Home Redactie Recensies Gabriel Lang – Back to my roots
Gabriel Lang – Back to my roots
Recensies
Image‘Geen woorden maar daden’. Dit lijkt een typering die bij Gabriel Lang past. Na een pauze van bijna twee jaar besloot de Aalsmeerder weer aan het draaien te slaan. Omdat is nu toch bezig was ook maar meteen een mix-CD samengesteld en rondgestuurd. Groot gelijk; het leven is kort dus waarom tijd verspelen aan futiliteiten?

Ook bij het beluisteren van de aan de redactie aangeboden mixplaat ‘Back to my roots’ (progressive mix) is de daadkracht meteen voelbaar: Gabriel schiet direct uit de startblokken. Zonder om de hete brij heen te draaien maakt hij meteen duidelijk waar het hem om te doen is: ons aan het dansen krijgen, ‘…with a bang!’, welteverstaan.

Ook over de stijl van het plaatje bestaat geen misverstand. De mix is een licht verteerbare combinatie van techhouseplaten met, vooruit, een helder progressivesausje. Gabriel omschrijft zijn stijl zelf als “hard to define within a specific category, but it’s a unique mix of house, progressive and techno with a little twist of me..”. Uw recensent doet de platenkeuze eerder denken aan Haags oudgediende DJ Remy. Weliswaar niet van hetzelfde niveau en raffinement maar toch.
Je hoort duidelijk dat Gabriel geen nieuwkomer is. Hij draait inderdaad sinds 1999. Beleefde zijn eerste optreden in Zuid-Spanje. Kwam in 2001 in contact met Q-Dance waarna de betere optredens (Qontact, Q-base, Aqtivate) zijn kant uitkwamen. Na een ‘korte’ afwezigheid (die lang zal hebben geduurd voor iemand die aangeeft dat hij niet kan leven zonder muziek) is Gabriel bezig aan een comeback.


Ten tijde van het beluisteren waren op de redactie nog geen geplande optredens bekend. Hetgeen op ‘Back to my roots’ is neergezet is echter veelbelovend. Gabriel Lang heeft bovendien een stijl waar je veel kanten mee uit kunt. Hij zal -al dan niet als opwarmer- op menig feest prima goed tot zijn recht komen. Dat, naast ‘Back to my roots’, ook een follow-up progressive mix en een ‘rocking' techno mix’ in de pijplijn zitten, prikkelt de nieuwsgierigheid. Met andere woorden: keep ‘em coming Gabriel!

Share/Save/Bookmark