Home Redactie Recensies Azuli presents Miami 2007
Azuli presents Miami 2007
Recensies

Azuli timmert aan de weg. Het Britse independent label bracht al meer dan 120 singles uit en is verantwoordelijk voor knallers als The Face - ‘Needing You', ‘Makes me love You' van Eclipse en Afro Medusa's ‘Pasilda'. Dat grote namen als Joey Negro en, jawel, Frankie Knuckles in het verleden platen op het label uitbrachten onderstreept Azuli's status van kwaliteitslabel bovendien. Ibiza's El Divino is inmiddels te klein voor Azuli; de organisatie verhuist deze zomer dan ook naar de 'club onder de clubs': Space.


Oprichter en labelbaas David Piccioni vindt daarnaast nog tijd om af en toe een verzamelaar in elkaar te draaien. Zo is hij verantwoordelijk voor Azuli’s immens populaire Miami Music Conference-reeks. De serie loopt alweer sinds 1998 en geeft ieder jaar een overzicht van meest opvallende releases tijdens de Miami Music Conference in maart. Azuli geeft hiermee ieder jaar een aardig nauwkeurig voorproefje van de knallers die 's zomers zijn te verwachten.

Speerpunt voor deze Engelse organisatie is -en blijft- Ibiza en dat is op 'Miami 2007' duidelijk te horen. Het begeleidende persbericht presenteert de CD als een beleg van uptempo melodieuze house die halverwege overgaat in electro in de geest van Swen Weber, John Dahlbäck en and Steve Angelo. Bij het beluisteren wordt echter meteen duidelijk dat het geheel in een onverdund Brits Ibizasausje is overgoten. Codewoord hier is progressive, voorheen bekend door mannen als Danny Howells, tegenwoordig aangeduid als neo-trance. Niets nieuws onder de zon dus.

Toch levert David Piccioni een soepele muzikale barometer af die voor 2007 de vinger op de juiste plaats legt. Veel tracks zul je later dit jaar dan ook op menig verzamelaar terugvinden.

Het begin van CD 1 zet de toon. Boris D’lugosch's electro remix van The Migrants  - 'I Thought That' is een clubstamper waar het zweet vanaf druipt. Vandaar gaat het op dezelfde voet verder met Laura Kidd's 'Automatic' en Ben Macklin’s re-rub van Tim Andressen’s 'Everybody'. Handjes in de lucht op de Smax & Gold remix van Niels van Gogh's 'Pulvertrum'. Swingen op de Funkagenda cuts in Spoon & Vane’s Won’t Do It Again. Gus Gus’ Moss is de perfecte afsluiter van het eerste deel van de mix.


CD 2 zet in op een smoothie in cocoon-smaak van electro-, minimal- en housefloorkillers. Het begin is hoopvol. Zweeds wonderkind John Dahlbäck levert met 'Blink', een mix van soulvocals op acid-overdrive, nog wel een topplaat af. Ook is Vandalism's remix van Chicken Lips' 'He Not In' het beluisteren meer dan waard. Met Robot Needs Oil’s 'Volta' en Acquaviva & Weber’s 'First Stroke' weet Piccioni ons nog om de tuin te leiden. Daarna zakt het geheel echter in en ontaardt de CD in een wat monotone reeks progressiveplaten. De laatste track vormt hierop een uitzondering. Alexander Maier’s gestripte electro track ‘Road of Injury’ brengt zo nog enige verlossing.


Al met al vind je op 'Miami 2007' genoeg lekkere nummers die je deze zomer zeker terug zult horen. Zeker voor de progressive-affecionado's onder ons is deze CD een aanrader. Voor anderen is het de uitdaging, de krenten uit de pap te vissen.


Tracklist:
CD 1
01. The Migrants by Play Paul - I Thought that (Boris Dlugosch Remix)
02. Laura Kidd - Automatic
03. Tim Andresen - Everybody (Ben Macklin Remix)
04. Jdotp - SID Bubble (Yer Man Remix)
05. Niels Van Gogh Vs. Eniac - Pulverturm 2.0 (Eric Smax and Thomas Gold Remix)
06. Stonebridge - SOS (Ortega and Gold Mix)
07. James Talk - Wiggle Wiggle Shake Shake (Funkagenda's Swingin Soul Patch Remix)
08. Shakedown - Lonely Road
09. Gusgus - Moss
10. David Tort and DJ Ruff Meets DJ Disciple - Changes (NY Deep Mix)
11. Dave Spoon Feat Laura Vane - Won't Do it Again (Sunrise) (Funkagenda's Out of Charac
12. Ultra Dj's - Me and U

CD 2
01. John Dahlback - Blink
02. Chicken Lips - He Not in (Vandalism Remix)
03. Stereo Scum Feat Melleefresh - Let's Get Dirty (Electro Mix)
04. Robot Needs Oil - Volta
05. John Acquaviva Pres. Swen Weber - Frist Smoke
06. Kamisshake - Getting Stronger (Dirty Vocal)
07. Ralph Falcon - I Need Someone (The Cube Guys Remix)
08. Eric Laville and J.M. Sicky - Unknown (The Cube Guys Remix)
09. Kamisshake - Gin and Tonic
10. The Fix - Anesthetic
11. Alexander Maier - Road of Injury


Share/Save/Bookmark