Home Redactie Recensies Progression - Different Day, Different Light
Progression - Different Day, Different Light
Recensies
ImageDe namen achter het Progression project zijn de schoolvrienden Daniel van Wanrooy en Robin van der Wiel. Twee talentvolle dj/producers uit Noord Holland. Na vijf jaar intensieve samenwerking ligt ie er dan; hun debuutalbum "Different Day, Different Light".

Het Progression-project zag in 2002 het licht en staat garant voor een innoverende, pompende en donkere sound. De eerste release van het duo was "Ocean Green/Purify" en verscheen op het Fundamental platenlabel. Het was meteen een trendsetter die onder andere in de platenkoffer van Tiësto, Paul Van Dyk en Armin van Buuren te vinden was. ‘The Deeper Sound Of Trance' werd hun handelsmerk en de opzwepende maar toch melodieuze sound valt bij veel trance- en progressiveliefhebbers in de smaak.

De inspiratie voor dit debuutalbum haalden de twee maten uit hun geweldige ervaringen tijdens hun support-act bij Tiësto tijdens zijn ‘In Search Of Sunrise' events in Londen, Glasgow, Amsterdam, Dublin en Athene. Op het album hoor je de vocals van onder anderen Manon Polare, Nefesz, Koosje Volker en de Engelse ‘Red'.

Different Day, Different Light  bevat twintig tracks verdeeld over twee cd's. Cd1 opent met  het diepe vocale en mysterieuze ‘Beneath The Surface', een heerlijk luisternummer.

Het tweede nummer ‘Echoes' klinkt een stuk vrolijker en dwingt je rechtstreeks richting dansvloer. Let bij dit nummer op de weirde break! Verder vind ik op het eerste schijfje ‘The Others' een heerlijk dreamy song, die ik graag luister in mijn hangmat. Als laatste wil ik de track ‘Technophobia" noemen. Deze voormalige hit schitterde namenlijk ook op Tiësto's ‘In Search Of Sunrise' deel 6.

Op Cd 2 maken we kennis met ‘Bell Shock', een magische plaat met een betoverende break en een heerlijk vibe! Dan volgt  ‘Stranger'. Het  is de tweede single afkomstig van ‘Different Day, Different Light' en bevat de vocalen van Engelse zangeres Red.  ‘Stranger' werd al snel door een belangrijk deel van de bekende dj's over de hele wereld opgepakt. Warme en vooral diepe beats gecombineerd met Red's vocalen maken dit de ultieme progressive productie.

‘Hit & Run', ‘Different Day Different Light'en  ‘Wirewood' klinken alledrie lekker diep en steamy. De nummers zijn ijzersterk en staan voor de pure Progression sound.
 

‘Different Day, Different Light' is een prima debuutalbum waarbij zeer sterke tracks worden afgewisseld met wat minder krachtige nummers. De eigenzinnigheid op het album waardeer ik heel erg en ik denk de liefhebber van deepe trance ook. Halen dus! 

Track List:

Cd 1:

01.Beneath The Surface (featuring Manon Polare)
02.Echoes
03.Go The Distance (featuring Koosje Volkers)
04.Loving Memories (Album Dub Mix)
05.Golden Gate
06.The Others
07.The Way Things Move (featuring Nefesz)
08.Freq'd
09.Technophobia
10.16


Cd 2:

01.Bell Shock
02.Stranger (featuring Red)
03.Unreal
04.Electric Emotions
05.Treble
06.Hit & Run
07.Different Day, Different Light
08.Wirewood
09.Square Sky
10.Overtone

Cindyboy

18 juni 2007
Share/Save/Bookmark