracte trip door de gedachten van een wereldartiest op het gebied van electronic dance music.

De evolutie die Pulser doormaakte sinds “Cloudwalking” wordt duidelijk bij beluistering van het hele album. Het begint al met het spetterende openings nummer “Voyager”. Hetzelfde is te horen in “In Deep”, met de vocalen van Molly Bancroft. Maar ook de nummers “Cold Love” en Sunrays van de Amerikaanse singer/songwriter Manya en de door Mike Koglin meegeschreven track “Chemistry”, zijn trance krakers met een duidelijke lijn naar het verleden.  Er is echter ook ruimte voor strakke house en techno in nummers als “I Dream Of Stars” en “Jaywalker”. De kenmerkende Pulser sound blijft in ieder geval steeds de boventoon voeren, zeker in tracks als “Don’t Look Down”, het titelnummer “The Space Between The Stars” en de pop-trance topper “By Your Side”; een samenwerking met de Britse Blacktzar. Kort en goed komt het erop neer dat “The Space Between The Stars” een heel puur, electronic dance album is met een ziel. Een album met een hart, een album om naar te luisteren.
 
Track list:
01. Voyager
02. In Deep (featuring Molly Bancroft)
03. Another Night In London
04. Sunrays (featuring Manya)
05. Jaywalker
06. Alone (featuring Madeline Puckette)
07. Chemistry (featuring Mike Koglin)
08. Cold Love (featuring Manya)
09. I Dream Of Stars
10. Don’t Look Down
11. The Space Between The Stars
12. By Your Side (featuring Blacktzar)

Share/Save/Bookmark