Lisa Lashes - what you see is definitely what you get!
Interviews

Wanneer je de geweldige kans krijgt een exclusief interview af te nemen met de nummer 1 vrouwelijke HardHouse DJ van de wereld dan laat je die zeker niet glippen, zeker niet wanneer het ook nog een Nederlandse primeur blijkt te zijn. Dat ik deze kans dus met twee handen aangreep mag geen verrassing zijn.

 

 

 

 

Logo van Lisa Lashes

Wanneer je de geweldige kans krijgt een exclusief interview af te nemen met de nummer 1 vrouwelijke HardHouse DJ van de wereld dan laat je die zeker niet glippen, zeker niet wanneer het ook nog een Nederlandse primeur blijkt te zijn. Dat ik deze kans dus met twee handen aangreep mag geen verrassing zijn. Lisa Lashes, afkomstig uit Leicester, UK, naar eigen zeggen 20+ [we mochten het zelf invullen], staat bekend om haar mooie, wilde looks en haar ultraharde UK Hard House Sounds. Haar slogan “What ever styles of house it is, I play it hard and dirty, it’s my favorite way� slaat dan ook helemaal op haar. Ze is groot in bijna heel de wereld en komt net terug van een tour door China en Zuid Korea om eens flink aan de Nederlandse weg te timmeren.

 

Ik had al een hele plan de campagne uitgestippeld voor dit interview maar helaas, het loopt immers nooit als gepland met dit soort zaken. Lisa zou voor de tweede keer een gig inLisa Lashes Nederland hebben. Na DanceValley 2003 nu eindelijk een gig in een club en wel in de Matrixx, in Nijmegen. Jessica, organisator van het Movement Feest, en ik haalden haar op van het Sheriton Schiphol hotel waar ze nog even had mogen uitrusten voordat we naar het oosten van het land zouden afreizen. De rit naar Nijmegen zou mijn enige opportunity zijn om een goed gesprek met haar te houden. Niet echt comfortabel maar dat had ik er zeker voor over.

Lisa LashesMijn eerste vraag aan haar ging uiteraard of ze haar slogan zou willen toelichten. Lachend stak ze van wal: “Ik heb altijd al van de hardere beats gehouden. Op een of andere manier spreken ze me veel meer aan. Ik ben nooit echt weggeweest van de zogenaamde cheezy en fluffy sounds in welke vorm van muziek dan ook. Nee, Hard en Dirty is helemaal mijn ding. Beoordeel het straks maar zelf�, voegde ze er lachend aan toe.

Het begin
“Mijn inspiratie kreeg ik via wijlen Tony Vit. Hij draaide destijds in de club in Birmingham waar ik heel veel kwam. Het was een after hours club waar over het algemeen alleen maar mannen kwamen. De muziek was iets wat ik ook nog nooit main stream had gehoord en dat sprak me meteen aan. Ik zie Tony ook als dé ambassadeur voor UKHH. Vooral na zijn legendarische 12uur set waar hij meer dan 15 platenkoffers voor gebruikt had wist ik dat ik ook hierin wilde stappen. Hij was technisch altijd briljant en wist het publiek altijd te boeien met zijn speciale uitstraling. Verder was Tony gewoon een compleet en charmant mens en ik ben blij dat ik het privilege heb gehad om samen met hem te hebben mogen spelen.

Logo van Lisa LashesMijn eerste echte gig kreeg ik overigens via vrienden die een verjaardagsfeest op een ‘River Severn Boat’ organiseerden. Zij wisten dat ik een beetje aan het draaien was gegaan en vroegen mij een half uurtje te spelen. Dat half uurtje liep uit tot vier uur, het was echt helemaal geweldig. Het toeval wilde dat er een promotor aan boord was die mij wel zag zitten en dat was het begin van mijn hele carrière. Perfect timing dus, al zeg ik het zelf. Nu was en ben ik resident DJ bij zo’n negen clubs, verdeeld over de UK. Je kan de UK [en Ierland] geografisch gezien – van noord tot zuid – in vijf lagen verdelen. Ik geloof dat ik wel in elke laag een of meerdere clubs resident ben. Mijn favoriete club is en blijft toch altijd wel de Sundissential. Uiteraard omdat ik daar ook min of meer opgegroeid ben, ik ken daar iedereen [van gezicht althans] en het geeft voor mij een soort van huiselijk gevoel als ik daar draai – ik weet wat ik er kan verwachten.�

