Home Redactie Partyreports Cruise Control Bootparty Gorichem, Zaterdag 23 april 2004
Cruise Control Bootparty Gorichem, Zaterdag 23 april 2004
Partyreports

Zo dit was ons 2e boottochtje die wij maakten met Cruise Control. Ditmaal was het een nog mooiere en grotere boot “De Ameland�. Toen wij zaterdag avond omstreeks tien uur kwamen aanrijden, schitterden de lichtjes van de boot, die lag aangemeerd voor ons op de kade, ons tegemoet. Het zag er heel erg sprookjesachtig uit zo een grote verlichte boot op het donkere licht kabbelende water. Toen wij over de loopplank over het water de boot opliepen begonnen gelijk de eerste muzieknoten door de boxen te knallen. Perfecte timing. Ik kreeg, lekker ouderwets, er de kriebels van in mijn buik.

Tochtje op de boot
Het was heel spannend zo op verkenning te gaan op de nu nog geheel lege boot (op de crew en kapitein in kostuum na dan). Het zag er zeer sfeervol uit, mooie verlichting, ook achter de dj booth op het eerste grote dek, daar was een zwarte muur (van doek?) met allemaal kleine soort kerstverlichting lampjes erin. Rondom allemaal kleine tafeltjes en aan beide kanten een klein podium. Bij binnenkomst op dit dek bevond zich meteen de grote bar. Je kon aan beide zijden van de bar deze zaal verlaten en dan had je achter de bar de trap naar boven toe. Hier kwam je dan eerst in een soort tussendek, waar je meteen boven gekomen over een reling erg goed uitzicht had op het benedendek. Hier waren een aantal loungehoekjes gecreëerd met kussentjes en een heerlijk zittend leer chesterfield bankje. Grappig dat er hier een heuse vleugel (piano) stond opgesteld. Behalve mijn mannetje voelde niemand zich geroepen om een recital te geven. Gelukkig heb ik hem er nog vanaf kunnen houden. Aan de andere zijde van dit tussendek was er, met twee deuren zelfs, een ingang naar het tweede dek. Dit was een wat kleinere zaal, maar ook heel gezellig ingericht met wat zitkussens en een eigen bar. Helemaal achter in de zaal was er dan weer een trapje naar beneden en een trapje naar boven naar het grote open bovendek.

De trossen los
We zijn er een paar keer naar het bovendek toe geklommen op deze avond, om even af te koelen en van de schitterende donkere nacht, met volle maan, te genieten en van het kabbelende water en de lichtjes van de huizen in de verte.
Er waren hier ook een aantal bankjes waar je lekker op kon zitten, ware het niet dat het daarvoor net iets te koud was om daar wat langer gebruik van te maken.

Het geeft zeker een extra dimensie aan het feestgebeuren dat deze boot ook daadwerkelijk gaat varen. Iedereen, zowel publiek als de dj’s waren allemaal op tijd aan boord om niets van het feest te hoeven missen. Er steeg een gejuich op van de boot toen de trossen los gingen en we met muziek en al dansend het ruime sop kozen. Bijna 600 partymensjes vermaakten zich kostelijk, met elkaar en met de muziek, die deze avond weer erg lekker was. Het was een bijzondere ervaring als je zo op het bovendek stond en de boot door de stille nacht voer en vanuit de benedendeks flarden van de muziek tot je doordrong. Op zo een moment voel ik me totaal gelukkig.

Tochtje met de boot
DJ Genius was op het eerste dek al begonnen met wat stevige tranceplaatjes en het publiek in de snel vollopende zaal begon ook gelijk gretig met zijn danspasjes. Niks geen afwachtende houdingen aan de zijkanten van de dansvloer, nee hup, gelijk allemaal de voetjes van de vloer. Deze bootparty’s zijn zeer in trek en men komt er dan ook met grote vrienden-stap-groepjes op af. Heel gezellig gemêleerd publiek en veel (stap)bekenden.
Na Genius was het dan de beurt aan dj Jochen Miller, die met verve, zingend werd aangekondigd door mc-zangeres Cay-T, zoals alleen zij dat kan. Met veel gejuich en handjes in de lucht begon hij aan een heerlijke stevige tranceset. Wanneer je van boven af op dit dek keek, aanschouwde je één grote enthousiaste en dansende menigte. Op het tweede dek werd een geheel andere muziekstijl ten gehore gebracht, variërend van funky en groovy (dj’s Brass, Peellie en Jeronimo) tot Techhouse, met een vleugje Progressive van Sven van Vuren op het einde van de avond. Ook hier was het heerlijk toeven. Omdat ik van alle muziekstijlen hou, was het voor mij moeilijk kiezen waar ik zijn wilde. Ik vond Jochen Miller zo een heerlijke set neerzetten dat ik mij er moeilijk los van kon maken. Ook Francois als afsluiter is altijd goed met zijn stevige Hardtrance plaatjes. Ik kan niet anders zeggen dan dat er lekker en goed gedraaid werd in beide zalen. Omdat ik toch ook Sven van Vuren niet wilde missen, gingen we op het laatst weer naar het tweede dek, voor zijn set. Sven hebben wij de laatste maanden iedere vrijdag in Breda kunnen horen en we zijn grote fans van hem geworden. Hij is voor ons het grootst opkomende talent die wij kennen. Met zijn diepe stevige Progressive en Techhouse plaatjes heeft hij ons helemaal in zijn greep gekregen.
Deze avond verraste hij ons weer met een bijzondere Techhouse set. Op zijn klanken in de kleine zaal en het stevige gebeuk van Francois op het grote dek, kwam deze avond veel te snel weer aan zijn eind, toen we weer aanmeerden aan de kade en de kapitein ons allemaal uitgeleide deed.

Gerben en Jeroen van TXP-events hebben weer een goed en lekker bootfeestje georganiseerd. De boot was fantastisch, mooi ingericht, de muziek was heerlijk opzwepend en alle dj’s hebben erg lekker gedraaid. Het publiek was top, iedereen was erg vriendelijk met elkaar. Iedereen bepte met iedereen, allemaal lekker dansen en verder geen gezeur.
Kortom kan geen minpunten bedenken, alleen dat er misschien wel te weinig dames wc’s waren, ook al waren dat er twee keer zoveel als bij de heren, maar dat is een bekend euvel bij alle feesten geloof ik.

Wij zijn in ieder geval erg voldaan huiswaarts gekeerd en kijken terug op een feestje die met stip op ons lijstje van leukste party’s is komen te staan. Volgende keer varen we graag weer mee!

Partygreetzzz
Liza de Diva

 

Share/Save/Bookmark