Home Redactie Partyreports Tranceformer @ Chez Bebe
Tranceformer @ Chez Bebe
Partyreports

ImageVanuit het zoeken naar een oplossing voor een probleem en hierover te fantaseren is de organisatie Tranceformer ontstaan. Wel zul jij je afvragen wat was het probleem dan? Tja als je geen auto hebt en afhankelijk bent van het OV, in het Oosten van het land woont en toch naar leuke feesten wil, niet ergens wil stranden om een uur of vier/vijf in de ochtend ja dan kan je een probleem hebben. Vanuit het fantaseren in een kelder te verblijven ergens in Amsterdam wachtend op een verbinding van OV om naar huis te komen, draaitafels neerzetten, een feestje bouwen en dan weer s‘ochtends met het OV naar huis, is uitgegroeid tot een idee om eens een feest te organiseren. En wel tot vroeg in de ochtend zodat iedereen met het OV naar huis kan.

 

Op Partyflock werd er een topic geopend op het Trance forum wie er interesse had in een echt Trancefeest. Ondergetekende heeft uiteraard mee gedaan omdat Trance mijn voorkeur qua muziek heeft. Allereerst is het de opzet van dit feest geweest om alle mensen die participeren in dit topic, elkaar kunnen ontmoeten onder het genot van Trance.

Na een try-out op 24 juni werd besloten om een echt feest te gaan organiseren onder de naam Tranceformer met als thema : Meet de Flockers! Helaas heb ik de try-out moeten missen maar dit feest stond met vette letters in mijn agenda. Het is ook zo dat niet alleen “flockers” welkom zijn maar natuurlijk iedereen. Voor mij is het leuk om eens de mensen te ontmoeten waarmee ik in dit topic heb geschreven en zo de personen achter “het plaatje” te zien maar, last but not least een vooruitzicht van heerlijke muziek. De twee residents DJ Pedro Sombra en DJ Just-D geven op hun feesten een kans aan jong talent wat mij persoonlijk erg aanspreekt en ook zeer benieuwd. Tevens zal deze avond nog één van mijn favoriete DJ’s draaien namelijk niemand minder dan Misja Helsloot. Dit gaat voor mij dubbel GENIETEN worden! Met dit in mijn achterhoofd en party-kriebeltjes in de maagstreek kijk ik reikhalzend uit naar de klok van 21.30 uur de tijd om te vertrekken. Met een uitdraai gemaakt van internet voor de routebeschrijving  ga ik om 21.30 uur de deur uit met de gedachte er rond 22.00 uur te zijn. Vanaf IJsselstein naar Utrecht hmmm lekker ruim gerekend. Tja misschien voel je de bui al hangen er ging toch iets mis!

Chez Bebe

ImageMisschien herken je dat “het moet hier ergens zijn, maar waar?” De routebeschrijving helemaal gevolgd en het toch niet kunnen vinden arrrggg. Na twee rondjes rijden om flatgebouwen heen zie ik gelukkig een meisje lopen. Yep haar kan ik het vragen en dan wat ziet mij oog??? Jaaaaaa het bordje Chez Bebe. Ik schrijf echt bordje want het is super klein, of heb ik toch een bril nodig? Joepie gevonden. De auto is snel geparkeerd helemaal gratis en voor niets.
Na binnenkomst in het halletje waar de entree betaald wordt, deur door en jas ophangen wat overigens ook gratis is, zitten rechts de toiletten, ook gratis. Links van mij zie ik een trappetje naar een knus en intieme ruimte. Poeh denk ik nog, wel goed opletten met die trap en goed vasthouden want anders…….Gelukkig heb ik goed opgelet want dat trappetje is geen issue geworden voor mij. Beneden kan ik munten halen welke zijn opgedeeld in drie soorten afhankelijk van je drankkeuze. Wat ik erg speciaal vind en een absolute knaller : MUNTEN OVER GELD TERUG! Grote complimenten aan de organisatie want thuis heb ik een schaal vol met overgebleven munten die toch geld hebben gekost en waar ik niets meer mee kan doen.
Er staat een lange bar met gekleurde lampjes er boven, in het verlengde van de bar de DJ-booth, op de tafels waxinelichtjes, een heuse danspaal en een dansvloer met twee verhogingen. Oh een heerlijk dejavu gevoel stroomt bij mij binnen tegelijk met het underground gevoel. En nee niet omdat je een trap naar beneden moet maar door de sfeer en de beats die al heerlijk klinken uit de speakers. Bij en boven de dansvloer staan en hangen verkoelende apparaten en er hangt een waanzinnige laser. Zo, dat geeft toch wel een extra dimensie aan een ruimte. Later die nacht wordt ik nog op twee verrassingen getrakteerd…

