Home Redactie Recensies South West Four - Summer Anthems 2007
South West Four - Summer Anthems 2007
Recensies
ImageOp zaterdag 25 augustus, als dance-minded Nederland losgaat op Mysteryland, vindt in de UK een vergelijkbaar festival plaats; SOUTH WEST FOUR (SWF).

Duizenden party animals gaan die dag in Londen en Cardiff compleet uit hun dak op de sound van de beste DJ's die op onze planeet rondlopen. Wat dacht je van Paul van Dyk, Roger Sanchez en Sacha. Ook onze eigen Marco V, Sander Kleinenberg en Ferry Corsten staan op het grootste buitenfestival dat Engeland te bieden heeft.

SWF is een spektakel dat een eigen cd verdient en uitgeeft. Alle DJ's die op SWF staan, is gevraagd hun favoriete zomertrack te bewerken. Het resultaat is een dubbel cd met daarop de beste dance die er op dit moment te krijgen is.    


De eerste cd neemt je mee op een lekkere trip van vocale house naar minimal en terug. Het is niet zomaar een reisje langs wat doorsnee nummers zoals je wel vaker hoort op dance compilaties. Het is veel meer dan dat, je maakt écht een muzikale reis.

Je komt ondermeer langs het exclusieve acid house nummer "Excuse Me" van de Shapeshifters,  het intense "Let The Beats Roll" van Tim Deluxe feat Simon Franks en de minimal mix van het klassieke "Magic Carpet Ride" van Mighty Dub Katz. 

De groovy techno WiNK's bewerking van "Screaming Hands" door Radio Slave is een echte knaller die je opmaakt voor deel twee.

 

Het tweede deel van deze housecompilatie is er één van lekkere pieken en heftige basslines. Pryda neemt hierbij de aftrap met de vernieuwende track "Armed", lekkere electrohouse met een progressive randje. Dan komen we bij de exclusieve Redanka remix van "Wake up" door Paradise Soul, hier wordt de partyvibe echt intens en dat zet zich voort als de vocal op ‘Watch Out" van Bar Electric schreeuwt "Everybody put your hands up in the air". We vervolgen de mooie reis door het land van de dance met de acid-achtige synthersizersound van "The Cat" van Dusty Kid. Via de superlekkere tracks "Sabotage" en "Again" van respectievelijk wereldster Paul van Dyk en niemand minder dan Roger Sanchez, gaan we langzaam naar het einde van deze heerlijke zomerse reis van zo'n twee uur. We komen bij de grens met het nummer dat door Sacha als anthem van zomer 2007  is uitgeroepen; "Beautiful Life" van Gui Boratto. De perfecte plaat om je muzikale vakantie mee af te sluiten en je de grens over te helpen.

 

Vanaf  20 augustus kunnen we erbij zijn en je hoeft er niet het kanaal voor over; South West Four - Summer Anthems 2007! Je hoeft alleen maar op play te drukken.   

 

Track list:

CD 1

01. Sebastien Leger feat Gia Mellish ‘Hypnotized'
02. The Shapeshifters ‘Excuse Me'
03. Haze ‘Freak' (Album Mix)
04. Physics ‘Don't You Want' (G-Club Mix)
05. Ricky. L feat M:ck ‘Born Again'
06. Henrik B feat Terri B ‘Soulheaven (Original Version)'
07. Soul Conspiracy ‘Say What! (Hatiras Remix)'
08. Tim Deluxe feat Simon Franks ‘Let The Beats Roll (Club Mix)'
09. Mighty Dub Katz ‘Magic Carpet Ride (Claude VonStroke Sucker Free City Edition)'
10. Guy Gerber ‘Belly Dancing'
11. Gabriel Ananda ‘Bambus'
12. Radio Slave ‘Screaming Hands (WiNK Interpretation)'
13. Minilogue ‘Ahck (Jichael Mackson Remix)'
14. Alan Braxe & Kris Menace ‘Lumberjack'

 

CD 2

01. Pryda ‘Armed'
02. D Ramirez & Mark Knight ‘Columbian Soul'
03. Paradise Soul ‘Wake Up (Redanka's Wide Awake Remix)'
04. Jorgensen ‘Untitled (deadmau5 Remix)'
05. Bar Electric ‘Watch Out (Vocal Mix)'
06. Johan Ilves ‘Wrong Number (Greg Kobe Remix)'
07. Dusty Kid ‘The Cat'
08. Russell G ‘Lose Control'
09. JJ ‘Master Breaker'
10. Paul Van Dyk ‘Sabotage (Extended Mix)'
11. Roger Sanchez ‘Again (Laidback Luke Remix)'
12. Sucker DJ's Lotta Lovin ‘EDX Ibiza Sunrise Mix)'
13. Trisco ‘Podium (Max Graham Club Mix)'
14. Gui Boratto ‘Beautiful Life'

 

Cindyboy

9 augustus 2007

Share/Save/Bookmark