Miss Nine - een vrouw vol passie
Interviews

1113Miss Nine draaide op 31 maart 2012 in de Brabanthallen op ASOT550 op A State Of Pink als eerste en maakte met haar unieke sound de dansende menigte helemaal gek. Wanneer Dancevenue het management van Miss Nine benaderd voor een interview met deze inspirerende vrouw, reageren deze zeer enthousiast en de afspraak was meteen gemaakt. Nadat Miss Nine haar sessie had afgesloten op ASOT550 maakte ze uitgebreid tijd om te praten over haar carrière en privé leven. Een kijkje in het leven van een vrouwelijke DJ.

 

 

Wie is Miss Nine?
Kristin Schrot, ook wel bekend als Miss Nine is geboren in Duitsland maar woont sinds een aantal jaar in het hartje van Amsterdam. Ze begint spontaan met vertellen: "Op 19-jarige leeftijd begon ik met plaatjes draaien omdat mijn vriend dat ook deed. We hebben elkaar leren kennen op Tenerife in 2000. Het was liefde op het eerste gezicht en we hebben elkaar nooit meer losgelaten. Mijn vriend was op dat moment makelaar maar heeft er in de afgelopen jaren voor gekozen om mijn management op touw te zetten. Ik was in 2000 model voor Elite Model Management en zocht nog iets om daarnaast te gaan doen. Dit vond ik achter de draaitafels. Ik ben altijd al een groot fan geweest van muziek en kon uren dansen op het nummer van Daft Punk – One More Time. Nog steeds wanneer ik dit nummer hoor is het moeilijk om stil te zitten."

Je zat van de week met Armin in de uitzending van De Wereld Draait Door, heb je daar nog veel reacties op gehad?
"Ik heb zeker veel reacties hierop gehad. Allemaal positief! Dat is toch fantastisch?! Via Facebook heb ik ook veel berichtjes ontvangen van fans. Armin gaf me de kans om in dit populaire programma mezelf te laten zien en volgens mij is dat gelukt!".

 Armin zei in het programma dat de ‘DJ industrie’ nu nog veelal door mannen wordt gerund. Hoe is het om als vrouwelijke DJ de wereld over te reizen?
"Ik vind het fantastisch en voel me bevoorrecht. Ook heb ik al met veel sterren op het podium gestaan, onder andere met David Guetta in Mexico en Avicii in India. Of ik samen op het podium heb gestaan met Armin? Nee, nog nooit!! Iets wat ik ook nog graag zou willen. Mijn moeder vroeg mij een keer, Kristin, wat doe je nou precies? Ik heb haar toen meegenomen naar een optreden om te showen op welke manier ik het publiek probeer in te pakken. Ze was zo ontzettend trots, een moment om nooit te vergeten".

Wat probeer je over te brengen op de luisteraar met je laatste uitgebrachte cd ‘Around The World’?
"Dit is mijn vijfde mix cd en de allereerste die onder mijn eigen label ‘Around Nine’ is uitgebracht. De muziek moet een positieve en relaxte sfeer uitstralen. Het is bedoeld om overal te kunnen draaien, een club, een strandtent, loungeclub en bijvoorbeeld in de auto. Ik ben dan ook zeer trots op mijn nieuwe compilatie en hoop dat dit gevoel overkomt op de luisteraar".

Merk je verschil in reacties van het publiek als je in verschillende landen draait?
"Een moment om nooit meer te vergeten was in Club Panama – Amsterdam. Mijn allereerste afsluiter. Het publiek was waanzinnig! Het verschil is wel duidelijk merkbaar. Begrijp me niet verkeerd, maar het Nederlandse publiek is verwend en zeer kritisch. Vandaag bewijst maar dat ik er soms naast zit, want iedereen ging net los bij A State Of Pink". Miss Nine vervolgt enthousiast: "In the USA lijkt het wel of ze honger hebben! De mensen snakken daar naar dance muziek. Het is fantastisch om te zien hoe iedereen staat te genieten van mijn muziek. In Amerika was ook mijn eerste buitenlandse optreden. I never forget that moment!
In Zuid-Amerika leven de mensen om te feesten, iedereen is daar zo ontzettend relaxt. India is up-coming, dus daar kan ik nog niets over zeggen. Ibiza geeft een magisch gevoel, het is een betovering. Ik heb een paar jaar op dit waanzinnige eiland in de grootste discotheken van het eiland op mogen treden; in Pacha, Privilege en Amnesia. Wat bizar is, is dat sommige mensen mij achterna reizen en een aantal optredens proberen bij te wonen, de echte ‘die hard’ fans. Het geeft een speciaal gevoel en wanneer je een praatje met ze maakt schept dat een band".

Met wie zou je nog graag willen samenwerken?
"Dat zijn er genoeg!! Op dit moment zijn we bezig een aantal samenwerking op te zetten, ik mag helaas nog geen namen verklappen. Ook werk ik aan een album, waar wel wat samenwerkingen tussen zullen zitten. Zijn jullie al nieuwsgierig?".

Wat zijn je toekomstplannen?
"Ik ga over een paar dagen naar Brazilië toe, daarna Argentinië, China en Amerika. Een reis om de wereld maar heerlijk om overal te zijn. Het ene moment in de kou en op een ander moment aan het lunchen aan een prachtig strand. Oververmoeid ben ik eigenlijk nooit. Ik vind het belangrijk om er goed uit te zien en een powernap helpt daarbij en geeft me energie. Ik zou heel graag bij de top 100 van de beste Dj’s willen horen, en wie weet lukt me dat!".

Wij zijn overtuigd. Deze inspirerende en prachtige vrouw zit vol passie en leeft voor de muziek. Dat is aan alles te merken. Miss Nine goes ‘Around The World’ and we wish her all the best!!

Linda van der Mespel & Melissa Mooijman

Share/Save/Bookmark