Blueshift en Jay G

Aan Blueshift was het de eer om te beginnen en voor hem was het de eerste keer voor publiek. Kan niet anders zeggen dat ik mijn petje afneem voor hem want dat was niet te merken. Met zijn heerlijke plaatjes duurde het niet lang totdat ik mijn beentjes ging warm dansen. Hij had er duidelijk zin in en bracht die zin over op mij. Niet alleen op mij want de “flockers” druppelen binnen en het wij-gevoel begint langzaam te groeien. Wat leuk om zo met iedereen persoonlijk kennis te maken en die ook nog eens voor hetzelfde komen dat geeft een heerlijke sfeer en een wij-gevoel. Helaas heb ik geen titels kunnen onthouden van zijn set die bestond uit rustige trance afgewisseld met wat techhouse en electro-achtige sounds, en omdat ik het druk had met kennis maken en met het genieten van de lasershow. Na deze opwarmer wordt de volgende DJ met een robotstem aangekondigd en is het de beurt aan Jay G. Joh wat een genot om deze enthousiaste DJ achter de booth te zien staan. Wat een uitstraling heeft die jongen. Hier word ik  helemaal blij van en dat in combinatie met zijn heerlijke keuze aan trancemuziek zoals Hidden Logic pres. Luminary - Wasting ( Ronski Speed Remix) Perry O'Neil - Bass Society Alex Morph vs Rank 1 - Live less ordinary en Miikka Leinonen pres Denver - End of days (Soliquid deep mix) waar hij zelf mee scratchen. Dit is pas de tweede DJ en nu al een smile van oor tot oor en een heerlijk happy-gevoel.
Een eerste verrassing komt op de dansvloer als iedereen een felgekleurde “stik” krijgt en die je als polsband kunt dragen. Dit geeft echt een grappig en leuk effect.

Pedro Sombra en Iguana 
 
ImageOmdat ik heerlijk in “space” ben klopt de robotstem helemaal als die resident én organisator Pedro Sombra, aankondigt. Hij zet een sterk opbouwende set neer van diepe progressive en trance. De temperatuur stijgt en de dansvloer staat vol. Tijd voor mij om het vochtgehalte te gaan aanvullen en zo mijn beentjes even rust te gunnen want het feest duurt nog tot 7 uur. Lang duurt deze rust niet want de muziek trekt aan mij….en wel zo hard dat ik naar de dansvloer toe moet.
Hier hebben meer “flockers” én niet “flockers” last van want die staan ook heerlijk te swingen. Wat is het toch fijn om te zien als een DJ mee geniet met ons en dat doet Pedro. Het wij-gevoel wordt steeds groter..jonge wat voelt het goed. Net toen ik dacht ben benieuwd wat er nog allemaal gaat komen zie ik de volgende DJ Inguana klaar staan om over te nemen. Ook hij zal zijn debuut maken op dit feest. Nou debuut??? Tsjonge als dit een debuut is wat gaat de toekomst dan brengen. Wat een super strakke set met trance en heerlijke classics ertussen. Afwisselend met de ogen dicht een smile on my face, helemaal gaan met die banaan danste ik mij helemaal  in het zweet. Super geconcentreerd staat Inguana achter de DJ-booth en mixed alles waanzinnig aan elkaar.

Misja Helsloot en Just-D

En dan de klapper van de avond, of zal ik zeggen de klapper van de nacht : Misja Helsloot. Zeker nu weet ik helemaal waarom hij één van mijn favoriete DJ’s is. Het maakt voor hem niet waar hij draait. Of het nu op mega festivals als Dance Valley en Nature One zijn, in de grootste zalen, in Moskou of Los Angelos of hier in Chez Bebe in Utrecht hij maakt er een groot feest van. Wat een drive heeft die Misja en met ons mee zwetend gaat de tent helemaal los en tevens barst er een tropische confettibui los. Op Loves shines through kan ik het bijna niet meer houden oh wat is dit toch een prachtige plaat. Om nog maar eens wat platen te noemen die voorbij komen False light remix van Scot Project en zijn nieuwe plaat No ID – Money (Misja Vs Jazper Mix). Eén grote genietende, smilende, springende, dansende familie op de dansvloer. Echt één familie want zo voelt het. Tijd voor de innerlijke mens was er gewoon even niet en vond ik een wast off time op dat moment. Gelukkig was een andere “flocker” zo lief om daar voor te zorgen tijdens de set van Misja. Wat een feeststemming met al die confetti erbij wat tevens de tweede verrassing is. Aan het eind van zijn set en onder de confetti was het toch eens tijd voor een bezoek aan het toilet. Zoals ik al eerder zei is het trappetje naar de wc geen probleem geworden en een “pond” confetti lichter besloot ik toch even aan de bar te gaan zitten. Een opmerking over het super vriendelijke barpersoneel is zeker op zijn plaats.

ImageHelaas moet ik bekennen dat daarna mijn beentjes en voetjes het begaven en ik niet veel van de tweede resident én organisator Just-D heb meegekregen. Na een kwartier nog een poging gedaan te hebben om te dansen was mijn energie echt op. Helaas Just-D maar een volgende keer komt dat vast en zeker goed! Echt helaas want ik heb al veel over die jongen gehoord, en had hem graag nog mee willen maken maar mijn lichaam zei nee! Helemaal moe en voldaan was het voor mij de hoogste tijd om naar huis te gaan.

Conclusie

Wie van Trance houdt en van het underground gevoel kan en mag een volgend feest van Tranceformer eigenlijk niet missen. Voor mij is dit een heerlijke nacht geweest met een topsfeer en heerlijke Trance muziek in alle vormen. Op naar de volgende Tranceformer wat niet alleen voor flockers is.

Info: http://www.tranceformer.nl

Share/Save/Bookmark