In gesprek met DJ Eco; debuutalbum als een juweel!
Interviews
eco

Vanuit het hart van entertainment en de stad die nooit slaapt, weerklinkt het melodieuze geluid van Marcello Pacheco. Gouden beats, melodieën en al het andere dat nodig is om de dance liefhebbers te plezieren, verlaat de New Yorkse studio nu al ruim 4 jaar, met groot succes. Onder de naam Eco startte dit jonge talent zijn muzikale reis met tracks als 'Light At The End' en 'Paradise Now' en kreeg support van zowel de grote DJ namen als het publiek. Nu, 4 jaar en een hele reeks prachtige originals en remixen later, presenteert Eco vol trots zijn debuut album: 'M(You)sic'.


Linda van der Mespel sprak namens  Dancevenue  met deze rising star in het mooie pand waar Amada Music is gevestigd. De zeer vriendelijke Eco en zijn vriendin Melissa zaten al te wachten in een mooie relaxte ruimte met grote bank, tafel, flatscreen alles erop en eraan.  Het gesprek ging meteen spontaan van start.

Wie is DJ Eco en vanwaar de naam?
Mijn naam is Marcello Pacheco. Ik ben geboren in New York City en ben half Italiaans. Ik heb lang met mijn vrienden nagedacht en die hadden er een paar verzonnen. Uiteindelijk heb ik heel simpel de laatste 3 letters van mijn achternaam gekozen als artiestennaam. Het heeft dus niets te maken met het milieu zoals veel mensen denken.

Hoe ben je op het idee gekomen om DJ te worden?
Toen ik negen jaar oud was speelde ik al piano. Toen ik 17 jaar oud was heb ik mijn eerste DJ set aangeschaft en ben thuis een beetje plaatjes gaan draaien zoals velen dat doen. Op een gegeven moment mocht ik ook in de discotheken in New York gaan draaien. Toen ik 19 jaar oud was had ik had deal met een Duitse platenmaatschappij. Daar heb ik vier platen gemaakt. Ik leerde Armin van buuren kennen en daarna ging alles heel snel.

Wie inspireert jou met het maken van muziek?
Vroeger luisterde ik naar oude bandjes en rock muziek zoals Pink Floyd, Sigur Ros en Arcade Fire. Deze hebben mij zeker geïnspireerd. Ook DJ’s zoals Ferry Corsten, Armin van Buuren en Tiësto zijn een bron van inspiratie. Ik kocht altijd hun cd’s.

Waarom heb je voor deze stijl muziek gekozen?
Op dit moment is electronic house erg in trek. Eerlijk gezegd houd ik hier niet zo van, het is niet mijn stijl. Mijn interesse ligt bij trance en rustige muziek. Dit is weer goed terug te vinden in mijn debuut album ‘M(You)sic’ waar ik erg trots op ben. Deze cd is afgelopen maand uitgekomen.

Wat is tot nu toe je grootste en meest indrukwekkende optreden geweest?
Ik heb in New York op A State Of Trance 500 gedraaid. Al mijn vrienden en familie stonden op de eerste rij toe te kijken hoe ik aan het draaien was. Het gevoel dat ik toen had is met geen pen te beschrijven. Ook in Nederland was ik bij A State Of Trance 500 in de brabanthallen in Den Bosch. Bij dit grote feest kreeg ik ook de eer om mijn skills te laten zien. Op dit moment heb ik goed contact met Armin van Buuren dus wie weet gaan er nog mooie feesten op mijn pad komen.

Wat is je planning voor deze zomer?
I don’t know!! Ik ben net afgestudeerd in New York voor een Technische opleiding. Dit in combinatie met een album opnemen en reizen. Ik ben toe aan een break. Ik ben erg gehecht aan mijn familie en ik wil dan ook meer tijd met hun doorbrengen. Deze week verblijf ik nog in Nederland. Ik heb deze week nog een feest op het strand waar ik moet draaien. Hierna ga ik twee weken naar Italië om te gaan genieten van het mooie weer en familie. Wat ik hierna ga doen? Geen idee! Ik zie vanzelf wat er op mij af gaat komen.

