Home Redactie Recensies Judge Jules - Proven Worldwide
Judge Jules - Proven Worldwide
Recensies

Twee jaar lang zat Judge Jules, de sympathieke oud rechtenstudent, de meeste tijd in de studio te werken aan zijn eerste artiestenalbum. “Proven Worldwide� is het fantastische resultaat. Om deze mijlpaal in zijn lange DJ leven niet meer te vergeten liet Judge zich volgen door een cameraploeg. Op de “Proven Worldwide DVD�, die bij het album is gevoegd, kun je een kijkje nemen in het leven van de populaire hardtrance DJ.

Judge Jules die met name bekend is om zijn DJ sets heeft al enkele producties op zijn naam staan. Zo haalde het nummer “Pitchin (In Every Direction)� zelfs de UK top 10. Zijn Radio programma op BBC Radio 1 trekt iedere zaterdagavond zo’n 5 miljoen enthousiaste luisteraars! Verder is Judge helemaal niet veelzijdig. ;-)

 

“Proven Worldwide� is een mooi trance album met nummers die zijn overgoten met verschillende invloeden uit andere dancestijlen. Het album bevat eigenlijk alle elementen die we kennen van Judge Jules, 4/4 beats, langzame build-ups en spannende breaks.

“Proven Worldwide� bevat overigens alleen maar origineel eigen Jules Judge materiaal.

Het album begint sterk met ‘Alfa Me’, een lekkere houseplaat met tribal invloeden. Hierop volgt de progressive trance sound van zijn single “Ordinary Day� met de schitterende vocal Cara Dilon. Er komen op dit schijfje sowieso mooie vocals voor. Amanda O’Riordan (Jules’ ega) en Saf geven de tracks ‘Without Love’ en ‘The Night You Kept Me Warm’ een waar kippenvelgevoel mee. De mooiste vocal vind ik die van Marcella Woods en hoor je op de regelrechte topper “So Special�. Dit nummer moet je zelf horen om goed te kunnen oordelen. Bij het refrein was ik direct verkocht.

Het album ‘Proven Worldwide’ zit heel goed in elkaar en Judge Jules verdient hiermee mijn respect. Ik hoop ook die van jou.

 

Tracklist:

1. Alma Fe
2. Ordinary Day
3. So Special
4. Keeps On Slipping
5. Without Love
6. Puesta Del Sol
7. The Night You Kept Me Warm
8. Diversion
9. Keep Me Running
10. Requiem For Rascals
11. The Serpent
12. Rumble Dance-Tunes

 


 

Cindyboy 29/11/06

 

 

 

Share/Save/Bookmark