Home Redactie Partyreports TranceSetterZ @ Outland Rotterdam
TranceSetterZ @ Outland Rotterdam
Partyreports
ImageHeel af en toe maak je wel eens mee dat je naar een feest gaat en dat werkelijk alles klopt. Van locatie en entourage tot line up, muziek, geluid en sfeer. Nou TranceSetterZ @ Outland op 18 november was zo’n feest wat in één woord “Magnificant” kan worden genoemd!

Als rasechte Amsterdamse heb ik er geen problemen mee om in Rotterdam te gaan stappen. Voor een goed feest reis ik af naar welke stad of dorp dan ook in Nederland. Het is namelijk niet belangrijk in welke plaats er een feest wordt gehouden maar wie er draait. Nou gelukkig maar want anders had ik dit feest niet meegemaakt en dat was zeker een heel groot gemis geweest in mijn party carrière. Normaal gesproken schrijf ik de volgende dag mijn report maar nu had ik toch echt de hele zondag nodig om heerlijk na te genieten…..juist omdat er zoveel na te genieten was! En ik voelde werkelijk alle spieren in mijn lijf. Ik wist niet dat ik er zoveel had.

Al heel lang keek ik uit naar 18 november want, zoals werd vermeld, had TranceSetterZ een droom line up met Randy Katana, Marcel Woods, Simon Patterson, Eddie Halliwell, MC Da Silva en uiteraard de gastheren Bas & Ram. Eindelijk was het zover en ik kon gaan genieten van bovenstaande DJ’s!Ik had afgesproken om bij vrienden alvast te pré-party-en om zo heerlijk in de stemming te komen en ik reisde samen met mijn party-maatje en fotografe af naar Gouda. De eerste editie van TranceSetterZ had ik meegemaakt, maar helaas door omstandigheden editie twee niet dus kon ik die avond/nacht ook eens bekijken hoe dit feest van Bas & Ram zich inmiddels had ontwikkeld. Al heel snel werd het 22.45 uur en vertrokken wij richting Outland Rotterdam. Daar aangekomen stond er al een aardige rij wachtende party-peopletjes die net als ik stonden te trappelen om naar binnen te gaan. Bas & Ram zijn echt goeie gastheren wat wel blijkt uit het volgende. Buiten was een witte tent geplaatst met twee buiten kachels die er voor zorgde dat je heerlijk warmpjes bleef en je niet klappertandend binnen kwam. Wat heerlijk zo rond deze tijd van het jaar omdat de temperatuur buiten toch al aardig laag is en je kleding daar niet naar is. 

Outland

Na een erg vlotte binnenkomst, jas ophangen, muntjes halen kon voor mij het feest gaan beginnen. Wat echt een vermelding waard is, is dat het personeel in Outland heel vriendelijk is, hetgeen al bleek bij het munten halen. Echt wouw dat het meisje achter de munten je er op wees hoe je voordelig muntjes kon kopen.

In de hal stonden wat kraampjes waar je leuke spulletjes kon kopen en wat een gezellige uitstraling gaf. Outland is een ronde locatie met drie verdiepingen, alhoewel de derde was gesloten. De zaal was echt mooi aangekleed met witte linten, een waanzinnige kroonluchter en een feestelijk aangeklede DJ-booth. Op eerste verdieping zijn de toiletten en kun je mooi over de hele zaal naar beneden kijken. Je hebt er uitstekend zicht op de DJ-booth en er staan genoeg banken om even lekker te chillen.

Op de tweede verdieping is een foodstore zodat de innerlijke mens ook verzorgd kan worden. De gesloten derde verdieping heeft een glazen vloer, die je kon zien als je naar boven keek vanaf de dansvloer.

Bas & Ram stonden al heerlijk te draaien en het voelde voor mij aan als een warm en vertrouwd onthaal. Je kent het wel, zo’n warm onthaal als je bij je vrienden bent, die het gevoel geven dat je thuis bent.

Randy Katana, Marcel Woods en Simon Patterson

Het was al lekker vroeg druk en de dansvloer raakte gevuld door het warme onthaal van Bas & Ram. Na een half uur was het tijd voor Randy Katana. Deze DJ heeft echt een heel eigen draaistijl en het was goed te horen door het gejuich en gefluit dat hij aardig wat fans had in de zaal. Door zijn enthousiasme en zijn interactie met het publiek warmde hij de boel goed op. Met platen zoals “Ferry Corsten - Junk” en “Steve Angello -Teasing Mr Charlie” trilde de dansvloer letterlijk en figuurlijk. Zo’n apart gevoel geeft dat als de dansvloer trilt…..je body doet mee of je wilt of niet….heerlijk zo’n trillend lichaam. De sfeer op de dansvloer gaf aan dat iedereen voor het zelfde was gekomen namelijk PARTY! Super zoals er werd gedanst en die handjes in de lucht.

Voor Marcel Woods was dit een te gek begin en hij stond daar ook met een grote lach achter de booth. Een super gewillig publiek dat maar al te graag wilde feesten! Mc Da Silva samen met Woods is een genot om te zien en mee te maken. Ik moet zeggen dat ik MC Da Silva toch één van de beste MC’s vind die op het juiste ogenblik de mensen nog meer weet op te hitsen, niet dat het die nacht écht nodig was, maar later bleek dat zijn kwaliteit als MC maar weer eens goed van te pas kwam. Marcel Woods was zeker goed op dreef en natuurlijk met zijn “Advanced” en “Marco V - Simulated” ging de menigte uit zijn dak! Wij zijn inmiddels midden op het feest in een stijgende lijn…waar zou die ophouden?

