Home Redactie Partyreports UW-XP presented "Sensual Feelings"
UW-XP presented "Sensual Feelings"
Partyreports

Ik heb me laten vertellen dat Underwater Experience (UW-XP) jaren geleden begonnen is op een boot langs de Waal, waar dan onder de waterlijn een lekker, toen nog illegaal, feestje werd gehouden. Vandaar de naam! Wanneer ik dit niet had geweten, dan had ik gedacht dat Underwater Experience stond voor: bijna kopje onder gaan in je eigen zweet. Want gezweten hebben we, maar wel lekker!

 

Om elf uur arriveerden we iets later dan gepland, vanwege een storing in de route-uitleg door iemand van UW-XP zelf nota bene, bij voormalig Rockefeller, nu “Feest van Sjaan� in Schaijk. Gelukkig was doorbitch Andu erg snel in het keuren van de rode of zilveren feestkleding en de leeftijden (ik hoefde gelukkig niet te bewijzen dat ik al 23+ ben geweest) en stonden we snel binnen in een warme gang, die rechts en links een feestzaal onthulde. Daartussen nog een garderobe, gratis toiletten en muntenverkooploket. De eerste zaal zou pas om half één open gaan met DJ Ro en Sense Jock Xyra, dus zijn we snel doorgelopen naar de “grote� zaal. Die zag er in eerste instantie wel gezellig maar een beetje kneuterig uit, ik kreeg met al die houten balken een soort skihut- of westerngevoel. Er waren aardig wat podia in allerlei vormen en maten, daar scoor je punten mee bij YvonnY! Er was zelfs een hoge voor, en aan weerszijden van de DJ-booth, die zich achterin bevond. Aan de rechterkant stond ook nog een meer dan levensgroot beeld van Jezus, een gezegend feest dus! Driemaal een bar, twee links en één rechts in de zaal. Ik verbaasde me over de al aanwezige menigte, hier houden ze tenminste van bijtijds feesten, zodat je nog wat hebt aan een avond die doorgaans toch al zo snel voorbij gaat.

 

Het was erg leuk om al die in het rood en/of zilver geklede partygangers te zien.  Fijn om ook in dit, voor ons ver gelegen dorp, zoveel bekenden tegen het lijf te lopen. De verlichting was trouwens ook aangepast, ik zag erg veel rood, een warme kleur. De eerste DJ van deze avond, Smashing Sebastian (i.p.v. Funkerman, die verhinderd was) probeerde de boel op te warmen met een funky set met veel commerciële oude en nieuwe hits. Nou de naam zegt het eigenlijk al: ik werd er niet warm of koud van. Daarbij moet wel gezegd worden: het geluid is in deze zaal ook zeer matig, veel te schel! Jammer, maar ik heb mijn gehoorbeschermers weer de hemel in geprezen!

 

 

DJ Maron en Spider

 

MC Da Silva zou om 12 uur DJ Maron aankondigen, maar de MC leek in de verste verten niet op Da Silva. Later begreep ik dat hij “zoek� was, we hebben ‘m ook de hele nacht niet gezien. Maron was er gelukkig wel en hij had heel even moeite om over te nemen van zijn voorganger, gezien de geheel andere draai, die hij aan de avond zou geven. Bovendien miste ik op dat moment de bass-tonen, maar dat werd gelukkig opgelost, door de man van het geluid, Daarna konden we echt beginnen met melodieuze trance tot rappe techno. De door Maron ge-remixte hit “Greece 2000� van Ton TB kwam voorbij en het heerlijke techno-nummer “Till you drop� van Remy. Toen werd duidelijk dat het behoorlijk warm kon worden in zo’n skihut, eigenlijk iets tè! Het was ook stampvol! Gelukkig werd het minder toen men ook zijn weg vond naar de andere zaal, die inmiddels open was. Ik heb me door de warmte bijna van mijn graatje gedanst op zijn heerlijke set.

 

DJ Spider was de volgende in rij, hij nam niet over, de boel werd even stilgelegd om Spider aan te kondigen. Vol verwachting klopte mijn hart. Zou Spider, die in de persberichten omschreven werd als “zeer populair bij de wat oudere generatie party-gangers� mij deze keer verrassen of teleurstellen? Want dat kan hij allebei. Het werd beiden. Hij liet verrassende nieuwe en minder verrassende oude platen horen, ging meestal lekker door, maar af en toe haperde hij of kwam er een in mijn blikveld misplaatste funky plaat tussendoor. Uiteraard waren de meningen van anderen hier over verdeeld.

 

Er hing een heerlijk sfeertje en het uitgedeelde waterijsje was ‘n verfrissende en zeer welkome afleiding.

 

 

DJ Ro en Jochen Miller

 

 

Ik was vanavond wat minder aan de wandel dan anders, maar ik moest toch even een kijkje gaan nemen in de andere zaal, die wat café-achtig aandeed met links een lange bar, waar tegenover de DJ stond te draaien en rechts naast hem vond ik na enig zoeken de Sense-Jock Xyra. Ze was er op dat moment namelijk even niet, dus vond ik potten en pannen en olieën etc.

 

Eerst maar even genoten van de lekkere Progressive klanken die DJ Ro over ons uitstortte, hetgeen hij overigens afwisselde met funky nummers, waar ik weer iets minder gecharmeerd van was, maar het was hier ook vrij druk, dus veel mensen konden het zeker waarderen.

 

Achterin bleek nog een soort lounge te zijn. Het was meer één grote, lange hangbank en de bar (die overigens niet open was) werd ook gebruikt als hangplaats. Gezellig hoor!

 

Inmiddels had ik Xyra getraceerd, die alweer druk aan het kokkerellen was op een electrische kookplaat (!) met mint- en daarna toffeegeuren. Het is een heerlijk maf mens en ik vond dit geheel wel zeer grappig, gezien het feit dat ik een zweverig type verwacht had en dat ze in de weer zou zijn met wierook of geurkaarsen.

 

Terug in de grote zaal had Jochen Miller de eer om het feest af te sluiten. Spider had voor hem opgebouwd naar het steviger werk en Jochen nam over met een hardhouse-plaat van Marcel Woods. Ik had daar nog een discussie met hem over na afloop. Hij zei dat het de nieuwste was van Woods en ik beweerde dat ik die plaat al zeker een half jaar kende. Ik vergat te vragen hoelang die plaat al “nieuw� was, maar dat ’t een geweldig nummer is, dat staat buiten kijf!

 

Jochen heeft veel goeie hardtrance en –housemuziek laten horen. Lekker stevig natuurlijk.

 

 

Conclusie

 

 

Het was een leuk UW-XP-feest met veel gezelligheid en sfeer en gemiddeld werd er goed gedraaid. De leeftijd 23+ staat garant voor wat minder jonge party-gangers en ouderwets feestelijk geklede mensen.

 

De locatie vond ik minder, iets te krap, zeer matig geluid. Maar UW-XP feesten schijnen niet altijd op de zelfde plek te zijn, dus ik ben benieuwd waar en wanneer de volgende zal zijn.

 

 

 

YvonnY gaat zich al weer klaar maken voor het volgende feestje……..XXX

 

 

Share/Save/Bookmark