Home Redactie Specials MagicSjeup meets Steve Hill
MagicSjeup meets Steve Hill

Lees hier een uniek nightlife report van Etiënne en Diana onze twee vrienden die bij iedereen beter bekend staan als MagicSjeup. Momenteel zitten ze in New Zealand waar ze eindelijk na maanden ontzegging een avondje zijn stappen met niemand minder dan Steve Hill.

‘Should you visit New Zealand during your trip, please let me know and I’ll put your names on the guestlist’, zei Steve Hill eind oktober vorig jaar tijdens onze ‘HQ Farewell Party’. Dat lieten we ons uiteraard geen twee keer zeggen Onze favoriet in zijn home country zien optreden, zou toch wel super zijn!

Na 8 maanden reizen door Azie, hebben we op onze eigen manier genoten van de ronde hardhouse basjes en het ‘woord verkondigd’ (lees: DJ’s weggestuurd en muziek van JP, Tom Harding, Hank en Steve Hill gedraaid in Thailand en Indonesië).

Niettemin misten we een feest met ECHTE DJ’s en eensgezinden. Inmiddels waren bijna aan het eind van onze journey EN aan de andere kant van de aardbol. Twee maanden later dan gepland kwamen we aan in New Zealand, waar het ook nog eens hartje winter was. Zou het nog lukken om Steve te zien draaien, vroegen we ons al af? We besloten onze reisschema’s naast elkaar te leggen en ons gereis bleek daarbij geheel in het niet te vallen bij wat Steve Hill aan kilometers vreet: elke dag draait hij in een andere stad in Australië, New Zealand of Engeland. Zijn frequent flyer points gaan als een tierelier, maar voor ons werd het steeds moeilijker.

Uiteindelijk kregen we de verlossende mail: hij liet ons weten dat hij zaterdag 17 juli in Auckland zou draaien: ‘it will be a big gig, around 3.000 people, I’m headlining, yay!!!’. Het kwam perfect uit, precies op de dag dat wij er ook zouden zijn! Jiehaaaaaaa! Time to party!

We waren al op de gastenlijst geplaatst en hadden er vreselijk veel zin in. Waren benieuwd hoe de hardhouse scene in New Zealand zou zijn, hoe de sfeer en de mensen zouden zijn…..en last but not least, hoe onze favoriet Steve Hill zou draaien. Want, deze DJ is hier namelijk _DE_ hardhouse legende en heeft het als één van de weinige Kiwi’s gemaakt in het buitenland. Hij trekt niet alleen in NZ, maar ook in Australië, Engeland en uiteraard in Nederland volle zalen. Niet voor niets staat hij dit jaar weer op DanceValley.

Auckland: city of sails
Voor wie wat achtergrondinformatie wilt over Auckland…..meer dan in welke stad ter wereld dan ook, telt Auckland per bewoner het hoogst aantal zeilboten. Deze prachtige stad ligt in het Noorden van het Noordeiland en heeft zelfs hartje winter een gematigd klimaat. Best prettig als je de tropen nog in je bloed hebt. De stad is (in 1840) gevestigd op de hellingen van een gedoofde vulkaan en is omringd door een twintigtal vulkanen. Auckland is niet alleen bekend om de vulkanen en de havens, maar ook om het bruisende uitgaansleven. Overal cafes, cinema’s, theaters, restaurants en clubs..en veel, heel veel verschillende nationaliteiten. We besloten dan ook een paar dagen in Auckland te blijven en installeerden ons in een gloednieuw backpackers hostel in het centrum van de stad.

Chemistry Laser Extravanganza
Dat was de naam van ‘the big gig’ dat werd gehouden in het St James Complex, een oud theater in het midden van de stad. Voordat we er afgelopen zaterdag naartoe gingen, deden we wat navraag in het hostel naar de Hard House scene in New Zealand. Bleek erg groot te zijn, met absolute topper DJ…jawel Steve Hill. Iedereen kent ‘m hier, maar onder z’n alias Mr Bishi is hij nog bekender. Hoe dat precies zit, volgt later in het verslag.

