Home Redactie Partyreports It’s all about the music
It’s all about the music
Partyreports

Image De titel is alleszeggend want de muziek tijdens de Transformers feesten staat echt centraal en dat hebben we ook tijdens dit tweede hoofdstuk zeker gemerkt. De Haagse AStA is druk aan de weg aan het timmeren. Niet alleen wat nieuwe concepten en feesten betreft maar ook nog aan het interieur. Ik keek echt mijn ogen uit toen ik zaterdagavond de club binnen liep want over de dansvloer heen heeft het nieuwe management van de club een heuse galerij gemaakt waar publiek een geweldig uitzicht over de DJ Booth en de dansvloer heeft gekregen. Kortom een extra dimensie in de grote danszaal die het geheel een hele industriële look geeft. Petje af voor de club dus en ik ben benieuwd wat ze nog meer voor ons in petto hebben.

Wat nou opwarmen?
Het gebeurt niet vaak dat ik van het begin af aan in een club te vinden ben tenzij ik daar een expliciete reden voor heb. Reden voor mijn early arrival was tweeledig; een stukje persoonlijke interesse zullen we maar zeggen en natuurlijk het feit dat ik DJ Jowan, de man die de moeilijke taak had het feest te openen, nog nooit eerder in persoonlijke lijve heb zien draaien. Deze eigenlijke liefhebber van de wat meer electronische sounds stond behoorlijk zijn mannetje voor wat betreft de hardere sounds want een set langzaam opbouwen geloofde hij volgens mij niet. Vanaf de eerste plaat tot aan zijn laatste track zat het gas erop. Goeie morgen wat een vette set was dat! Dat belooft dacht ik nog bij mezelf. Een heerlijker begin kon ik me van de avond niet voorstellen. Jowan mag van mij zeker vaker op het lijstje staan want hij heeft het – helaas - schaarse publiek toch wel op de dansvloer weten te krijgen.


Doorgassen
Ik was benieuwd hoe JP het van hem zou overnemen. Niet dat ik me daar enige zorgen over maakte hoor want JP heeft mij nog nooit teleurgesteld wat zijn sets betreft. Een half uur later dan volgens mij gepland kwam de organisator van het Transformers feest binnen. Men maakte zich in de zaal al een beetje zorgen of er een DJ was uitgevallen. JP stond volgens mij wel een beetje met zijn oren te klapperen toen hij Jowan’s laatste tracks hoorde. Volgens mij had hij niet verwacht dat Jowan zulke stevige Harddance zou draaien. Mooi, we gassen dan maar gewoon verder hoorde ik hem nog zeggen.

JP had het niet beter kunnen neerzetten, heerlijke stevige Harddance met hier en daar een vleugje zweven. Zo lekker gewoon. Nu weet ik weer waarom ik zo van deze sound hou.


Nog nooit…..
JP draaide zette een korte set neer. Helaas maar wel begrijpelijk want hij was al een beetje te laat en wilde natuurlijk de volgende DJ, Scot Project zijn volle twee uur gunnen. In het bgein had ik er een beetje een hard hoofd in want over het algemeen heb ik Scot alleen maar echte – absoluut goede – Trance sets neer horen zetten. De enige keer dat ik hem had horen beuken was tijdens zijn optreden bij Godskitchen’s Global Gathering een aantal jaar geleden. Maar OMG, was ik blij dat hij het zweven even aan de kant heeft gezet want meneer had er echt zin in. Van begin tot het eind heeft hij me verrast met achtereenvolgende snoeiharde tracks. De hele AStA stond de dakken en wat een vet gezicht was dat zeg. Er leek geen eind aan te komen aan zijn set en ik meende zelfs dat het merendeel van het publiek dat ook niet wilde. Frank, my man, you rocked the place – respect!


Waardig einde
Het laatste uur was voor Walt van het duo Showtek. Walt is al een tijdje lang zijn horizon aan het verbreden en dat hij zeer verdienstelijk, mag ik wel zeggen. Ik heb hem nu een aantal keren zien draaien, al dan niet met zijn duo partner maar ook hij heeft me vanavond lekker verrast. Hij heeft het resterende publiek getrakteerd op een heerlijke set die bulkte van de variatie, met Hardtrance, Harddance, Techtrance en zelfs wat Hardstyle als ingrediënten. Massive gewoon en naar mijn smaak helaas veels te kort want ik kon nog wel een aantal uur verder op zulke sounds.

Enfin, op 23 maart wordt hoofdstuk opgevoerd en dan krijgt het feest een heel ander tintje mee; UK! Ik kijk er nu al naar uit.


Maar goed, het was me een nachtje wel. De sfeer was echt super dat voornamelijk bepaald werd door de echte liefhebbers van onvervalste Harddance! In mijn korte evaluatie kan ik concluderen dat Transformers echt potentie heeft. Ze hebben er weer een geweldige tweede nacht van gemaakt. Het enige jammerlijke was wel het feit dat er zo weinig mensen op af gekomen waren. Ze weten nu wat ze gemist hebben. Dit soort feestjes zijn er gewoon te weinig van en daarom is Transformers een absolute welkome party in mijn steeds kritischere invulling van mijn zaterdagavond.


JFK


Foto's van transformers zijn HIER te bekijken

{zoomcat   catid=36}


Share/Save/Bookmark