Home Redactie Recensies Jonas Steur – Born for the Night
Jonas Steur – Born for the Night
Recensies
ImageMuziek hield Jonas Steur, geboren te België in 1982, al vanaf zijn geboorte bezig. Hij  experimenteerde op jonge leeftijd al met goedkope Casio keyboards en op zijn vijftiende kocht ie een paar draaitafels en ontdekte op die manier het draaien zoals echte dj’s deden. Hij had echter ook de drang om zelf zijn muziek te maken. Dit resulteerde in zijn eerste platencontract  op amper zeventienjarige leeftijd.
 
 
In de jaren daarna bracht Jonas Steur een reeks tracks uit in verschillende muziekstijlen. Van  hardhouse tot trance, met onder andere een nummer voor het Ian Van Dahl album 'Ace'. Zijn grote doorbraak kwam in 2003 toen hij onder de alias Estuera zijn debuut maakte, voor het Blackholelabel van Tiësto, met de EP “Travels/7 Clouds”.
Andere releases op verschillende sublabels volgden elkaar in sneltempo op. “Tales From The South”, “Castamara” en “Silent Waves”, zijn voorbeelden van enkele grote Jonas Steur hits.
De laatste twee tracks vinden we, als bewijs hiervan, terug op Armin van Buuren's “A State Of Trance Yearmix” uit 2005.
Zijn succes duurt tot aan de dag van vandaag, getuige Jonas indrukwekkende lijst met DJ optredens, licenties voor Tiësto's populaire In Search Of Sunrise mixcompilaties en vele aanvragen om remixes te maken. Nu kunnen we ook genieten van zijn eerste album. “Born for the Night”, is een prima dubbel cd en bevat negentien eigen producties waaronder zijn grootste hits.
 
Disc 1
De eerste cd is samengesteld uit losse tracks en begint direct met een klapper van de eerste orde; “Fall to Pieces”. Deze schitterende plaat, met de bloedstollend mooie vocal van Jennifer Rene, groeide afgelopen jaar uit tot een van de meest gedraaide trance tracks in de wereld.
Iets verderop horen we het dansbare “Level Up”, dit nummer toont gelijk de veelzijdigheid van Jonas Steur aan. Het past zomaar in een DJ-set op een Sneakerz feest.
Er is overigens heel veel variatie op deze eerste schijf. Luister maar eens naar het progressive “Nightwalker”, het techhouseachtige “La nuit noire” en het deep trancy “Left in a Daze”.
De stem van Jennifer Rene horen we nog een keer terug op 'Pure bliss', een lekker vrolijk nummer. De titelsong “Born for the Night”, vind ik het beste nummer van deze cd. De xylofoon, het dansbare en de veelzijdigheid van dit nummer, maken dat dit besluit vast staat.
 
Disc 2
De tweede cd is een mixcompilatie van Jonas Steur en daarmee is de variatie van de eerste cd verdwenen. We krijgen een prima tranceset van ruim een uur voorgeschoteld en dat hapt best lekker weg. “Tales from the South” zweeft heerlijk weg en vervolgens krijgen we een soort best of Estuera te horen. Want zes Estuera producties komen voorbij, waaronder de absolute toppers “Flow'”, “7 Clouds” en “Palma Solane”. Het zijn stuk voor stuk kunstwerkjes met een mooie melodie en een sterke drive. Dit is met recht toptrance en een prima debuutalbum!
 
Tracklists
CD1
01. Fall To Pieces
02. Nightwalker
03. Level Up
04. Seven Moons And A Bit
05. Pure Bliss
06. Rise And Shine
07. Born For The Night
08. Left In A Daze
09. I Know
10. La Nuit Noire
 
 CD2
01. Tales From The South (Album Version)
02. Flow
03. City Lights
04. Silent Waves
05. 7 Clouds
06. Palma Solane
07. Red Shores
08. Second Turn
09. Castamara
 
Cindyboy
26 september 2007
Share/Save/Bookmark