Home Redactie Partyreports Dancetour Breda
Dancetour Breda
Partyreports

Op een mooie pinksterdag reden wij richting Chasséveld in onze hometown Breda, want dat was de 2e stop van Dancetour van BOD–events die deze zomer een zevental grote steden aan doen, met hun gratis open air-dance festivals. Dit alles in samenwerking met de gemeentes van deze steden en een aantal sponsors en goede doelen. Op koninginnedag was het Dordrecht en nu was Breda dus aan de beurt.

Toen wij de auto parkeerden kamen de dreunen van de diepe basgeluiden ons al tegemoet. Bij het Chasséveld aangekomen, stonden er rijen dubbeldik voor de ingang. Er was erg veel animo voor een feestje op deze mooie zonnige pinksterdag. Zelf hele gezinnen met kinderwagens en al. Dat is het leuke aan deze feesten, deze mengelmoes van allerlei mensen. Ook voor mijn 16-jarige zoon was het zijn eerste kennismaking met een dancefeest. Hij heeft wel ernstig zijn best gedaan om zijn eigen moeder te ontwijken, want met geen mogelijkheid krijg ik hem voor de camera. En ja die had ik natuurlijk wel weer bij mij. Terwijl ik driftig aan mijn mouw werd getrokken om mensen te fotograferen, zag ik vanuit mijn ooghoek mijn zoon en zijn vrienden aankomen. Een vriendin van mij vloog nog op hem af, maar alvorens ik mijn foto had geknipt, was hij al weer verdwenen. Jammer, maar de volgende kandidaat trok al weer aan mijn jasje, die wel gekiekt wilde worden.

De grote vierkante parkeerplaats van het Chasséveld, was dit keer omgeturnd in een grote dansvloer met daarom heen, behalve 2 grote toiletgroepen aan weerszijden, ook allerlei kramen met dranken, ijscokarren en een groot eetgedeelte met picknick tafels en bankjes. Hier kon met behalve een vette hap als friet en hamburgers, ook een poffertjes en wafel kraam vinden, een go-wra kraam, en zelfs een fruittent met allemaal lekkere zomerse verse vruchtencocktails. Ja de inwendige mens werd hier goed verzorgd.

Vooraan bij de DJ-booth was het een drukste van jewelste. Hier stonden de echte dansliefhebbers en fans van de DJ’s. DJ Dazzle had net onder luid gejuich het stokje overgeven aan zijn collega Fijneman en Cor draaide op zijn eigen wijze weer de sterren van de hemel, of in dit geval de wolken voor de zon weg. Het zonnetje ging op een gegeven moment zelfs zo fel en warm schijnen dat er overal kleine hoopjes met rugzakken en jassen tussen het dansende en kletsende publiek was te vinden. Even uitkijken waar je loopt dus. De trouwste fans van Cor en zeker de meest trotse fans zijn wel zijn eigen ouders, die je op zulke gelegenheden ook vaak tussen het publiek ziet staan, heel leuk!
MC Da Silva kreeg dan ook ernstig bijval op zijn oproep voor respect voor de DJ Cor Fijneman. Na deze twee inmiddels ook al wereldberoemde Bredase DJ’s was het de beurt aan ATB.

Persoonlijk vind ik dat deze DJ meer en beter tot zijn recht was gekomen als hij als eerste was geprogrammeerd. Het is zonde van zijn mooie tranceplaatjes, die na de stevige en opzwepende sets van Dazzle en Cor, een beetje te rustig zijn en in het niet vallen. Ik vind dat jammer. Hierdoor krijgt hij niet de waardering die hij verdient, louter en alleen omdat hij, mijns inziens, verkeerd geprogrammeerd staat. De vorige keer in Dordrecht was dit ook zo. En ook aan het publiek is dat te merken. Het kakte een beetje in en dat is jammer, ook voor ATB die zo zijn best deed en heerlijke plaatjes draaide.

Dus jongens zet deze kanjer (want dat is die) volgende keer op een betere plek in de line up. Ja goed programmeren is ook een vak. Dit kan het verschil beteken tussen een goed en geslaagd feest en een flop. Het gebeurt wel vaker dat er geen rekening wordt gehouden met de verschillende draaistijlen van de DJ’s in de line up en de DJ’s zelf worden hier dan op aangekeken en dat is jammer van hun talenten. Het is maar even een tip voor de organisatie.

Van Bas&Ram werd verwacht dat die gingen knallen en dat deden ze ook. Ze hadden even een paar flinke bekende hits nodig om het publiek weer wakker te krijgen, maar toen ging het weer los, zoals het bij Dazzle en Cor ook het geval was. Ik ben ook even achter op het podium geweest en dat blijft een mooi gezicht als je zo over de dansende menigte heen kan kijken. Het was echt stampvol deze keer en wat heerlijk dat nu het zonnetje zo scheen. Kan me vorig jaar nog herinneren, in Breda in de stromende regen, met al die plastic regencapes en dansende parapluutjes van de die-hards.
Dat had ook wel wat, maar dit was toch lekkerder. Een voorproefje voor de zomer die nog komen gaat met die vele leuke festivals die ook nog moeten komen. Ik kreeg er spontaan al zin in.
Deze zomer hoeven we ons zeker niet te vervelen. Het aanbod is erg groot en zeer gevarieerd, met voor iedere smaak en portemonnee wat wils.

Dancetour gaat in ieder geval deze zomer ook on tour en strijkt met zijn gratis open air dance events nog neer in achtereenvolgens Maastricht, Enschede, Leeuwarden, Goes en Den Haag. Ik was daar al bij in Dordrecht en Breda en het is mij niet alleen goed bevallen, ze worden nog steeds beter en gezelliger ook!

 

Liza de Diva 


 

Share/Save/Bookmark