Home Redactie Specials Op pad met Fedor Limjoco
Op pad met Fedor Limjoco

In dit item op Dancevenue gaat Spangen op pad met een DJ om eens buiten zijn DJ vak om te kijken en wat meer te weten te komen van deze persoon. Deze eerste keer trappen we af met een dagje platen shoppen met Fedor Limjoco. Deze resident DJ van oa. Club Players en Sinners zal ons tijdens een dagje platen kopen meer vertellen over zijn reilen en zeilen in de clubwereld.

 

Aangezien Fedor ook in Zoetermeer woont is de afspraak al heel snel en simpel gemaakt dus op deze zaterdagmiddag pik ik hem op bij zijn woning en na eerst uitgebreid kennis gemaakt te hebben met Fedor’s trots Jayden (3 maanden oude zoontje) is het tijd om naar 4 DJ’s only te gaan. Deze platenzaak in Zoetermeer is zoals de naam al doet vermoeden voor DJ’s en ik moet zeggen deze eerste kennismaking met deze zaak was voor mij een hele prettige..
Mooie ruime opzet waar we dan ook de tijd hadden om tussen het platen luisteren meer te weten te komen van Fedor.

Aangezien Melvin Warning van 4 DJ’s Only Fedor al wat langer kent lag er een aardig stapeltje klaar voor Fedor om te luisteren.
Wat mij gelijk nieuwsgierig maakt naar de manier waarop hij zijn platen uitkiest… Is het alleen een luisteren naar de neergelegde plaatjes of heeft hij zelf ook een lijstje in zijn hoofd zitten?
Fedor vertelt dat platen kopen meer is dan alleen die dag op pad gaan, altijd is hij op internet wel aan het struinen voor goeie muziek en die platen zet hij dan ook op zijn “Wish List� … Daarnaast luistert hij de platen die voor hem uitgezocht zijn omdat hij weet dat de mannen zijn muziekkeuze goed kennen en hieruit komen dan een stapel platen die ook werkelijk aangeschaft gaan worden.

Ik kan me heel goed voorstellen dat je door het grote aanbod af en toe door de bomen het bos goed kwijt bent en dit wordt ook beaamd door Fedor. “In het begin koop je werkelijk alles wat je mooi vindt, terwijl je nu meer luistert naar wat je ook echt in je sets kan draaien.� Dit natuurlijk om te voorkomen dat je binnen korte tijd moet verhuizen naar een groter huis omdat de platen de woning uitknallen.

Na 4DJ’s Only reizen we door naar Den Haag en in de auto praten we gezellig verder. Vanwege de residenties in Players en Sinners vraag ik me hardop af of er nu een verschil te merken is in wat het publiek leuk vind. Nou dit word met een volmondig JA beantwoord. Er is duidelijk verschil in de platen en setopbouw die in beide steden wordt gewaardeerd en dat verklaart ook waarom Fedor hele verschillende platen koopt. Naast het feit dat hij ze zelf mooi moet vinden heeft hij ook het publiek in zijn achterhoofd wanneer hij zijn definitieve keuze maakt.

Nu weet ik dat elke DJ wel een plaat heeft die hij zo koestert en ik vraag me dan ook af welke dit voor Fedor is… Hij noemt direct “Don’t loose the Magic� van Shawn Christopher.
en vertelt erbij dat deze plaat zo speciaal voor hem is dat hij toen een extra exemplaar kocht zodat hij zeker weet dat er niets mee kan gebeuren…

Ondertussen zijn we aangekomen in Den Haag waar we bij Rhythm Import verder gaan shoppen. Ron heeft al een flinke stapel klaar liggen en samen gaan we een soort studio in om daar verder te gaan luisteren.
Het is wel grappig om te zien dat de mannen van de afzonderlijke platenzaken inderdaad weten welke platen Fedor mooi vindt wat een aantal zijn precies hetzelfde..
Maar gelukkig zijn er ook de nodige verschillende weggelegd en dat maakt het luisteren weer een feest… Alhoewel.. Ik ging me er wel steeds meer over verbazen hoe Fedor zijn platen luistert.. echt een paar seconde en dan alweer door naar een volgende stuk op de plaat. Ik vraag me dan ook hardop af hoe je nu in vredesnaam kan weten of dit nu wel of niet een mooie plaat is??
Daarop reageert Fedor kort maar krachtig : Gevoel!!! Als ik de eerste tonen hoor van een plaat moet ik er iets bij voelen zoniet dan schakel ik snel door en wordt dat gevoel alsnog opgewekt of wordt het bevestigd dat het er niet is. Je kan hierdoor wel eens mooie platen missen maar meestal zit ik wel goed. Trouwens als hij alle platen ook werkelijk helemaal zou moeten luisteren dan heb je er natuurlijk ook een dagtaak aan.

Ook vond ik het heel grappig om te merken wat een verschillende smaken wij hadden. Platen waar ik helemaal van stond te springen had Fedor het “euhmmm net niet gevoel� bij, maar ook andersom.. Platen waarvan ik dacht “hmmm niet bijster bijzonder� hoorde Fedor opeens weer een fraai basslijntje… Ja, en dan merk je toch dat een DJ anders naar muziek luistert dan deze muziekbarbaar…

Met een flink aantal platen onder onze armen zijn we uiteindelijk maar een broodje gaan eten bij Greve en daar hebben we deze gezellige dag dan ook afgesloten.

Share/Save/Bookmark