Home Redactie Recensies Sneakerz Festival – Erick E & Gregor Salto
Sneakerz Festival – Erick E & Gregor Salto
ImageSneakerz residents van het eerste uur Gregor Salto en Erick E waren de aangewezen DJ’s om de nieuwste Sneakerz cd 'Sneakerz Festival' samen te stellen. Het is alweer het zesde deel in de Sneakerz compilatie reeks. Het resultaat mag er zijn, want de cd staat bomvol met exclusieve nummers en underground clubhits in wording. De zomer is zo zachtjes aan begonnen!


De cd begint lekker zomers en fris; de openingsplaat 'Happiness' van Kentphonik feat. Lolo doet zijn naam eer aan, je wordt er op slag blij van. Daarna horen we DJ Madskillz’ 'Secret Life'. Dit nummer kennen we allemaal, veel DJ’s gebruiken het nummer in hun set. En niet voor niets, want het is een lekker swingend nummer. 'Hi‘N’Bye' is een catchy plaat van de Duitse housemeisters Till West en Eddie Thoneick. We vervolgen Sneakerz Festival met de funky hiphousige plaat 'Dancin' van Mona Lisa. Tot nu toe swingt deze compilatie de pan uit, zoals we gewend zijn van de Sneakerz mixen. Ook enkele Latin invloeden zorgen voor een zomerse en swingende cd. 'Fuze' is de nieuwe dansvloerkraker van Gregor Salto & DJ Madskillz, die hiervoor zorgt maar ook “Jacobino” van producer Mastiksoul doet daar lekker aan mee en dat is helemaal niet erg. Iets verderop komen we 'Akordeon' tegen. Dit is een regelrechte zomerknaller. Ik zie de strandtenten Bloomingdale en Brunotti Beach House tijdens de Sneakerz feesten al ontploffen!

Tot zover de bijdrage van Gregor Salto aan deze cd, Erick E is inmiddels in da House en hij brengt deze Festival compilatie tot een knallend einde. Let maar op!

De nummers 'Touch Me' en 'Ocean View' zijn beiden superzomers en groovy en worden door Roger Sanchez veel gebruikt. Daarna spat de energie van Roog en Prom’s remix van Sebastian Ingrosso & Axwell's 'It's True' door de luidspeakers. De plaat heeft een hoog  handjes-in-de-lucht gehalte. Alhoewel ik van dat collectieve kijk-ons-eens-leuk-feest-vieren gedoe geen fan ben, zegt het wel veel over deze plaat.

Hierna volgen twee toppers van producer Bryan Dalton ('Keep it Comin') en Eddie Thoneick ('I Wanna Freak You'). De finale van deze zomermix begint met 'The Afterworld' re-work van producers Masi & Mello, een zeer hypnotiserende break kenmerkt deze track.
Erick E’s nieuwe single '(Wanna) Go Again' is echt een exclusieve track op deze compilatie, net vers uit de studio. Een dikke tech-houser met minimal invloeden. De cd eindigt met Franky Rizardo’s “Flute Test” en Radioclit’s “Divine Gosa, twee prima nummers om het Sneakerz Festival thuis of in de auto te eindigen.
 
1. Kentphonik feat. Lolo - Happiness (Gregor Salto & DJ Madskillz EU remix)
2. DJ Madskillz - Secret Life
3. Till West & Eddie Thoneick - Hi ‘N’ Bye (Gregor Salto & DJ Madskillz Latin Taste remix)
4. Mona Lisa - Dancin’ (Ron Carroll & Gregor Salto remix)
5. Gregor Salto & DJ Madskillz - Fuze
6. Afrojack - Do My Dance
7. Mastiksoul - Jacobino (Original mix)
8. Gregor Salto - Just For Fun
9. Gregor Salto & Sidney Samson - Robotic (Original mix)
10. Body Talk feat. David Goncalves - Akordeon (Danny Corten mix)
11. Bingo Players vs. Chocolate Puma - Touch Me
12. Joe Flame - Ocean View (Valentino Larosa remix)
13. Axwell & Sebastian Ingrosso vs. Salem Al Fakir - It's True (Roog & Prom remix)
14. Bryan Dalton - Keep it Comin'
15. Eddie Thoneick - I Wanna Freak You (Original mix)
16. Masi & Mello - The Afterworld (Masi & Mello’s Re-Work Dub)
17. Erick E - (Wanna) Go Again
18. Franky Rizardo - Flute Test
19. Radioclit - Divine Gosa (Switch remix)
 
Cindyboy
Mei 2008
Share/Save/Bookmark