Wat vind je het leukste aan muziek maken?
Ik vind produceren het leukste wat er is. Als ik eerlijk mag zijn vind ik het nog leuker dan plaatjes draaien voor publiek. Het is heerlijk om platen te maken, je kan er al je gevoel in kwijt.

Armin van Buuren heeft over je gezegd: ‘I seriously don’t know how he does it. Everything this is touching is turning into melodic gold’. Wat doet dat met jou?
Het is een hele eer als iemand zoiets over je zegt. Ik wist eerlijk gezegd niet wat ik mee maakte. Verwacht had ik het sowieso niet.

Heb je tips voor aankomende DJ's?
Blijf vooral jezelf. Dat is het aller belangrijkste. Dat beroemd worden er bij komt kijken is niet de hoofdzaak, je moet een goede DJ blijven anders ben je zo weer van de kaart gestreept. Ster allures zijn niet nodig. Blijf je eigen stijl trouw, daar kom je het verst mee.

DJ Eco heeft inmiddels naam gemaakt als één van de meest veelbelovende producers van dit moment. Hij heeft dan ook al flink wat tracks op zijn naam staan.  'Light At The End', 'Tonight Is Forever', 'And We Flew Away', 'Borealis' en 'Lost Angeles', iedere nummer is een originele productie van welke dance stijl hem op dat moment inspireert.

Eco daarover: "Muziek is net als iedere andere creatieve kunst. Het is als Fyodo Dostoevsky die een roman schrijft, Salvador Dali die een wandschildering maakt, Richard Serra die een stalen sculptuur maakt of Zaha Hadid die een museum ontwerpt. Zo zie ik het. Het gaat niet allemaal over het wilde dansen en de handjes in de lucht, een goede trance track heeft inhoud. Ik probeer altijd om net iets anders te klinken dan andere producers."

Met zijn eerste cd  ‘M(You)sicl' lanceert ECO een sterk, mooi opgebouwd album met 17 toekomstige classics, allemaal representatief voor de typische Eco sound. 'M(You)sic' sluit de kloof tussen de indie rock stroming van vandaag en de dance muziek van morgen, door je mee te nemen op een bijzondere, muzikale reis.

Eco:"Ik wilde echt dat dit een 80 minuten lange statement werd, een reis om helemaal in op te gaan. Ik wil dat het meer dan een opsomming van tracks is, iets dat echt wordt begrepen, geliefd is of in ieder geval gewaardeerd wordt als het van begin tot einde wordt beluisterd. Ik weet dat het wishful thinking is, maar bovenal wil ik dat het iets is dat de echte liefhebbers mooi vinden."

En mooi is het!  Van de betoverend warme intro tot het break-beat achtige 'Architextures', razendsnel ontvouwend in piano meesterwerk 'Electric Poetry', de prog-trancer 'Change The World', het energieke tweeluik 'Mali', doorstromend naar de sterke afsluiter 'Over Paper Skies'. Samenwerkingen met talenten als Breakfast, Eller van Buuren, Radmila, Jeza, Einat en Kerry Leva wisselen af met solo-tracks van hoogstaande kwaliteit. 'M(You)sic' is een album dat onder je huid gaat zitten, als een nieuwe liefde. 

Tracklist:
1 Intro
2 After All... (feat. Kerry Leva)
3 Wide Open (with Breakfast)
4 Architextures (Part 1)
 5 Architextures (Part 2) (feat. Informant)
6 The Stream Turned Into Ocean
7 Breaking The Habit (feat. Einat)
8 Electric Poetry
9 Under Paper Skies
10 Hellovators (Part 1 Going In)
 11 Hellovators (Part 2 Going Up)
12 My Name Is You(th) (feat. Eller van Buuren)
13 Change The World (feat. Radmila)
14 The Light In Your Eyes Went Out
15 Mali (Part 1 Going In)
16 Mali (Part 2 Going Up)
17 Over Paper Skies (feat. Jeza)

 

Share/Save/Bookmark