Home Redactie Partyreports Als een Griekse God op de berg
Als een Griekse God op de berg
Partyreports

Overal werd er al over gesproken en diverse forums op het internet werden ermee vol geschreven. Armin van Buuren, de nummer 5 DJ van de wereld zou op zaterdag 16 augustus een solo set geven, georganiseerd door XL. De avond was ‘Armin Spectacular' gedoopt en dat beloofde heel wat.

 

Rond middernacht arriveerden we aan de Jan van Galenstraat nummer 12. Daar werden we weer direct met de neus op de feiten gedrukt. Dat Armin een populaire DJ is wisten we en de rij voor de XL bewees dat maar weer eens. Tot voorbij de snackbar van de bekende Amsterdamse keten stond de rij, maar door het openen van twee kassa´s liep de rij goed door. Aan de deur werd door de gastvrouwen en gastheren snel maar duidelijk aan iedereen de huisregels voorgelegd en daarna langs de kassa en door de redelijk strenge beveiliging richting de duidelijk herkenbare beats van Armin.

Wat een avond werd dit. Armin stond als een ware Griekse God op een berg te draaien. Direct hoorde je en zag je dat Armin er zin in had. Ook werd duidelijk dat het geen gewone avond zou worden, want naast de DJ booth stond een percussie opstelling met daarachter de percussionist Fresh DJ's. Ik heb wel eens vaker een muzikant mee zien spelen met een DJ (Ronald Molendijk is er een meester in) maar nog nooit in dit segment van dansmuziek. Buiten de bijna natuurlijk goede set van Armin gaf de percussionist een totaal andere dimensie aan de muziek. Armin stopte zelfs regelmatig zijn muziek om de percussionist een solo te laten spelen en alles verliep vlekkeloos in elkaar over alsof het in een studio in elkaar gemixt was.

Het publiek stond dan ook meer dan eens met beide armen in de lucht als Armin contact zocht met het publiek, elke hoek in de XL (en dat zijn er veel) kreeg aandacht dmv een klappende en bedankende Armin. De kersverse Meester in de Rechten heeft zijn publiek kunnen laten zien dat hij een internationale superster is geworden van het kaliber Tiësto. Wanneer je zijn schema voor de komende paar maanden bekijkt, zie je niets anders dan plaatsen ver weg van hier. Zelf een complete tour door de US staat in oktober op stapel. Gelukkig gaat er binnenkort in Amsterdam een residency met hem komen. Hij gaat op de laatste zondag van de maand draaien bij een nog nader te noemen promotor. We zijn hem dus gelukkig niet helemaal kwijt.

Share/Save/Bookmark