The LL Sounds
Lisa LashesTerwijl onze chauffeur de auto over de A2 jaagt licht Lisa nog even haar eigen sound toe. “Zoals ik al zei heb ik nooit van de softere sounds gehouden. Mijn liefde gaat echt naar de hardere rauwere snellere en beukende sounds. Maar wat ik in de UK ook veel doe is mijn set opleuken met invloeden uit de Drum & Bass, Breakbeat en Funky wereld. Ik denk dat iedere DJ wel zijn eigen sound probeert te creëren en mijn pad was eigenlijk vanaf het begin al uitgestippeld en zodoende met me meegegroeid. Ik ben nooit bang geweest om mijn set uit te breiden met andere sounds. Als het in mijn set past dan zal ik het zeker integreren. Het werk van Scott Project, wat meer Hard Dance is, zou zelfs mogelijk zijn, maar dan wel aan het begin van mijn set omdat mijn sound toch meer up beat is dan het meeste van zijn werk. Zo ben ik ook een grote fan van het werk van BK en Andy Farley wat ik ook veel in mijn sets verwerk. Deze twee heren zijn vooral experimenteel en innovatief en dat spreekt mij gewoon heel erg aan.

Wat ik overigens wel heel erg jammer vind is wel het feit dat ik wat langer moet wachten op de platen die ik hebben wil. Veel is al uit op cd voordat het op vinyl verkrijgbaar is en als er iets is waarmee ik niet wil werken, zijn het wel CD’s. Er zit, voor mij althans, gewoonweg geen gevoel in. Maar eigenlijk heb ik niks om te klagen want per week krijg ik zo’n 50 à 60 platen waarvan ik – als het meezit – ongeveer 10% kan gebruiken. De rest koop ik zelf wel.�

Going International
Lisa LashesWe rijden op de hoogte van Tiel en mijn interview zit er bijna op. Nog een paar vragen over haar internationale verleden en ambities. “Vanaf het moment dat ik als DJ doorbrak ben ik gelieerd geweest aan een agency die allerlei gigs voor mij regelde. Zo ook mijn eerste internationale optreden. Dat was in het verre Rio de Janeiro, Brazilië in 1999 waar Guess Jeans een modeshow organiseerde. Moet je je voorstellen, ik was nog nooit buiten Europa geweest en nu dit. De afterparty van Guess was erg groot opgezet en ik stond daar achter de draaitafels – mooiere eerste internationale optreden kan je je toch niet voorstellen. Nu ben ik eigenlijk al bijna overal geweest. Ik heb sinds vorig jaar een eigen feest in Ibiza [Lashed] en dat loopt eigenlijk ook bijzonder goed. Zeker gezien het feit dat het vorige zomerseizoen het slechtste was van de afgelopen 12 jaar. Vorige week zat ik overigens nog in het Verre Oosten waar ik on tour was door China en Korea en daarvan ben ik eigenlijk nog niet helemaal bijgekomen [jetlag].

DanceValley
Lisa LashesMijn DV experience was in één woord Super te noemen. Alles was zo tot in de puntjes geregeld, vanaf het moment dat ik op Schiphol landde tot ver na het evenement. De hele organisatie, de sounds, de equipment, de decks, alles was gewoon wicked! In het begin vond ik het wel een beetje eng omdat ik voornamelijk niet wist wat ik moest verwachten. Ik wist wel dat het groot was maar zoveel mensen voor mijn podium had ik niet verwacht. Hoe dan ook, vanaf het moment dat ik achter de decks stond was ik één met het publiek en gingen we samen tekeer. I loved it totally!�

Matrixx and more
Lisa Lashes“Vanavond is dan mijn eerste cluboptreden in Nederland en ik ben eigenlijk best wel een beetje nerveus. Ook weer omdat ik eigenlijk niet weet wat ik kan verwachten. Het enige dat ik hoop is dat het publiek mij gewoon mag, dat ze mijn sound en mijn manier van draaien goed vinden. Hoe dan ook, ik kijk er zeker naar uit. Verder hoop ik dat dit optreden wellicht meer voor mij in petto heeft in de Nederlandse Dance scene. Ik probeer al zeker een jaar of vier, vijf naar Nederland te komen en nu is het dan eindelijk gelukt. Een voet heb ik al op Nederlandse bodem met de Matrixx en wellicht DanceValley 2004. Verder is het nog altijd een wens van mij om eens een keer tijdens een parade op te treden. Het lijkt me super om op zo’n kar van de Berlijnse LoveParade of de Rotterdamse DanceParade te staan. Als laatste zou ik ook nog wel eens op HQ willen draaien. Wie weet wat er allemaal nog mijn kant uit komt hier in Nederland…......

Love, Lisa

JFK

JFK

Lisa LashesWebsite Lisa Lashes: www.djlisalashes.com

 

Share/Save/Bookmark