Slechts vijf minuten lopen en we waren er al! Veel partypeople, redelijk down to earth, maar met fluor, pruiken en vooral beenwarmers en ‘knuffellaarzen’ stonden al voor de deur te wachten. De gastenlijstingang was perfect geregeld, binnen no time waren we in het prachtige gebouw. Even dachten we dat we in Brixton Academy waren, het leek er precies op: grote zalen, glas-in-lood, grote trappen met rode lopers en heeel veel barretjes. Met dien verschil dat het wachten op de jassen, toiletten en de drankjes tijdens dit feest PERFECT geregeld was. Eerlijk gezegd hebben we het nog nooit zo meegemaakt! Het kan dus wel! We mochten zelfs back stage en daar ontmoetten we Steve Hill dan eindelijk. Hij vond het geweldig dat we er waren, maar was tegelijkertijd ook – op z’n zachtst gezegd – behoorlijk pissig. Bleek namelijk dat z’n platentas niet was meegekomen uit Brisbane (waar hij de avond ervoor draaide). Nu moest hij het met geleende cd’s doen en werd daardoor ietwat nerveus met de inmiddels) 4.000 man die speciaal voor hem kwamen. ‘Dit is voor mij een extra uitdaging, als me dit gaat lukken ben ik heel erg blij’, zie onze grote kleine man. We wilden hem nog wat eigen cd’s uit onze collectie aanbieden, maar dat ging wat te ver. Hij nodigde ons uit voor een sappie en in de steeds maar drukker wordende foyer babbelden we over van alles en nog wat. Over New Zealand, reizen, zijn producties, zijn stijl, Nederland, over HQ, over DanceValley (geloof ons zijn set wordt heel bijzonder!!!) en tsja, dan krijg je zomaar ineens een primeur in handen…..tatatatattataaaaaaa in november zal Steve Hill back to back draaien met niemand minder dan JP! Wanneer en waar mogen we (nog) niet verraden… maar HEEL GROOT wordt het.

Na deze primeur was het ronde basjes tijd, van 2-3 uur draaide hij onder z’n eigen naam hardhouse. Snel had hij wat cd’s bij elkaar geleend…. de zaal was packed en bloedheet…..., de lasers waren ongeevenaard, de sound was heftig en zuiver en daar kwam dan de man van de avond …..Steve Hill! Ongelooflijk, de reacties van het publiek….in een uur tijd gooiden hij alle klassiekers erin: ‘feel much better’, ‘don’t you want me’, ‘love you more’, ‘french kiss’, ‘give me one more’, ‘where are you now’....allemaal in zeer originele mixen. Dat hij z’n platen kent, werd wel duidelijk toen hij elk woord meezong..in een woord WICKED!!! De zaal werd gek en wij ook. Perfect opgebouwd in dat ene uurtje, we hadden medelijden met de DJ na hem.

Na zijn set dronken we nog wat met hem aan de bar en vertelde hij dat hij om 5 uur een set als Mr Bishi zou draaien. Dit keer zou het hard trance zijn. Zijn alias komt trouwens van Mitsubishi….de snoepjes.. dat werd al gauw Mr. Bishi….en saillant detail…..Steve draait ook veel in Japan, waar Mr. Bishi weer Mister Diamond betekent.

Toen hij zich ging voorbereiden op z’n tweede set, babbelden wij wat met de party gangers om ons heen. Of liever gezegd, babbelden zij met ons, want wat zijn die Kiwi’s toch on-ge-loof-lijk aardig! Onze hele trip in NZ hebben we er ons al over verbaasd, maar dit bevestigde het helemaal. Ze zijn goedgemanierd, dringen niet voor, zijn niet agressief, wachten op hun beurt, zijn geinteresseerd en kenden DanceValley allemaal! We hebben heel veel foto’s genomen en waren een van de weinigen met een camera. Volgende week zullen we ze plaatsen!

We keken nog even naar de hardtrance set….was errug lekker, maar geef ons de ronde bassies maar. Helemaal kapot (we zijn het duidelijk niet meer gewend ) gingen we om een uur of 7 naar ‘huis’.....wat een bijzondere avond!!!

Seeyou @ DV!!!!!!
XX

MagicSjeup

{mos_ri} 

Share/Save/Bookmark