Home Redactie Partyreports Stappen is topsport
Stappen is topsport
Partyreports

Afgelopen zaterdag moest een ultieme stappersavond worden. In discotheek Eau in Den Haag zou een ware dancemarathon plaatsvinden. Maar liefst twee organisaties gaven aansluitend een feest. De Eau zelf kwam eerst met Jean Solo en Chillnight kwam met hun bekende concept voor het eerst naar de hofstad. Daar draaiden Melvin Warning, Mike S, Reza en niemand minder dan Cor Fijneman.

Na een klein uurtje de indraai-dj bekeken te hebben - toch niet helemaal Jean solo - kwam de man met de pet rond twaalf uur het podium op. Jean draaide eigenlijk zoals altijd. Met zijn goede keuze van platen voelde hij goed aan wat het publiek wilde. Gek genoeg werd het over de hele avond gezien niet echt heel druk. En dat zou je toch mogen verwachten bij een gerespecteerde grootheid als dj Jean. Het had trouwens ook zijn voordelen. Zo kon je zonder echt lang wachten direct aan de bar bestellen. Ook bij de garderobe en de toiletten was je direct aan de beurt. De dansvloer was trouwens wel lekker vol, wat resulteerde in een lekker sfeertje. Iedereen had het duidelijk naar zijn zin. Helaas was de resident mc van de Eau, mc Paul T, op vakantie. Deze Brit geeft altijd extra flair aan de avond, maar hij heeft natuurlijk ook recht op vakantie.

Rond de klok van vijf gebeurde er iets unieks. De Eau ging sluiten maar bleef toch open. Dit was ook het enige minpuntje van deze avond. De lichten gingen aan in de grote zaal en zij die wilden blijven moesten zich naar de kleine zaal begeven. Dit betekende ook dat iedereen zijn jas uit de garderobe moest halen want dicht is dicht. Dit was dan ook het echte "chillmoment" van de avond. De lichten stonden aan een er was geen dj meer aan het draaien. Gelukkig was de bar nog wel open en konden we ons nestelen in een van de vele zitjes. Goed dat deze mogelijkheid er was want anders hadden we buiten in de kou moeten wachten. Natuurlijk was het nog beter geweest als ze in de kleine zaal tijdens het wachten muziek hadden gedraaid, maar we waren al erg blij dat we binnen konden blijven.

Na een goed half uur kwam het verlossende signaal, De Chillnight ging beginnen. Dit was ook een heel grappig moment, want iedereen moest weer langs de kassa om binnen te komen en natuurlijk weer langs de garderobe. Ik heb een tijdje in de gang staan kijken en was plezierig verbaasd dat zoveel mensen op dit tijdstip nog de weg naar de Eau wisten te vinden. Na enige tijd stond er zelfs een rij buiten op de brug. Wat betreft de Chillnight zelf: wat kan je er van zeggen als een top trance dj als Cor Fijneman op je flyer staat. Klasse. Nu is het mij opgevallen dat op de grote afterparties de echte partypeople elkaar altijd weten te vinden.

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het nog niet de Chillnight is zoals we die uit Rotterdam kennen. De sfeer was goed maar het kleine beetje extra, dat er in Rotterdam altijd is, ontbrak. Wat dat beetje extra is, is moeilijk te omschrijven maar het verschil was wel merkbaar. Natuurlijk was het de eerste keer dat de Chillnight in deze club werd georganiseerd, en echt veel reclame was er niet gemaakt. Maar deze nacht is zeker een aanwinst voor het Haagse stapleven en ik hoop voor de Eau dat de Chillnight minimaal eenmaal per maand blijft terugkomen.

Om een uur of tien in de morgen hielden we het voor gezien. Na een ware stapmarathon van bijna klokje rond voelden we ons een echte atleet. Wij weten nu wat presteren is. Gaan tot het uiterste en het maximale er uit halen. Stappen is topsport!

 

 

Dit verslag is geschreven door mijzelf ten tijde dat ik oa voor gomagazine.nl schreef en is ook op deze website verschenen.

Share/Save/Bookmark