Home Redactie Partyreports Return of the Legend
Return of the Legend
Partyreports

Return of the Legend is een bekende Haagse term na het winnen van de Embassy door Raymond van Barneveld. Ook de supporters van ADO gebruiken deze term voor hun club naar aanleiding van de terugkeer naar de Eredivisie. Toch heeft de Asta het meeste recht op deze titel want na bijna vijf jaar afwezigheid opende deze legendarische club wederom zijn deuren voor het publiek.

 

Jarenlang had de Asta een zeer goed reputatie in Nederland en mensen kwamen uit alle hoeken van het land om diverse grootheden aan het werk te zien. Deze oude bioscoop had dan ook voor Haagse begrippen een unieke sfeer. Altijd was het er druk en nooit waren er problemen. Toch moest de Asta sluiten en werd de toch al kleine dancescene in Den Haag een zware slag toegebracht. Gelukkig begint de scene in Den Haag nu te leven als nooit tevoren. Naast de vele nieuwe bruine cafe's in de binnenstad zijn er ook nieuwe dansgelegenheden bij gekomen. De Eau heet vanaf 1 juni Celebration Studio's, het Paard is weer begonnen, XS is verbouwd en is nu open onder de naam XS2, op zeer korte termijn komt Silly Symphonies met een dans/eetgelegenheid aan de Haagse Grote Markt en is er tegenover de Asta de nieuwe club Cocoon. Kortom Den Haag begint weer te bruisen of zoals de lokale stapper het zegt "Den Haag begint te gisten".

De heropening afgelopen woensdag ging gepaard met lange rijen met een maximale wachttijd van bijna twee uur! Zo'n 5000 man zouden geprobeerd hebben om de opening bij te wonen. Alle verwachtingen werden overtroffen door deze enorme toeloop van mensen. Een portier vertelde mij dat er rond 2 uur nog bijna duizend man in de rij stonden om binnen te komen. Duidelijk werd dat de naam die de Asta had uit het verleden eigenlijk nog steeds heeft en iedereen wilde deze sfeer dan ook proeven. Tijdens het openingsfeest werden de gasten getrakteerd op een grote naam: niemand minder dan de Britse superster Seb Fontaine. Ook de rest van de line-up loog er niet om. De waarschijnlijke resident Mark van Dale opende het feest tijdens de officiële opening en rond de klok van 11 gingen de deuren ook open voor het grote publiek. Fred Numf nam toen het stokje over en gaf een hele bijzondere set. Lekkere progressive met hier en daar zweverige trance.

Rond halfdrie was het de beurt aan Seb Fontaine. Eindelijk was hij er weer eens. Veel mensen hadden hun twijfels of hij wel zou komen opdagen want deze reputatie heeft deze Brit inmiddels gekregen in de lage landen. Tot halfvijf was hij gewoon goed bezig en draaide een lekkere set. Daarna kwam Fred Numf nogmaals terug en draaide in deze zaal tot het einde.

Ook de tweede en de derde zaal van de Asta zijn zeker het noemen waard. Zaal 2 (vroeger Asta 2) heeft een heel unieke vormgeving. De DJ booth staat heel centraal en laag in de zaal. Tegenover deze booth staat een muur waar vele stoeltjes uit de oude bioscoop staan. Je krijgt een beetje het gevoel dat je in een collegezaal staat ergens bij een hogeschool of universiteit. Aan beide kanten van de DJ kan je drinken halen en is er een kleine dansvloer. Tegenover deze zaal op de tweede verdieping is er een lounge met bar.

Duidelijk was dat de Asta nog niet af was. Veel niet afgewerkte dingen en hier en daar was er nog een likje verf nodig. Ook qua temperatuur zijn er nog wel wat aanpassingen nodig. Op de site wordt gelukkig melding gemaakt van een te installeren airco, en dat het er binnenkort lekker koel is. Buiten de enorme drukte en de extreme hitte was de eerste indruk er één om niet te vergeten. Duidelijk is dat Den Haag wederom, na het sluiten van de Eau, weer een club heeft met een internationale allure heeft. Gezien de programmering komende maand gaan we een warme zomer tegemoet.

Share/Save/Bookmark