Home Redactie Partyreports Love rules - Loveparade 2003 (Deel 2)
Love rules - Loveparade 2003 (Deel 2)
Partyreports

Na een heerlijke nacht was het dan eindelijk zover. De zaterdag was aangebroken en de vijftiende editie van de parade stond voor de deur. Zoals elk jaar is de start een kippenvelmoment. Als de eerste beats over de straten schallen begint ook direct het feest. Iedereen is aardig en maar voor een ding hier: feesten. Helaas was er door de gemeente besloten dat op veel plaatsen hekken op de route moesten staan om het Tiergarten park te beschermen. Dit was duidelijk ten nadele van de sfeer en je portemonnee.

Voorgaande jaren waren er veel beunhazen op het parcours met winkelwagens vol broodjes en drank voor weinig, nu liep alles via de officiele wegen en dat betekende veel hogere prijzen. Het kon de pret niet drukken en het werd een prachtige dag ondanks de twee regenbuien die uit de hemel vielen.

De trucks reden stapvoets over de Strasse des 17. Juni met als middelpunt de Siegessaule. Vele bekenden DJs en club hostten ook dit jaar weer een truck. Naar mijn mening was de Nederlandse truck, net als voorgaande jaren, weer de beste en de meest opvallende. Niemand minder dan Tiesto samen met Montana en Cor Fijneman waren de DJs op deze truck welke gehost werd door promotor Kremlin. Duidelijk was dat ook de Duitsers de "Dutch Masters" zeer waarderden want de meelopende massa achter deze truck was enorm. Andere grootheden op trucks waren Westbam, Blank & Jones en Paul van Dyk. Rond de dertig trucks reden die jaar mee en helaas was dat wel te weinig voor zo'n enorme straat. Er waren te grote gaten in de stoet, waardoor er soms dus geen muziek was. Dat was jammer maar hier was waarschijnlijk de economie de oorzaak van want zo'n wagen optuigen kost toch al snel 30.000 euro.

Rond de klok van negen begonnen de wagens zich langzaam maar zeker naar de Siegessaule te begeven en begonnen hier hun cirkels te rijden rondom het plein. Natuurlijk hield de geestelijk vader van de parade, Dr. Motte, zijn toespraak en bedankte alles en iedereen voor deze dag met de woorden: "love rules - wir haben Liebe gemacht. 750.000 Teilnehmer - wir danken Euch! Wir haben kraftig gefeiert und die Stadt gerockt". Deze toespraak duurde een klein kwartier en toen barstte het eindfeest rondom de Siegessaule los onder het genot van een heerlijke regenbui.

Elk jaar na het eindigen van de parade zijn er in heel de stad heerlijke afters. Wij gaan elk jaar naar de techno club Tresor aan het Potsdamer Platz. Deze club is in een oud bankgebouw uit de Oost-Duitse tijd. De zaak ziet er heel vaag en obscuur uit, maar heeft ook weer een enorm, bijna romantisch, buitenterrein. Op maar liefst vier locaties draait een DJ met ieder een eigen sound. Boven lekkere groove en club, buiten lichte techno en in de kelder, in de oude kluis, snoeiharde techno/schranz. Helaas zou dit ook het laatste weekend zijn dat deze club zijn deuren op had. want het gebouw moet plat voor nieuwbouw en dat is echt heel jammer voor deze unieke locatie. Gelukkig gaat deze club de komende winter, net als afgelopen winter, toeren door Europa en zal naast London, Madrid, Rome, Barcelona ook heel waarschijnlijk Nederland aandoen.

Ons weekend Berlijn zat erop. Loveparade 2003 was over!

Share/Save/Bookmark