Home Redactie Recensies Sander van Doorn - Supernaturalistic
Sander van Doorn - Supernaturalistic
ImageRiga, Amsterdam, Londen, Reykjavik, Milaan, Dubai, Toronto, Miami. Zomaar een greep uit de plekken waar Sander van Doorn de afgelopen maand achter de draaitafels stond. Geen gekke lijst voor iemand die nog maar sinds 2004 producties aflevert. Geen wonder, aan de andere kant: we hebben het hier over één van Nederland's grootste talenten op het vlak van dj-en, produceren en airmiles verzamelen van vandaag de dag. Sander van Doorn, geboren als Sander Ketelaars, staat op dit moment op een vijftiende plaats in DJMag's top 100. Vaak zegt dit helemaal niks; in het geval Van Doorn lijkt dit een goede indicatie van waar de man toe in staat is.

Met ‘Supernaturalistic' levert Van Doorn een strakke debuutplaat af. Voor wie Sander in zijn thuisstad Eindhoven aan het werk heeft gezien of hem op internet heeft gehoord tijdens zijn radioshow ‘ Identity' zal dit geen verrassing zijn. Ook bij Spinnin Records was men overtuigd. ‘Supernaturalistic' is daarom in betrekkelijke rust en zonder veel poespas uitgebracht. Dat ‘ Grasshopper' , ‘ King of My Castle' , ‘ By Any Demand' , ‘ Riff'  en ‘ By the way' op feesten en op de radio al tijden grijs worden gedraaid, zal hiertoe hebben bijgedragen.  

Van Doorn blijft op ‘Supernaturalistic' trouw aan zijn tranceroots; toch zal de plaat een gevarieerd publiek aanspreken. Echte floorfillers, tranceknallers, minimalistische uitstapjes, technoschavers; je komt ze allemaal tegen, prima geproduceerd en in balans qua songstructuur. Van het hypnotiserende ‘15' -dat hier en daar wat weg heeft van Ame's ‘ Rey'- , ‘ The Bass' (de volgende single) tot en met bonus track ‘The Girl You Lost To Cocaine' klopt ‘Supernaturalistic' aan alle kanten. We kunnen er kort over zijn: ‘Supernaturalistic' is net uit maar nu al één van de beste platen van 2008.

Tracklist:

1. Look Inside Your Head 
2. Riff
3. By Any Demand
4. 15 
5. Pura Vida
6. Sushi 
7. The Bass
8. Lobby
9. Apple
10. Grasshopper
11. Dozer
12. Outrospective

Bonus track: Sia - The Girl You Lost To Cocaine

Share/Save/Bookmark