Home Redactie Partyreports The Wizzard @ Nighttown
The Wizzard @ Nighttown
Partyreports

Zijn naam behoeft geen introductie meer voor de Technoliefhebbers. Eigenlijk is het de grootmeester van de Techno zelf. De laatste keer dat ik hem gezien had was toevalligerwijs ook in Nighttown, hééééél lang geleden. Zo lang dat ik zelf eigenlijk niet eens meer weet wanneer. Ik schat een jaar of 3 geleden maar dat kunnen er net zo goed 5 of 6 zijn. Sjees wat word ik oud! Over wie ik het heb? Jeff Mills alias the Wizzard. Zijn nickname heeft hij te danken aan de snelheid waarmee hij plaatjes mixte op een radiostation waarvoor hij werkte. Tijdens deze uitzendingen wilde hij persé zoveel nieuws aan platen voorbij laten komen dat hij in een razend tempo alles aan elkaar moest mixen. Het verschil met anderen is dat hij dit wel op een manier deed zoals er maar weinig dat kunnen.

Eerlijk gezegd zijn mijn bezoeken aan Nighttown terug gebracht naar een minimum. Op één of andere manier heb ik als rasechte Rotterdammer nooit een echte band gehad met deze club. Ik heb de basement altijd een vochtige kelder gevonden vol met dwalende schimmen. Een donker hol waar geen communicatie mogelijk is door de knallende bassen. Wanneer een feest genoeg aantrekkingskracht had waardoor de deuren naar de grote zaal werden geopend kon men mij er geregeld vinden. Jeff mills opent uiteraard deze deuren wel! Onze entree iets na twaalven was niet geheel verkeerd gepland. Lekker rustig bij de deur, de entree verloopt soepel en binnen is er een goede mogelijkheid om alles even rustig te inspecteren.

Als eerst zijn we even de basement in gegaan om te kijken of mijn vroegere ervaringen nog klopten. Het was hier nog te rustig om een oordeel te geven. Iets meer verlichting dan ik in gedachten had maar …. nee snel naar boven. Het Theater zou een Luxaflex labelnight worden met o.a. Rudger Gravestein uit mijn vorige verslag van “taste this techno�. Deze ruimte vind ik een stuk aangenamer. Het is een relatief kleine ruimte welke heel erg snel omhoog gaat met staan- en zitplaatsen. Een soort theater zeg maar! Erg leuk om van zo’n korte afstand naar beneden op de mensen en DJ te kijken. Uiteraard ben ik mijn belofte nagekomen en heb ik een stuk van zijn set gezien en gehoord. Mijn complimenten!

Terug in de grote zaal was het wachten op de grootmeester. De klok tikt, de zaal stroomt voller, de temperatuur loopt op en Jeff Mills verschijnt. Een luid applaus moet de man al gewend zijn maar toch klap ik enthousiast mee. Wat de man de rest van de avond brengt is echt zo mooi. Ik zelf omschrijf het als melodieuze Techno wat echt zo lekker zoet en ritmisch klinkt. Daarnaast zijn de mixen van nieuw en een aantal klassiekers zo lekker dat ik in een roes op de dansvloer ronddwaal. Man man man (jaja ook vrouwen) dit is Techno op zijn best. Terwijl ik op de dansvloer dwaal hoor ik een nummer die hij ook op zijn CD Exhibitionist heeft staan. Echt een geweldig nummer! Ik vraag aan mijn vriendin: “hoe heet die ook alweer�. Geen idee antwoordt ze en dat had ik kunnen verwachten. Om nu naar Jeff toe te gaan hoe die plaat heet is ook zo wat dus ga ik even in het rond vragen. Als je het vraagt is het nummer natuurlijk afgelopen en ga je op zijn best proberen deze plaat met eigen geluiden na te doen. Ik geef jullie bij deze dan ook de tip om dat NIET te doen. Voor je het weet sta je met een hele groep geluiden te immiteren en te raden welke plaat het is. Kortom ik weet het nog niet en dat was zonde van de tijd maar wel gelachen.

Op zijn Cruyfiaans heeft elk voordeel zijn nadeel en dat is in dit geval de tijd. Je bent zo heerlijk onderweg dat je tussendoor even denkt hoe laat zal het zijn? Vuk! Ach je kent het wel…..

Tijd voor overname. Als ik het me goed kan herinneren heeft Metroline het overgenomen en ging over naar wat steviger materiaal. Als je mij dat voorschotelt aan het einde van de avond hoor je mij niet klagen. Lekker ongecompliceerd de beuk erin. Zo kwam er een eind aan mijn verlate verjaardagsfeestje en ben ik heerlijk in slaap gevallen toen ik mijn kussen rook….

Vrolijkegroet,

Vrolijkefrans

 

Share/Save/Bookmark