Wat een te gekke sfeer….! Ik voelde mij net thuis bij vrienden…zo warm! Omdat ik aardig klein ben, graag vooraan sta…dus ook vaak ver moet lopen naar de bar… met drinken weer terug moet lopen…gebeurd het mij vaak dat de helft uit het glas is bij aankomst van “bestemming”. Het volgende zegt wat over de sfeer die er hing. Een mede-partyganger zag mij met verontruste blik kijken naar de vier drankjes in mijn handen en alle feestgangers waar ik doorheen moest lopen. Vriend ik ben je zo dankbaar dat je voor mij uit bent gelopen over de volle dansvloer naar plaats van “bestemming”! Super gewoon…hmmmm…dit maak je niet vaak mee.

Simon Patterson had ik nog nooit meegemaakt en dat is ook niet gek. TranceSetterz was zijn debuut in Nederland en ik hoop dat het hier niet bij blijft want sjonge wat een te gekke set. Het tempo werd flink opgevoerd en zelfs een paar kreten van genot ontsnapten uit mijn mond. Een extra dimensie aan het feest was de mooie rood-goude regen die af en toe op de juiste momenten naar beneden kwam. Oh echt zo feestelijk…je voelt je gewoon jarig. Simon Patterson, wat een opeenvolging van geweldige tracks en zo om mij heen kijkend, zie ik lachende, genietende gezichten en uit hun dak gaande mensen, en ik weet dat zij mijn mening delen. Wat een drive ….die oversloeg op het publiek….door het springen raakte ik gewoon buiten adem! Hihihi……jeetje ik heb dit nog nooit zo meegemaakt….en toen op het juiste moment kwamen er heerlijke zweefmomenten….ohhhh….heavenly! Echt hij heeft er een fan bij.

Eddie Halliwell en Bas & Ram

Maar toen kwam Eddie Halliwell die als de “Wizard of Steels” werd aangekondigd door Da Silva! En wat een goeie benaming. Hij was al een favoriete DJ van mij, maar vannacht leek het wel of hij iedereen betoverde met zijn set. Ik kan het bijna niet omschrijven hoe hij speelt, scratcht en tovert met de muziek. Stilstaan??? Geen kans voor. Sowieso kon dat op de dansvloer niet doordat de vloer heerlijk meedeint….je werd gewoon “gedwongen” om te dansen. Ha ha maar geloof me…dat was helemaal niet erg! Sterker nog, heerlijk dat je zo door de muziek wordt gepakt met veel van zijn eigen producties. Een echte uitzinnige menigte om mij heen….. de sfeer kon door niets en niemand meer stuk. Zo goed voelt dat aan. Daar word je helemaal blij van. Dat het niet stuk kon gaan…..merkte je aan het volgende.

Eerst moet ik erbij vermelden dat het eigenlijk in het niets valt maar ik het zo bijzonder vind om het toch even op te schrijven, en het misschien meer duidelijk kan maken wat voor een geweldig vet feest dit in alle opzichten is geweest! Het is nooit leuk, zwak uitgedrukt denk ik, dat ineens het geluid ermee kapt. Tja dat kan altijd gebeuren…maar zoiets verwacht je natuurlijk nooit. En juist bij The Wizard of Steels moest het tot drie keer toe gebeuren….jeeehtje dacht ik……hoe gaat dit verder? MC Da Silva nam gelijk het roer over bleef rustig en riep tegen de techniek niet weg te gaan! Wouw mijn mede-partygangers stonden net als ik gewoon te wachten….géén gejoel of gefluit….nee….in afwachting van de voortzetting…..en die voortzetting kwam in alle hevigheid! My god die stijgende lijn werd The Mount Everest.

Sommige DJ’s moet je niet alleen horen draaien maar ook zien draaien. Daarom ging ik naar de tweede verdieping om eens een goed zicht te hebben op de draaitafels. Wat een vingerwerk heeft die jongen…hij staat bijna niet stil en is met twee handen tegelijk bezig. Mijn mond viel echt open. Achteraf ben ik zo blij dat ik even boven stond….want ik had een uitstekende blik op de crowdsurf actie. Jeetje wat gaaf om zo iets te zien….eerst op de booth staan, even het publiek  teasen…..en dan gewoon jumpen!! Die nacht is hij letterlijk én figuurlijk op handen gedragen.

Aangezien ik toch weer zin had om nog even heerlijk te swingen én Bas & Ram na Eddie zouden draaien ben ik weer tussen de crowd gaan staan op de dansvloer. Net op dat moment werd er een plaat van “Guiseppe Ottiniani” gedraaid…..en men oh men….ik had het bijna niet meer wat een super plaat! Mijn hoofd was op dat moment dakloos!

En toen eindelijk de gastheren Bas & Ram…die altijd garant staan voor een super set! Wat een afsluiting van dit feest die in mijn ogen veel te snel kwam. Heerlijk om die twee te zien genieten…echt een magic duo! Eén min puntje: hun set duurde véééls te kort! Eigenlijk duurde het hele feest veel te kort! Met dé afsluiter “O Fortuna – Apotheosis remix” wouw wat een plaat, was dan toch echt het einde gekomen aan dit magnifieke feest!

Conclusie

TranceSetterZ is met recht een setter in Trance-feesten. Alles klopt aan dit feest, wat ik niet veel heb meegemaakt in mijn “carrière” als party-ganger! Dit is een absolute aanrader voor trance liefhebbers! Trance muziek in de grote zin en in zijn volle betekenis passeren de revue met heerlijke classics! De sfeer is onbeschrijfelijk goed en draagt bij tot een ultiem genieten! 17 februari 2007 is de volgende TranceSetterZ. Don’t miss it!
 

Foto's van Trancesetterz  

www.trancesetterz.nl

 

{mos_ri} 

Share/Save/Bookmark